Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Fight Network

Op UFC 213 nemen Yoel Romero en Robert Whittaker het tegen elkaar op, met als inzet de interim middengewicht titel. Vreemd is dat de naam van Gegard Mousasi niet wordt genoemd wanneer het gaat om deelname aan een interim titel gevecht. Of toch niet? Het feit is dat onze landgenoot op het moment nog geen nieuw contract bij de UFC heeft getekend. De onderhandelingen verlopen voorlopig nog stroef. De UFC moet haast maken, wil het onze landgenoot langer aan zich binden. Mousasi mag voorlopig nog niet onderhandelen met andere organisaties, maar de exclusieve periode duurt nog maar zes weken. Scott Coker, president van Bellator, zal de dagen stilletjes aftellen.

Mousasi verscheen op de show van UFC Tonight, en verklaarde daar over het eerste bod van de UFC:

“Het is niet goed. We vinden het niks!”

“Ze moeten me betalen. Ik ben bijna altijd een co-main event, dus het is niet zo dat mensen me niet kennen. Ik vind dat ik het verdient heb. Vertel me niet dat dit een eerlijke sport moet zijn. Het moet met ranking te maken hebben. Ik heb al meer dan tien jaar gevochten. Ik verdien het! Ik dacht dat ik hoger stond dan Whittaker. Hij slaat nu drie plekken over. Ik begrijp er helemaal niks van. Maar ik denk dat tijden anders zijn geworden met de inmenging van USADA. Er is nu nog maar één man over. Luke Rockhold. Dat is het gevecht dat de UFC wil maken. Maar het duurt erg lang. Ik denk dat het gevecht er eentje is dat de fans geweldig zouden vinden. Ik heb nog anderhalf maand op mijn contract staan, daarna kan ik met andere organisaties praten.”

 

Gegard Mousasi was vorig weekend ook op The UFC Fighters Retreat, een bijeenkomst die de UFC voor zijn vechters had georganiseerd en waar de vechters even in de watten werden gelegd. Ook daar verklaarde onze landgenoot wat over:

“Het was leuk, maar toen kwam Kobe Bryant, die het had over $100 miljoen dollar investeren. Maar er zaten ook vechters in het publiek die maar $10.000 dollar per gevecht verdienen, en een winstbonus van datzelfde bedrag krijgen. Dus dat sloeg eigenlijk nergens op. Maar voor de rest was het geweldig en ze hebben ons erg goed behandeld.”

Het is dus nog zes weken tot de UFC tot een overeenkomst met Mousasi kan komen, want Bellator zal ongetwijfeld een hoop geld naar onze landgenoot gooien om van zijn diensten verzekerd te zijn. Kijk maar eens naar Rory MacDonald, die in de UFC ‘slechts’ $59.000 dollar per partij verdiende, en voor zijn eerste partij in Bellator van afgelopen vrijdag $400.000 dollar verdiende. Mocht het zover komen, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat Bellator Mousasi een bedrag aanbiedt dat hij niet kan weigeren. Ondanks dat de Leidenaar altijd te kennen heeft gegeven graag in de UFC te vechten, zal een beduidende sprong in salaris hem misschien wel overtuigen om zijn carrière elders voort te zetten. Gaat het zover komen?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (2)

You May Also Like

Tyron Woodley staat open voor gevecht met McGregor in Ierland

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tyron ‘The Chosen One’ Woodley ...

Dana White: ”Ik vond het al raar dat ze al die partijen afwees, maar nu niet meer.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cristiane ‘Cyborg’ Justino heeft voor ...

Dana White: “Ik denk dat het gaat gebeuren.”

UFC-president Dana White was gister te gast bij Conan O'Brien. Hier sprak hij over ...