Frankie Edgar
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Frankie Edgar staat op UFC 211 tegenover Yair Rodriguez en zal er op gebrand zijn om de ‘hype train‘ van de Mexicaan een halt toe te roepen. ‘The Answer‘ staat nog steeds in de top van de vedergewicht divisie, maar lijkt bij een overwinning niet veel verder te komen. Met smart zal hij uitkijken naar het titelgevecht tussen Jose Aldo en Max Holloway op UFC 212, in Rio de Janeiro. Edgar vocht al twee keer tegen Aldo, en verloor beide keren. De UFC zal dus niet zo happig zijn om hem snel een derde poging te geven. Bij een overwinning van Holloway zal Edgar waarschijnlijk wel snel een titelshot krijgen. Of is Cub Swanson een betere optie? Edgar wil in ieder geval niet te ver op de zaken vooruit lopen. Yair Rodriguez is een grote kluif, en de Mexicaan onderschatten lijkt een gevaarlijk idee. Dat doet Edgar dus ook niet. ‘The Answer’ was eigenlijk aan het lobbyen voor een gevecht tegen Ricardo Lamas. De UFC besloot echter anders. Het werd Yair Rodriguez. Op de mediadag van UFC 211 bediende hij Ariel Helwani van repliek:

“Ik zei ja tegen het gevecht. Ik maak de gevechten niet. Als ze dat willen, dan krijgen ze het. Ik was niet echt aan het lobbyen voor Lamas, hij vroeg me of we konden vechten, en ik zei dat ik in mei wel kon. En toen kreeg ik Yair. Als ze dat willen, dan vind ik dat prima. Ik was wel een beetje verrast. Als je naar de ranking kijkt, is een gevecht tegen Lamas logischer. Maar goed, zo gaat het tegenwoordig niet meer.”

Over zijn aankomende tegenstander had Edgar natuurlijk ook wat te zeggen:

“Natuurlijk ben ik onder de indruk van hem. Hoe kan je dat niet zijn? Hij is zeer vermakelijk om naar te kijken. Ik denk dat hij een grote toekomst tegemoet kan zien, ongeacht wat er zaterdag gebeurt. Ik vind wel dat ze mij als opstapplankje voor hem gebruiken. Maar zo gaat dat in deze sport. Een jonge kerel probeert zichzelf omhoog te vechten door tegen een sterker iemand te vechten om zijn naam op te bouwen. Hij deed het met BJ Penn, en nu probeert hij het bij mij, maar ik ga de remmen bij zijn opmars indrukken. Na zaterdag moet hij zijn naam opnieuw opbouwen.”

Is de stap van BJ Penn naar Frankie Edgar niet een te grote? Ariel Helwani vindt eigenlijk een beetje van wel, en dat sentiment leeft ook bij Frankie Edgar:

“Ik weet het niet echt. Ik ga er wel voor zorgen dat ik ga aantonen dat het voor hem te vroeg is.”

Frankie Edgar verklaarde in een eerder stadium dat het voor ‘El Pantera‘ een win-win situatie is. Wint hij, dan rijst zijn ster tot grote hoogtes. Verliest hij, maakt het niet zoveel uit, omdat de meerderheid toch denkt dat hij gaat verliezen. En dat viel niet bepaald in goede aarde bij de flamboyante Mexicaan. Rodriguez vond het van weinig respect getuigen. Edgar kan dat enigszins wel begrijpen, maar laat ook weten dat dit nou eenmaal de manier is:

“Ik begrijp dat wel, tot op zekere hoogte. Ik denk dat hij nog jong is, en niet helemaal begrijpt hoe dit werkt. Dit is hoe het werkt. Een jonge kerel vecht tegen een oudere kerel, en hij daagt me uit om naam te maken. Zo gaat het toch? Ik snap niet hoe dat niet respectvol is. Als hij van me verliest, weet je, ik sta wel hoger op de ranking. Maar als hij van me wint kon hij weleens mijn plek in gaan nemen. Misschien probeert hij zichzelf zo op de borst te slaan, en zo motivatie te vergaren. Maar ik heb geen motivatie nodig.”

Zoals eerder vermeld is een nieuwe titelshot voor Edgar bij een overwinning misschien niet aan de orde, gezien zijn geschiedenis met de huidige vedergewicht kampioen Jose Aldo. Iets wat Edgar ook wel onderkent:

“Ik sta op nummer twee. Ik moet dus eigenlijk die shot krijgen. Maar ik ben een realist. Om voor de derde keer in korte tijd tegen Aldo te vechten, ik weet niet of dat zo realistisch is. Als Holloway wint, dan is een matchup tussen mij en hem logisch. Maar als Aldo wint, ga ik natuurlijk wel lobbyen. Maar we hebben dat pad eerder bewandeld. Ik ga geen van beiden aanmoedigen in ieder geval.”

Er wordt nog weleens gefluisterd dat Edgar het ook op 135 pond wil gaan proberen. Coach Mark Henry is er in ieder geval van overtuigd dat zijn pupil in de bantamgewicht divisie ook hoge ogen kan gaan gooien. Edgar reageerde:

“Ik ben nog dicht bij de titel op 145 pond. Laat Mark maar praten. Mijn focus ligt op zaterdagavond. Ik ben nog dicht bij die 145 pond belt. Maar ik sluit niks uit.”

Tenslotte wilde Edgar nog even reageren op de droom van de moeder van Yair Rodriguez. Die droomde namelijk dat haar zoon Yair Frankie Edgar in de eerste ronde met een vliegende knie verschalkt. ‘The Answer‘ kwam met een prachtig antwoord:

“Mijn moeder had toen ik 24 was ook een droom, dat ik dokter zou worden. We stellen allemaal onze ouders weleens teleur!”

Gaat Frankie Edgar eens te meer duidelijk maken dat er zeer zeker nog rekening met hem moet worden gehouden? Of gaat Yair Rodriguez zijn opmars richting de top van de vedergewicht divisie voortzetten? We kunnen er rustig van uitgaan dat het gevecht zeer spectaculair zal gaan worden. De taaiheid, cardio en worstelen van Edgar contra de zeer spectaculaire trappen van Yair. Het maakt voor een zeer groot contrast in stijlen, en zoals ze zeggen ‘Styles make matchups‘. A matchup to behold.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFN 100 Free Fight: Ryan Bader vs Minotouro Nogueria

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Rogerio ‘Minotouro’ Nogueira stond eigenlijk ...

Who’s Next ?!? UFC Fight Night 86: Rothwell vs. Dos Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Gegard Mousasi is op zoek naar een overwinning tijdens UFC 210

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Onze landgenoot Gegard Mousasi wist in ...

Demetrious Johnson vs. Ray Borg gecanceld

Het main event van UFC 215 heeft een andere invulling gekregen. Door het uitvallen ...