Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin, MMA Fighting

Gegard Mousasi is op dit moment in het Verre Oosten om promotie te doen voor UFC Fight Night Singapore. Onze landgenoot bezocht de Filipijnen al, en is nu neergestreken in Singapore. Daar werd hem door verschillende media het hemd van het lijf gevraagd over een groot aantal onderwerpen. En natuurlijk was Mousasi niet te beroerd om zijn ongezouten mening te geven. Als eerste kwam het onderwerp Georges St-Pierre ten sprake.

Mousasi verklaarde tegenover The New Paper uit Singapore:

“GSP is een uitmuntende vechter en een geweldig persoon, maar hij is er drie jaar uit geweest. Je kan het vergelijken met in de rij staan en dan toe moet kijken hoe iemand voordringt. Het is onbeschoft. Het is niet goed voor de sport. Er moet een correcte volgorde zijn.”

Ondanks de onvrede over het GSP v Bisping gevecht, wil Mousasi best zijn mening geven over de partij:

“Het is 50-50. Als vechter is GSP echt stukken beter. Maar hij is drie jaar niet actief geweest. Drie jaar afwezigheid gaat zeker iets met je doen. Als GSP goed voorbereid en zonder ‘ring rust’ de kooi in komt, dan moet hij in staat zijn de klus te klaren. Bisping is wel constant aan het vechten geweest, dus het is moeilijk om het te voorspellen.”

Mousasi is op het moment bezig aan een sterke winning streak van vijf partijen op een rij. Echter lijkt hij net als de rest ongeduldig op zijn beurt te moeten wachten, niet in de minste plaats vanwege de beslissing van de UFC om GSP de titelshot te geven. Onze landgenoot zal dus opnieuw aan de bak moeten voordat hij eventueel een kans krijgt:

“Nu moet ik weer alles op het spel zetten. Ik moet weer een risico nemen, en opnieuw een overwinning pakken. Misschien moet ik maar iets doms doen, en op straat iemand in elkaar slaan, om zo in de headlines te komen. Mensen houden van gekke mensen.”

Mousasi heeft echter nog steeds geen nieuw contract. Maar naar eigen zeggen komt dat wel goed.

“Mijn doel is de UFC belt pakken. We hebben drie maanden de tijd om een deal te sluiten. De UFC en ik willen hetzelfde: zij willen dat ik bijteken, en ik wil ook bijtekenen.”

Verrassend genoeg komt het onderwerp Ronda Rousey ook ter sprake. Voor Mousasi absoluut geen probleem om ook daarover zijn mening te ventileren. Hij sprak tegenover TODAY:

“Ze is een goede vechtster, ze heeft de mentaliteit van een vechtster, maar ze heeft niet de skills van een stand-up vechtster. Hoe kan de media haar tot één van de beste vechters benoemen terwijl ze niet eens goed kan slaan of trappen? Serena Williams speelt toch ook niet zonder backhand? Hoe kunnen ze haar de beste vechter aller tijden vinden? Ze hoeft niet meer te vechten. Ze heeft genoeg geld.”

Tenslotte gaf onze landgenoot ook even zijn mening over Aziatische vechters. De UFC heeft op dit moment maar een handjevol Aziatische vechters die op echt hoog niveau meekunnen.

“Ik denk dat Aziatische vechters nog niet compleet genoeg zijn. Vaak zie je dat ze goed zijn in grappling of judo, maar over het algemeen zijn ze nog niet compleet genoeg. 

Ik denk dat in de Aziatische cultuur vechten geaccepteerd wordt, en mensen respecteren het. Als ze er genoeg tijd en moeite in stoppen, kan het in Azië heel groot worden. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om in Azië te vechten. Of ik naar Singapore kom om te vechten? Ik hoop het, misschien volgend jaar!”

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Wanderlei Silva in onderhandeling met Bellator MMA en Rizin FF.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Nevada Athletic Commission heeft ...

Julianna Peña denkt na over vertrek uit UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC begint een aardige ...

Anderson Silva Nick Diaz

Anderson Silva wil rematch tegen Nick Diaz

Anderson Silva wil nog een keer tegen Nick Diaz vechten. Krijgt hij zijn zin?