Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: Per Häljestam 

Stefan Struve heeft zijn ingeplande wedstrijd tegen de huidige titelkandidaat Junior dos Santos af moeten zeggen wegens een blessure. Sindsdien is het aardig stil rondom Struve. Wij vroegen ons af hoe het gaat met de vriendelijke reus van 213 cm en besloten hem te bellen. Wij spraken over zijn herstel, vechten tijdens UFC Rotterdam en de controversie rondom het titelgevecht van Germaine de Randamie. Tot slot gaf Struve ons een analyse over het main event van UFC 211: Miocic vs dos Santos 2.

Waar vul jij je tijd mee tegenwoordig?
Vrij weinig en dat is best een probleem geweest. Af en toe werd ik een beetje gek van al die vrije tijd. Als ik in Amerika ben dan heb ik een lekker schema, ben ik twee keer per dag aan het trainen en het is daar altijd mooi weer. We hebben een hele leuke groep daar, dus we trekken best vaak op met elkaar. Als ik dan in Nederland ben dan hebben mensen ook een baan en mijn “rehab” duurt ook maar een paar uurtjes per dag, dus het is een heel frustrerende blessure. Nu is het wel beter, ik mag weer rennen en ben weer met krachttraining bezig. Ik heb redelijk wat les gegeven maar dat ging ook niet helemaal hoe ik dat wou. Je moet dingen voordoen en af en toe wil je ook meedraaien.

Hoe gaat het met je blessure?
Ik heb hard bezig om mijn schouder weer helemaal 100% te krijgen. Iedere dag aan het trainen om het pijnvrij en sterk te krijgen. Het is nog niet helemaal wat het moet zijn, maar het gaat de goede kant op.

Ik heb heel veel pijn gehad aan mijn schouder, het is best pittig.

Waar heb je precies last van?
Het labrum in de schouder. Het is iets wat nog niet heel lang geleden ontdekt is en veroorzaakt veel klachten. Heel veel atleten die een bovenhandse sport doen zoals wij en bijvoorbeeld basketbal- en honkbalspelers kunnen daar geblesseerd aan raken. Mijn arm kon ik telkens minder goed hoog houden, ik verloor kracht en ik moest me gewoon laten helpen. Uiteindelijk heb ik het wel onderschat denk ik, want het was een pittige ingreep. Ik heb heel veel pijn gehad aan mijn schouder, het is best pittig.

Wow, dat klinkt heel pijnlijk
Ja ik heb ook vier maanden niet op mijn zij kunnen slapen en als je gewoon tijdens het slapen niet naar die zij kan rollen, tsjah dat is gewoon erg kut.

Je merkt dan ook hoeveel jij je schouder eigenlijk gebruikt. Of niet?
Ja, net na de operatie beweeg je vrij beperkt en eigenlijk met alles gebruik je je schouders, zelfs met lopen. Dus met het trainen ben je echt heel beperkt. Om depressief van te worden.

Is het labrum een spier of een pees?
Het is een kraakbeenring dat om de schouder kop heen loopt en wat dus vaak beschadigd raakt als je schouder vaak uit de kom raakt. Het is dus kraakbeen en geen spier of een pees en het zorgt ervoor dat de schouder in de kom blijft. Je voelt nu hoe vaak jij je schouder gebruikt en hoe belangrijk het is dat je slim traint. Dus dat jij je lichaam niet te zwaar belast of oefeningen verkeerd doet. Ik heb echt gemerkt dat dat soort kleine dingen echt een probleem kunnen worden.

Ik was eigenlijk gewoon nog volop aan het trainen, alleen kon ik mijn arm niet goed gebruiken.

Sluipen dit soort blessures er door de jaren heen in?
Het kan komen door slijtage maar het kan ook zijn dat het abrupt afscheurt, al kan ik mij niet herinneren dat ik een scherpe pijn in mijn schouder heb gevoeld. Ik kon in principe nog vrij veel voor hoever het afgescheurd was, want het was echt voor de helft weg. Ik was eigenlijk gewoon nog volop aan het trainen alleen kon ik mijn arm niet goed gebruiken.

Ga jij je nu ook anders voorbereiden op je wedstrijden nu je tijd hebt om erover na te denken?
Ik denk niet dat deze blessure komt door een fout bij het trainen. Je bent nou eenmaal bezig met een fysieke sport en dit soort dingen kunnen gebeuren.

Wanneer had je er last van?
Mijn jab vloog er nog goed uit, maar terugtrekken naar mijn hoofd ging minder. Ik kon mijn arm ook niet goed van mij afhouden. Dekking is belangrijk, vooral als je een partij hebt staan tegen Junior Dos Santos. Je moet die overhand wel kunnen blokken als hij hem gooit en dan is het niet verstandig om tegen hem te vechten.

Dos Santos met zijn overhand | Foto: Tracy Lee/Yahoo Sports


Ben je verrast dat dos Santos een titelgevecht heeft gekregen?
Ja dat is best een aparte samenloop van omstandigheden. In de zwaargewicht divisie heb je natuurlijk niet zoveel vechters en er zijn een paar die met USADA in aanraking zijn gekomen. Die aan de snoeppot hebben gezeten en dan blijft er natuurlijk weinig over. Zo kan het gaan en hij is natuurlijk wel iemand die voor de titel kan vechten, dus “so be it”.

Overeem kwam inderdaad van een verlies toen en Velasquez was geblesseerd, veel bleef er inderdaad niet over misschien Werdum?
Werdum had geen zin om tegen iemand te vechten. Hij zou tegen Cain (Velasquez) vechten, toen vroegen ze (de UFC) of Junior of ik wouden instappen. Dat was eind december dus eigenlijk geen probleem. Hij wilde beide partijen niet aannemen en toen ik geblesseerd raakte wou hij niet instappen om tegen dos Santos te vechten. Dan is het begrijpelijk dat ze hem in ieder geval niet voor de titel laten vechten.

Ik denk dat ik een slechte match-up ben voor Werdum

Jij had je dus ook aangeboden om dat gevecht tegen Werdum over te nemen van Velasquez?
Ja, we hadden contact opgenomen en ik was net in Nederland toen ik hoorde wat er aan de hand was. Toen dacht ik bij mezelf, waarom niet? Het is een mooie kans en ik ben fit. Ik denk dat ik een slechte match-up ben voor Werdum. Ik vind dat hij staand goed vooruit is gegaan, maar ik denk dat ik dat heel goed kan neutraliseren door goed van mijn lengte gebruik te maken. Zijn stijl, dat technische, dat ligt mij heel goed en ik denk dat ik hem daarmee wel opzij zet.

We hebben net je divisie al een beetje besproken en wij zagen wat tweets over en weer gaan tussen jou en Alexander Volkov. Is dat de wedstrijd die je zou willen?
Ik denk dat het een hele leuke pot is, ook echt een uitdaging. Het is een hele lange jongen natuurlijk en na zijn laatste wedstrijd waren er heel wat mensen die om die partij vroegen. Ik zou het een hele leuke uitdaging vinden, hij is voormalig Bellator kampioen en een goeie vechter met mooie finishes. Ik denk dat ik de completere vechter ben en dat het een mooie partij zou zijn voor in Rotterdam. Dus ja, misschien komt het zover.

Ik kan hem beloven dat ik beter ben dan Lewis en als hij een pak slaag wil, dan moet hij gewoon bij mij wezen.

Heb je contact met hem gehad? Of met zijn management?
Nee, ik zag dat hij een interview had gedaan waarin hij zei dat ik zijn volgende tegenstander zou kunnen worden, maar dat hij liever tegen Derek Lewis zou willen vechter omdat hij hoger in het klassement staat. Ik kan hem beloven dat ik beter ben dan Lewis en als hij een pak slaag wil, dan moet hij gewoon bij mij wezen.

Dus als het aan jou ligt dan zie je het wel gebeuren in Rotterdam?
Ja het komt goed uit, hij heeft ook pas gevochten en volgens mij heeft hij op dit moment geen nieuwe partij. Dus dit is het juiste moment om de partij in te plannen met iets minder dan vier maanden.


Op 2 september komt de UFC dus terug naar Rotterdam, maar veel Nederlanders blijven niet echt over?
Ik weet niet wat het plan is met Gegard en ik heb geen idee hoe het met Germaine er voor staat. Eerst zag ik dat zij haar titel zou verdedigen in Anaheim, maar vervolgens las ik dat zij haar arm niet zo goed kon gebruiken. Alistair vecht tegen Werdum, nou dan blijft er weinig over.

Wat er nu gaande is met de Randamie is inderdaad een groot mysterie, de hele MMA wereld is op zoek naar haar.
Ik denk dat hoe de overwinning tot stand kwam en hoe de MMA wereld daarop reageerde niet leuk geweest is voor haar. Als je een titel wint dan is het de grootste droom die uitkomt. Je doet het dan ook voor de fans en de erkenning die je krijgt. Ik denk dat zij een grote lading stront over zich heen heeft gehad. Het was discutabel natuurlijk, maar ik geloof niet dat ze het expres deed.

Ik zie haar graag haar titel verdedigen en hoop dat ze in plaats van die lading stront een lading positiviteit over zich heen krijgt.

Als het bij mij twee keer was gebeurd was ik ook pissig geweest, dus ik begrijp Holly ook goed. De enige manier om dat van je af te zetten denk ik, is om de titel te verdedigen tegen Cyborg. Die te winnen en dan heb je niemand meer die over Holly Holm zou praten. Dan heb je dat meteen recht gezet. Dan heb je de absolute nummer één verslagen. Ik zie haar graag haar titel verdedigen en hoop dat ze in plaats van die lading stront een lading positiviteit over zich heen krijgt. Want als je een titel wint dan zit je niet daarop te wachten. Dat verdient ze niet.

Heb je verder de komende tijd nog dingen staan wat leuk zou zijn om te weten?
We hebben binnenkort een “athlete summit” waar alle vechters zijn uitgenodigd van over de hele wereld en de nieuwe eigenaren zich voorstellen aan ons en een praatje te maken. Ze hebben wat dingen georganiseerd voor ons, om de vechters een beetje in de watten leggen dat weekend. Daar ga ik dus heen. Daarna het weekend van UFC Stockholm maar ik ga ook daarheen om de finale van de Europa league te kijken daaro. Dan ga ik er wel vanuit dat Ajax door gaat. Dus ga ik daar naar Ajax en de UFC kijken en één of twee weken erna ga ik weer naar Florida om weer volle bak te gaan trainen.

Klinkt goed de komende tijd.
Ja er komen leuke weken aan en ik blij dat ik hier ben want die maanden revalideren ben ik nu wel zat. Ik ben de laatste maanden in Nederland geweest het is leuk om met je familie te zijn. Als ik in Florida ben dan heb ik wel vrienden van de gym, maar als je niet mee kan trainen is het wat frustrerend. Je kan van alles en nog wat doen in Florida, maar het is goed om je familie en vrienden in de buurt te hebben tijdens het revalideren.

UFC 211: Miocic vs dos Santos 2 komt er aan, kan je ons hier een analyse geven?
Een mooie partij, ik denk dat Miocic gaat winnen. Ik denk dat hij geleerd heeft van de eerste partij. Maar in de laatste partij tegen Alistair zag ik hem wat vreemd vechten. Met zijn handen wat lager en hij stapte in op een manier wat ik niet van hem gewend ben. Minder headmovement, wat hij bij mij wel veel deed en bij zijn andere partij ook. Maar hij liep wel op die stoot en er zaten wat mindere momenten in. Maar ik denk dat hij ook van die partij veel geleerd heeft. Ik denk dat hij een vechter is die iedere keer beter wordt. Hij is ook een hele goede worstelaar, ik denk dat hij de perfecte stijl heeft om dos Santos te verslaan. De eerste partij was ook een graadmeter, om te zien al hij thuis hoort bij de beste en dat heeft hij toen al bewezen. Ik denk dat hij geleerd heeft van de partij en hem dit keer op zijn naam zal zetten. Toen was er al een meningsverschil bij veel mensen over wie had gewonnen dat is altijd lastig natuurlijk.

Ik denk dat Miocic het op zijn naam gaat zetten. Dat zou ook mooi zijn voor mij natuurlijk, gezien ik de enige ben die hem ooit gefinisht heeft.

Dos Santos heeft een paar hele zware partijen achter de rug gehad. Hij vocht wel heel goed, maar ik was helemaal niet onder de indruk van Ben Rothwell. Die liep alleen maar achter hem aan en dos Santos dacht eigenlijk “Hij trekt niet echt aan, loopt een beetje naar voren en ik kan mijn punten scoren”. En zo ging het ook vijf rondes. Miocic zet wel de laatste stap en zet je wel onder druk en probeert vanuit de druk verder te werken. Ik denk dat Miocic het op zijn naam gaat zetten. Dat zou ook mooi zijn voor mij natuurlijk, gezien ik de enige ben die hem ooit gefinisht heeft. Hij moet dat ene gevecht tegen dos Santos rechtzetten en dan is er nog één partij voor hem die er echt uit springt.

 

Denk je dat het aan hem knaagt?
Nou misschien een beetje, maar we kunnen het goed vinden met elkaar. Het is gebeurd en het was een mooie pot. Ik zou het graag een keertje over willen doen. Ik denk dat hij het vast nog wel een keer wil doen om die partij terug te winnen. Maar of het aan hem knaagt, misschien een klein beetje. Ik denk dat hij gewoon bezig is met zijn legacy en als hij deze partij wint is hij één van de langst regerende kampioen bij de zwaargewichten. Het is een goede gozer en een goede kampioen.

Het is dus mogelijk dat wij Stefan Struve zullen zien op UFC Rotterdam. Maar je weet het nooit! Na het afnemen van dit interview gaf Struve ook aan dat er andere mogelijkheden waren. Uiteindelijk is het toch de beslissing van de UFC.

Wat denk jij ervan? Zie je Stefan Struve graag op 2 september in de Ahoy?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (2)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Cody Garbrandt zal zijn titel verdedigen tegen TJ Dillashaw en Tony Ferguson zal strijden ...

(VIDEO) Bas Rutten voorspelt UFC 207: Nunes vs Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aankomende vrijdagnacht zal Ronda Rousey ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Paul Felder ziet zijn tegenstander voor UFC 218 veranderen van Al Iaquinta naar Charles Oliveira ...

(Vlog) UFC 207 Embedded – Episode 6

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...