Germaine de Randamie
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

De stilte rondom Germaine de Randamie werd een paar dagen geleden door middel van een statement van de manager gebroken. Brian Butler verklaarde dat GDR onder geen voorwaarde tegen Cris Cyborg wil vechten. Dit kwam haar echter op een hele hoop kritiek te staan, en dat is haar klaarblijkelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Dit keer heeft GDR zelf op instagram met een lange post gereageerd.

“Het is alweer even geleden dat ik iets heb gepost. Maar naar aanleiding van de ontstane commotie voel ik toch de noodzaak om iets van me te laten horen en de lucht wat te klaren (voor zover mogelijk). Het is absoluut niet zo, dat alles dat er word gezegd me niks doet. Ook ik ben een mens en ook ik heb gevoelens.

Ondanks het feit, dat ik altijd positief in het leven sta doen de opmerkingen mij meer dan ik had gehoopt. De positieve maar ook zeker de negatieve. Het gevecht tussen mij en Cris Cyborg is mij vorig jaar november aangeboden. Ook toen had ik al mijn bedenkingen, maar heb toch het gevecht geaccepteerd. Cris Cyborg heeft het gevecht afgewezen, omdat zij niet het gewicht van 66 kilo kon halen in twaalf weken tijd. Een maand later werd ze bezocht door de USADA en kwam niet door de test. De rest van het verhaal is bekend. 

Mijn reden om het gevecht nu af te wijzen heeft niks, maar dan ook helemaal niks te maken met dat ik bang ben. Ik ben namelijk van mening dat als je topsport wilt beoefenen je dit doet zonder middelen die de spiermassa kunnen beïnvloeden. Ik – als topsporter – heb altijd keihard getraind, altijd op mijn eten gelet en 18 jaar van mijn leven in het teken van sporten gezet zonder ook maar één middel te gebruiken wat niet is toegestaan. Iedereen heeft zijn of haar mening hierover en dat mag. Maar dat mensen denken te weten wat mijn beweegredenen zijn/waren gaat mij niet in de koude kleren zitten.”

Maar dat was nog niet alles! Er kwam nog een deel twee, en dat luidde als volgt:

“Ik werk fulltime en onregelmatig wat heel veel tijd in beslag neemt. Daarnaast is er nog steeds een grote onduidelijk over mijn hand. Ik heb 14 juni een afspraak met de arts en dan word er besloten of er geopereerd gaat worden. Ook deze optie moet ik dusdanig afwegen, want er bestaat een grote kans dat mijn pezen/zenuwen dusdanige schade kunnen op lopen waardoor ik mijn hand niet meer optimaal zou kunnen gebruiken.

Tijdens de onderhandelingen over het gevecht met Holly Holm, heb ik vooraf gezegd dat ik na dit gevecht terug wil naar mijn natuurlijke gewichtsklasse van 61 kilo. Mijn taak daar is nog niet afgerond 😊 De UFC heeft mijn toen toegezegd dat dit geen enkel probleem zou zijn en ik ook gewoon kan terug keren naar mijn natuurlijke gewichtsklasse. Dit is dus ook waar ik mij dit moment op focus.

Toen ik 18 jaar geleden verliefd werd op de vechtsport had ik 1 doel. Mijn grote liefde delen met andere die dezelfde liefde voor de vechtsport hebben als ik!! Dit is mijn doel en zal ook altijd mijn doel blijven. Ik wil iedereen bedanken die altijd voor me klaar hebben gestaan en me nog altijd steunen door dik en dun!! You guys rock.”

Wat vinden jullie van de reactie van Germaine?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Bas Vissers
    Bas Vissers

    Als de UFC haar die toezegging heeft gedaan snap ik haar volledig. Dat je de kans grijpt voor een titel te strijden: groot gelijk. Vooral vreemd dat de UFC omwille van een PPV een featherweight titelgevecht tussen 2 Bantamgewichten organiseert. Da’s vragen om problemen.

You May Also Like

Stipe Miocic vs Junior Dos Santos officieel voor UFC 211

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Fox Sports  Twee weken ...

Voormalig kampioen Esparza gefocust op haar partij met Calvillo.

Voormalig kampioen Esparza klaar voor haar partij tegen Calvillo van morgenavond.

Fight Announcements Recap Week 22 & 23 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Mede door tijdgebrek ...

(Vlog) UFC Embedded 206 – Episode 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...