Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: USA TODAY Sports

Gisteren meldden wij al dat Dana White het gevecht tussen Georges St-Pierre en Michael Bisping van tafel heeft geveegd. Na de aankondiging van GSP dat hij in oktober klaar is om te vechten, besloot White dat ze niet zo lang op hem gaan wachten.

Misschien wordt het wel volgend jaar, dus daar gaan we niet op wachten. We gaan door met de divisie en Yoel Romero krijgt zijn titelgevecht,” aldus White.

GSP lijkt in een reactie aan MMAFighting.com nog niet erg onder de indruk van de uitspraak. De Canadese MMA-legende heeft persoonlijk geen bericht van de UFC gehad.

“Ik wil tegen Bisping vechten en volgens mij wil Bisping tegen mij vechten. Ik heb het nieuws net gehoord en ik weet niet zo goed wat ik er op moet zeggen. Het zou een emotionele reactie van Dana kunnen zijn of wellicht is het om druk op mij uit te oefenen.” 

Malki Kawa, de manager van Yoel Romero, was niet zo overtuigd van de hypothese dat het slechts een onderhandelingstactiek is van Dana White om GSP al deze zomer in de octagon te krijgen. Hij reageerde in The Luke Thomas Show op radiozender SiriusXM RUSH.

“Het zou kunnen. Het is een mogelijkheid, maar ik betwijfel het. Hoe kun je één keer publiekelijk zeggen  ‘Yoel Romero is de man waar Bisping tegen gaat vechten”, hem dan opzij schuiven en dan precies hetzelfde nóg een keer doen? Ik zie dat gewoon niet gebeuren.”

Het verbaasde Kawa niet dat Dana White GSP afschreef als uitdager voor de middelgewichtstitel. Ook wees hij er fijntjes op wat voor problemen dat omstreden titelgevecht nu al heeft veroorzaakt.

“Ik verwachtte het eigenlijk al. Als je weet hoe Dana White in elkaar zit, er is één ding waar hij niet tegen kan en dat is als vechters niet vechten, zeker als het om kampioenen gaat … Hij is dat hele gedoe met Georges waarschijnlijk gewoon zat.”

“De hele divisie is over de rooie. Iedereen staat elke dag te tieren en te schreeuwen behalve Yoel. Het is ongelofelijk hoe dit ene gevecht zo veel hoofdpijn heeft veroorzaakt.”

Kawa gaf meteen aan dat Romero een gevecht met Bisping al geaccepteerd heeft, ongeacht de datum. Dit betekent echter nog niet dat Bisping een gevecht met Romero zomaar zal accepteren. Als manager snapt Kawa heel goed dat Bisping liever op GSP wacht, dus pleit hij voor een vrij rigoreuze maatregel als Bisping daadwerkelijk weigert.

“Dan roep ik [de UFC] op om hem zijn kampioensriem af te nemen. Dan is het tijd om de riem af te pakken … Dat is vervelend. Dat is een slechte situatie voor iedereen, maar uiteindelijk wordt het tijd dat we verder gaan met deze divisie.”

 

Over de vraag wie Georges St-Pierre dan zou moeten vechten wilde Kawa zich ook wel even bezig houden. Hij opperde Anderson Silva, maar schoof ook een vechter naar voren die hij ook als manager vertegenwoordigd: Tyron Woodley. Kawa was duidelijk over hoe graag Woodley het zou willen opnemen tegen GSP.

“Dat is hét gevecht dat hij wil hebben. Na het nieuws van gisteren blijft Tyron mij constant bellen en ik weet zeker dat hij constant Dana belt om te zeggen ‘ik wil tegen hem vechten, op welk moment dan ook, wat jullie willen.'”

“Dat is het ding met Tyron… Tyron is een loyale vechter geweest, en heeft tegen iedereen gevochten waarvan hem werd gevraagd  om er tegen te vechten. Tyron wil een gevecht met Nick Diaz, Nate Diaz, Conor McGregor, GSP. Hij wil ook die grote financiële klapper maken. Dus hij wil die jongens. Als één van die jongens wil, is hij klaar om met ze te vechten. En daar komt dan nog de winnaar van Demian Maia versus Jorge Masvidal bij. Maar als je hem nu vraagt dan is het gevecht met Georges St-Pierre het gevecht dat hij wil.”

Het is nog maar afwachten if Michael Bisping vs. GSP echt van de baan is, maar als dat zo is, hebben beide vechters nog genoeg potentiële tegenstanders om uit te kiezen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Al Iaquinta

Al Iaquinta: “Ik ben technisch veel beter dan Diego Sanchez.”

Al Iaquinta maakt zaterdag op UFC Fight Night Nashville zijn rentree in de UFC, ...

UFC Norfolk

UFC zet voor UFC Norfolk aantrekkelijke kaart in elkaar

De UFC heeft voor UFC Norfolk een hele aantrekkelijk kaart in elkaar gezet. Een ...

UFC 202: Pre-fight Press Conference

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier de pre-fight persconferentie ...