Germaine de Randamie
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

De vurige wens van Cris Cyborg kan de prullenmand in. De Braziliaanse zou graag zo snel mogelijk tegen onze landgenote Germaine de Randamie willen vechten, en zou graag beslag willen leggen op de vedergewicht belt, die nu nog om de middel van GDR hangt. Nadat De Randamie op UFC 208 de titel veroverde, bleef het lang stil rondom de kampioene. Nu heeft haar manager namens haar de stilte verbroken.

Manager Brian Butler verklaarde gisteren tegenover Ariel Helwani van MMA Fighting:

“Germaine en haar team hebben onderling gesproken, en zij wil niet tegen Cyborg vechten omdat ze een bewezen valsspeler is. Zelfs nadat er nauwkeurig onderzoek naar haar werd gedaan en alle ogen op haar gericht waren, kreeg ze het voor elkaar om positief voor iets te testen. Ze zal altijd een verdacht persoon zijn, en ze wil altijd proberen om het systeem te omzeilen, in plaats van de regels te volgen. 

Voor deze reden vinden Germaine en haar team dat Cyborg niet eens in de UFC mag vechten. Als de UFC per se alleen dit gevecht wil, dan is Germaine bereidt om te wachten en te kijken of de UFC haar belt gaat afpakken, voordat ze haar volgende move gaat maken.”

Cyborg werd in 2011 in Strikeforce betrapt op het gebruik van het synthetische anabole steroïde stanozolol.  Sindsdien bleef er verdacht luchtje aan de Braziliaanse hangen, niet in de laatste plaats vanwege haar fysieke voorkomen. Ondanks werd zij door USADA weer in de kraag gevat, het betrof dit keer het middel Spironolacton, een diureticum dat helpt bij de afscheiding van water. Cyborg kreeg later een vrijstelling voor het middel, en hoefde geen schorsing uit te zitten.

Inmiddels heeft de Braziliaanse tegenover MMA Fighting ook al gereageerd:

“Ze is weg aan het rennen, ze is bang om met mij de octagon in te stappen. Het is weer een nieuw excuus om niet met mij de kooi in te stappen. Maar dat is niet mijn probleem. Het probleem is van de UFC. Ze zegt dat USADA niet legitiem is.”

Vervolgens geeft ze antwoord op de vraag of de UFC de belt van GDR moet afpakken:

“Die beslissing is totaal niet aan mij. Ik ben de wereldkampioen, ik ben tien jaar ongeslagen, mét of zonder belt. Mijn fans volgen me. Germaine is de kampioen die de UFC heeft gemaakt. Het is hun probleem.”

Maar Cyborg was nog niet klaar. Niet veel later kwam ze met een lange statement over de hele situatie:

“Ik was de eerste atlete die meer dan een jaar door USADA getest moest worden voordat ze in de UFC kon gaan vechten. USADA heeft me een vrijstelling gegeven na een onderzoek van zestig dagen met toestemming van mij, en de dokters. 

Wie is GDR? Ze had enorme moeite om 200.000 PPV’s te verkopen, en Holly Holm en Anderson Silva vochten op dezelfde kaart! Megan Anderson is twee keer zo populair als haar, en zij heeft niet verloren tegen Julia Budd en Amanda Nunes. 

GDR is een schoolvoorbeeld van waarom ranglijsten onafhankelijk moeten worden vastgesteld en gerespecteerd dienen te worden. Ze won de belt door tegen iemand te vechten die drie keer op een rij had verloren en zelf als tiende op de ranglijst van 135 pond stond. Ik begrijp niet waarom iemand die nummer tien staat een titelshot kan krijgen. Iemand die twee keer achter elkaar verliest zou nooit voor de belt mogen vechten. Ik ben de wereldkampioen. GDR is de UFC kampioen. 

Ik ben de echte wereldkampioen op 145 pond. En Julia Budd en Megan Anderson zijn de volgende uitdagers. 

Ik kan respecteren dat GDR zegt dat ze niet tegen me wil vechten, maar ze weet dat ik clean ben, en een vrijstelling van USADA heb gehad. Ze is gewoon naar iets aan het zoeken. Ik denk dat ze teleurgesteld is met het geld dat ze krijgt, en dat ze dit gebruikt voor een betere onderhandelingspositie.”

Heeft onze landgenote gelijk, en zijn de dopingperikelen in het verleden van Cyborg genoeg reden om niet meer haar de kooi in te stappen?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (5)

 • Kenny Démarest
  Kenny Démarest

  GDR = kleine kampioen.
  De verklaring van Cyborg zegt genoeg…

 • Jet Mokum
  Jet Mokum

  Ramon Amsterdam

 • Normen Sam-Sin
  Normen Sam-Sin

  Habib Soroush

  • Habib Benhammou
   Habib Benhammou

   Had al gelezen ja zo zie je maar verschil tussen die bitches en marloes

 • Moussa Boukhi
  Moussa Boukhi

  Ze heeft gelijk geef vals spelers geen kans

You May Also Like

Anthony Johnson

Toekomstplannen van Anthony Johnson zijn eindelijk onthuld

Anthony Johnson heeft eindelijk zijn toekomstplannen onthuld. Rumble opent met een vriend een cannabis ...

(Video) ” Big” John McCarthy legt de nieuwe MMA regels uit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 1 januari zullen de ...

UFC Fightpass zonder creditcard? Ja het is mogelijk!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Gegard Mousasi ...

Georges St-Pierre doet afstand van middengewicht titel

Georges St-Pierre levert met onmiddellijke ingang zijn UFC-titel in en Robert Whittaker wordt gepromoveerd ...