Georges St-Pierre
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Het hoge woord is eruit. Georges St-Pierre heeft op zijn eigen instagram -en twitter pagina’s een berichtje opgenomen voor tegenstander Michael Bisping. Hij laat weten dat hij op elke dag na oktober bereidt is om tegen de kampioen te vechten. Dat lijkt nog heel ver weg, en dat is het eerlijk gezegd ook. GSP heeft de zegen van de UFC gekregen om de middengewicht divisie in gijzeling te houden door onmiddellijk een titelshot te krijgen, terwijl er minstens vier mannen zijn die daar meer recht op hebben. Het rekken van GSP zorgt ervoor dat de divisie nog een tijd langer op zijn kop ligt. Gaat Michael Bisping akkoord met de verlangde datum van de Canadees?

De Engelsman verklaarde in een eerder stadium dat hij graag op International Fight Week in juli wil vechten. UFC 213 op 8 juli was voor ‘The Count’ en ook de UFC de streefdatum. GSP heeft echter meer tijd nodig. Dit komt ook deels door de testing pool van USADA. Nadat de Canadees verklaarde weer te willen vechten, ging de periode van vier maanden uitvoerig testen in. Pas na de vier maanden kan GSP officieel weer in actie komen. Maar ook de overstap naar 185 pond kost meer tijd dan de meesten voor ogen hadden. ‘Rush’ wil graag nog wat meer tijd om meer gewicht en spiermassa aan te maken. Ook heeft hij volgens eigen zeggen een te druk programma om eerder de kooi in te stappen.

“Mr. Bisping, ik heb mijn hele schema omgegooid om na de zomer mezelf klaar te stomen. Ik kan op elke dag na oktober vechten. Kies de datum maar. Let’s get it on.”

Het nieuws kan op een hoop onbegrip en onvrede rekenen van zowel fans, als de gehele top van de middengewicht divisie. Het gaat dus nog minstens zes maanden duren voordat Michael Bisping zijn titel kan gaan verdedigen. Gaat de Engelsman akkoord? Hij zei immers al:

Dit gevecht was al in januari besproken. Een fightcamp duurt maar zes of acht weken. In september of oktober vechten is belachelijk. 8 juli is de datum. Ik wil best een beetje flexibel zijn, en een beetje na die datum vechten, maar ik wil graag op International Fight Week vechten. Dus GSP, zorg dat je klaar bent. Hou op met je gymnastiek oefeningen, hou op met je salto’s en wat je ook maar doet en laten we vechten man. Teken de papieren. Je wilt het zelf ook. Bij de persconferentie had je een grote bek. je was zo zelfverzekerd, dus teken die verdomde papieren dan. Zo simpel is het.

Als hij niet klaar is dan krijgt Yoel Romero zijn titelshot. Ik ben niet bang voor Romero. Als GSP wil vechten, dan is er natuurlijk een groot verhaal bij te denken. Maar ik ben niet van plan om te wachten, en bovendien deelt hij de lakens niet uit. Het is mijn belt en ik ben niet één of andere eikel die zit te wachten op een titelshot. Ik heb de belt en ik wil vechten. Ik ben nu op mijn best. Ik wil niet een jaar gaan wachten. Als we pas in september of oktober gaan vechten, dan is het een jaar dat ik niet heb gevochten. Ik ben echt niet bereid om een jaar op GSP te wachten. Hij heeft het niet voor het zeggen. Ik ben niet kinderachtig hierover, als hij een beetje extra tijd nodig heeft dan geef ik hem dat. Maar hij kan me niet voor eeuwig laten wachten.” 

Blufpoker van de kampioen, of de klinkklare waarheid? Michael Bisping wil graag nog één keer goed cashen voordat hij de handschoenen aan de wilgen hangt, en een gevecht met GSP voldoet aan de wens van de mondige Brit. Het lijkt eerlijk gezegd dus onzin dat hij bereidt is om Yoel Romero de titelshot te geven. Een gevecht met Romero heeft voor Bisping een grote risicofactor, want hij kan immers zomaar de titel verliezen, en daarmee zijn grote payday in rook op zien gaan.

Bovendien lijkt de voorkeur van Bisping nu uit te gaan naar Robert Whittaker, die onlangs nog zijn titelkansen luister bij zette door Jacare Souza knockout te slaan. Onlangs verklaarde hij nog:

“Yoel Romero is een vieze, leugenachtige, vals spelende klootzak. Als ze mij Whittaker willen geven nadat ik GSP heb verslagen, dan doen we dat. Zo niet, dan pak ik Romero. Maar ik vind dat Robert het meer verdiend dan Romero. Hij stopte Jacare, en dat kon Romero niet. Robert is bovendien geen positieve dopingcontrole gehad, dus ik denk echt dat Robert de volgende tegenstander moet zijn. 

Laten we nu de campagne alvast gaan voeren, dat wanneer ik GSP heb verslagen, Robert Whittaker de volgende tegenstander is. Robert Whittaker vs Michael Bisping omdat hij de contender is die het het meest verdiend. Maar belangrijker is dat ik Yoel Romero hiermee een hak kan zetten. Whittaker is het enige gevecht dat ik aanneem na GSP.”

Wat gaat er nu gebeuren? Er kon weleens een interim titel in de lucht hangen als de Brit ervoor kiest om op GSP te wachten. Yoel Romero en Anderson Silva zijn de voornaamste voorstanders van een eventuele interim titel, en zien zichzelf als grootste gegadigden voor die titel. Anderson Silva verklaart zelfs te willen stoppen als hij geen interim titelgevecht met Yoel Romero krijgt.

Interim titels zijn normaal gesproken pas aan de orde wanneer de kampioen geblesseerd is, of lang uit de running is. Dat gaat in dit tijdperk van de UFC een stuk makkelijker. Er is immers al een precedent geschept door de interim vedergewicht titel van Max Holloway, die eigenlijk voor geen geldige reden in het leven is geroepen. Jose Aldo was op dat moment niet geblesseerd. Vanwege de annulering van het titelgevecht tussen Daniel Cormier en Anthony Johnson, en de afwezigheid van GSP, moest de card een klein beetje gered worden. Men besloot toen heel makkelijk om het gevecht tussen Holloway en Pettis wat belangrijker te maken.

Hetzelfde geldt voor de interim lichtgewicht titel, die eigenlijk op UFC 209 bestreden had moeten worden. Conor McGregor was niet geblesseerd, maar nam even tijd voor zichzelf vanwege de zwangerschap van zijn vriendin, en bovendien was hij druk in de weer met onderhandelingen over een bokswedstrijd met Floyd Mayweather.

Het is nog even wachten op de reacties van zowel Michael Bisping, als de rest van de heren uit de top van de divisie. ‘The Count‘ kennende, zal een reactie niet lang op zich laten wachten..

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 209: Inside the Octagon – Woodley vs. Thompson 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.In UFC Inside the Octagon analyseert ...

UFC 219 Free Fight: Holly Holm vs Bethe Correia

Holm kan de eerste vrouwelijke UFC twee-divisie kampioen worden als ze Cris Cyborg weet ...

(Video) Interview Edith Bosch: I had short hair, I was looking brutal.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Onze collega`s van MMAJUNKIE (Abbey ...

Julianna Peña: klaar voor titelshot

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: WMMA Rankings Julianna Peña ...