Dustin Poirier
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

UFC 211 had verscheidene spectaculaire gevechten op het conto staan, en één daarvan was de partij tussen Eddie Alvarez en Dustin Poirier. Na twee zeer vermakelijke rondes, waarin de heren hun uiterste best deden om bij elkaar het licht uit te slaan, volgde opnieuw een discutabel incident waarbij er knieën waren betrokken. In de tweede ronde had Alvarez, na knap terug te zijn gekomen, Poirier tegen het hek gedrongen. ‘The Underground King‘ deelde drie knieën tegen het gelaat van ‘The Diamond‘ uit, waarvan er zeker twee illegaal waren. Poirier was dusdanig aangeslagen dat de partij niet vervolgd kon worden. De officiële regel luidt dat wanneer een vechter geveld wordt door een illegale techniek, en niet kan vervolgen, de uitvoerende vechter gediskwalificeerd wordt. Dit gebeurde echter niet. Scheidsrechter Herb Dean was van mening dat de illegale techniek niet opzettelijk werd uitgevoerd. De partij eindigde daarom in een no contest. Zijn beredenering luidde:

“Eddie hoofd was boven Dustin’s rug. Ik kan me niet voorstellen dat er een manier was waarbij hij Dustin’s handen of knieën kon zien. Ik geloof dat hij eerlijk vocht, en dacht dat Dustin niet gegrond was. Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik probeerde hem te waarschuwen voordat hij met die knie uithaalde, maar het was luidruchtig, en ik kan niet zeggen dat hij me hoorde. Ik geloof niet dat hij vals wilde spelen toen hij uithaalde met zijn knie. Wat Eddie deed was absoluut niet schaamteloos vals spelen.”

Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

Dustin Poirier reageerde in eerste instantie sportief en had geen kwaad woord over voor tegenstander Eddie Alvarez:

“Waag het niet om Eddie uit te joelen. Hij is een kampioen en heeft over de gehele wereld gevochten en ik heb niets anders dan veel respect voor hem. Joel hem niet uit. Hij is een krijger! Het is ongelukkig, maar hij bedoelde het niet zo. Het is verdomme een gevecht.”

Een paar dagen later verandert de toon van Poirier. Zo is hij verbolgen over het feit dat hij niet zijn winstbonus heeft kunnen krijgen. Hij verklaarde tegenover MMA Junkie:

“Ik heb dat geld verdiend! Het is voor mijn familie. Dat is voor mijn dochter’s collegegeld. Ik ben een vechter die voor geld vecht, en iemand maakte een beslissing en ontnam mij een mogelijkheid om geld te verdienen. Ik wil mijn compensatie, en ik wil een rematch!”

The Diamond‘ wil dat de uitslag, een no contest, wordt omgezet in een diskwalificatie voor Alvarez, en dus een overwinning voor Poirier. Daarmee zou hij zijn winstbonus wel kunnen krijgen.

Hij verklaarde ook, dit keer wat uitgebreider voor The Luke Thomas Show. Transcript werd verzorgd door MMA Fighting:

“Ik weet het niet zeker, maar ik wist dat ik moeite had met uit mijn linkeroog kijken, en de dokter dacht dat mijn oogkas misschien was gebroken. Ze vroegen me hoe ik me voelde, en ik zei dat ik druk onder mijn linkeroog voelde. Toen besloten ze het gevecht niet door te laten gaan, maar ik wist niet wat er gaande was. Ik had echt geen idee. 

Ik ben geen scheidsrechter. Maar ik ben behoorlijk bitter over de hele situatie. Ik was bezig met een geweldige prestatie, en ik had een geweldig trainingskamp. Ik was bezig de voormalige kampioen te verslaan. Ik ging hem verslaan. Ik was op weg om echt uit te blinken en de wereld te laten zien wat voor soort vechter ik werkelijk ben. En alles is door dit verpest.”

De ‘no contest’ uitslag is voor Dustin Poirier niet te verkroppen, maar hij benadrukt dat de uitslag hem niks kan schelen, maar het hem simpelweg te doen is om de compensatie. En daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen.

“Het is een klote situatie. Ik was lekker op dreef, en ik was goed in ritme. Ik had zijn timing in de gaten, en zijn range, en ik geef geen moer om de uitslag, dat het een no contest is of wat dan ook. Het kan me niet schelen of ik nou een overwinning extra of een no contest erbij heb gekregen. Ik wil alleen mijn geld en een rematch.

Ik ben helemaal niet op zoek naar een gratis overwinning door nu in beroep te gaan. Ik wil gewoon mijn compensatie. Ik wil mijn volle gage, ik vind dat ik dat verdiend heb, en dat is allemaal in rook opgegaan omdat iemand anders een beslissing maakte. Ik vind dat dat niet hoort te gebeuren. Het is één ding als ik het gevecht echt verlies, of als ik iets doe waardoor ik geld misloop. Maar als iemand anders een beslissing maakt nadat ik acht weken een trainingskamp heb doorstaan…  

Dat geld is voor mijn familie. Dat geld is voor mijn dochter’s collegegeld. De andere helft is geld voor mijn pensioen. Ik wil gewoon mijn geld en een rematch en daarna laten we het daarbij. We moeten het gewoon nog een keer doen. Dit heeft echt niks te maken met een overwinning erbij geschreven krijgen, of dat die no contest ongedaan wordt gemaakt. Dit heeft alles te maken met compensatie.”

De situatie heeft veel weg van de situatie die onze landgenoot onze landgenoot Gegard Mousasi onlangs op UFC 210 meemaakte. Mousasi deelde in staande positie een paar fikse knietjes uit aan tegenstander Chris Weidman, echter was die situatie iets anders, ware het dat Weidman niet gegrond was. Bij het geval van Poirier was er duidelijk sprake van een gegronde vechter. Dat scheidsrechter Herb Dean de situatie wel zo interpreteerde, maar van mening was dat Alvarez per ongeluk een illegale techniek hanteerde, zorgde voor de no contest uitslag. Poirier was echter niet overtuigd over de rol van de scheidsrechter.

“Ik hoor beschermd te worden door de regels. Ik denk dat hij (Dean) zijn eigen hachje probeert te redden. Elke keer dat iemand een ander raakt met een stoot, is het express. Ik begrijp het gewoon niet. Hij (Alvarez) liet me niet struikelen, en hij trapte me niet naar de grond. Ik was op de grond en hij gaf me een paar knietjes. 

Herb waarschuwde Eddie. En ik zeg echt niet dat Eddie een smerige vechter is, of dat hij het echt opzettelijk deed. Hij is een eerlijke vechter, en hij probeerde gewoon te winnen. Maar ik denk dat hij wel een beetje versuft was. Hij was duidelijk nog aangeslagen door de stoten die ik raakte, en hij was misschien wel puur op instinct aan het vechten. Tenminste, dat hoop ik. Dat weet ik niet zeker.” 

Het hele geval krijgt dus een staartje. Echter lijkt het niet aannemelijk dat de beslissing herroepen wordt. Dit gebeurde immers ook niet bij het geval Mousasi vs Weidman, en bovendien wordt de judgement call van Herb Dean zwaar meegeteld. Volgens enkele journalisten maakt dat laatste dat Poirier nagenoeg kansloos is in deze zaak.

Het zoveelste discutabele geval maakt de roep om instant replay (herhalingen) alleen maar groter. Dana White verklaarde op de persconferentie na UFC 211 al dat voormalig eigenaar Lorenzo Fertitta hem ook al adviseerde herhalingen mogelijk te maken. De UFC gaat snel intern in conclaaf over dit onderwerp. Over de rest van de ontwikkelingen in de zaak Poirier houden wij natuurlijk jullie zo goed mogelijk op de hoogte.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 20 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Zoals elke week ...

TUF 24 Aflevering 4 ‘Torenhoge favoriet vs Longshot-outsider’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aflevering 4 stond in het ...

Mark Hunt: “Hij kwam weg met valsspelen.”

Mark Hunt beschuldigde Alistair Overeem van vals spel afgelopen maandag in The MMA Hour ...

Ferguson vs Nurmagomedov zo goed als rond

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. foto: UFC on FOX Officieel ...