Ian McCall
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: USA Today

Het gaat van kwaad tot erger voor ‘Uncle Creepy‘. De vechter lijkt in de greep van ongeluk en misfortuin, en het lijkt erop dat we de vechter niet meer in de octagon kunnen bewonderen. McCall zou op UFC 208 gaan vechten tegen Jarred Brooks, maar het gevecht ging niet door  toen McCall door de gevolgen van zijn weightcut de partij moest laten schieten. Het was niet de eerste keer dat een gevecht waaraan McCall zou deelnemen, geannuleerd werd. Dat gebeurde namelijk al negen(!) keer eerder. Zijn laatste vijf gevechten op een rij konden door ofwel McCall zelf of zijn tegenstander niet plaatsvinden. Bij zijn laatste geannuleerde gevecht ging het behoorlijk mis. McCall moest noodgedwongen het ziekenhuis opzoeken nadat hij al op gewicht was gekomen. Men was even bang dat ‘Uncle Creepy‘ nierstenen had opgelopen, een veelvoorkomend symptoom bij weightcuts. Dat bleek niet het geval, maar de dokters waren eigenlijk van plan om een noodoperatie op zijn galblaas uit te voeren. Dat kon gelukkig afgewend worden, maar men is er nog steeds niet helemaal achter wat er nou precies mis is met McCall.

Wie de privé situatie van McCall kent, kan niet anders dan bewondering voor de vechter tonen. McCall stierf in 2010 bijna door een overdosis, en het was echt een wonder te noemen dat de vechter het overleefde. Hij nam op een avond een cocktail van GhB, Oxicontin, Xanax en wiet. De gebeurtenis past volledig in het tumultueuze leven van ‘Uncle Creepy‘, die de bijnaam overigens te danken heeft aan het zoontje van een vriend, die hem op een gegeven moment zo ging noemen. De naam is vanaf toen blijven hangen.

De familiesituatie van de 125 pond vechter is verre van ideaal te noemen. Zo hebben zowel zijn dochter als zijn vriendin zware medische problemen. Zijn vriendin heeft epilepsie, en zijn dochter heeft een zware vorm van artritis, een ziekte die haar gewrichten en hersenen aantast. Maar McCall ging niet bij de pakken neerzitten.

En dan is er ook nog de medische toestand van de vechter zelf. McCall verscheen onlangs op BJPenn Radio, en vertelde daar dat hij niet precies weet wat er met hem aan de hand is:

“Ik werd ziek in Ierland. Ik had al wat kwaaltjes waar ik eerder last van had. Ik moest een paar keer de spoedeisende hulp opzoeken tijdens mijn trainingskamp. En toen werd ik ziek toen ik op streefgewicht probeerde te komen. De dokters zeiden dat het een voedselvergiftiging was. Ik kwam terug, en ze probeerden het gevecht met Neil Seery opnieuw te boeken. Toen ze dat ook deden, moest Neil afhaken. Maar ik voelde me goed. Ik had mijn dieet aangepast. Toen voelde ik me ook goed toen mijn laatste gevecht naderde, maar toen werd ik weer ziek toen ik op streefgewicht probeerde te komen. 

Er is iets mis met mij. Inwendig is er echt iets mis met mij. Ik kan geen weight meer cutten. Ik kan het gewoon niet. Misschien kan ik niet meer vechten. Ik val flauw. Ik weet echt niet wat er is.”

McCall reageert ook even op de fans die zeggen dat hij door ongeluk wordt achtervolgt, waar hij ook gaat:

“Ze hebben gelijk, er is iets wezenlijks vreselijk mis met mij. Maar goed, dat is het leven, denk ik. Ik weet het niet. Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan. Ik heb iemand boos gemaakt, ik heb iets verkeerd gedaan. Ik weet niet waarom al deze shit mij nu overkomt.”

Vreemd genoeg steekt de vechter de hand in eigen boezem, terwijl er ogenschijnlijk niets is wat McCall verkeerd heeft gedaan. De vechter die ‘Mighty Mouse‘ twee keer enorm goed partij gaf, is tegenwoordig niet meer in de gym te vinden:

“Ik weet niet of ik ooit nog MMA kan doen. Ik zit eraan te denken om maar wat grappling te gaan doen om mezelf een plezier te doen want ik verveel me. Ik moet weer fit worden. Ik moet weer worstelen. Ik word helemaal gek. Ik heb pas drie keer kunnen trainen sinds ik uit het ziekenhuis ben gekomen. Ik word echt helemaal gek. Maar ik heb de laatste tijd ook echt geen zin om te trainen. Ik ben er gewoon niet, zowel fysiek als mentaal.”

 

Hoofdzaak voor McCall is nu om uit te vinden wat er nou precies aan zijn gezondheid en zijn lichaam mankeert. Maar tot nu toe heeft hij, ironisch of niet, daar absoluut geen geluk in:

“Niemand weet wat er aan de hand is. Ik kan ook niet naar de dokters gaan, omdat de UFC verzekering me alleen tijdens een gevecht dekt, en niet daarna. Maar ik ga binnenkort naar een neuroloog, en dan zien we wel. We hebben voorlopig alleen naar mijn buik gekeken. We hebben mijn zenuwstelsel nog niet laten nakijken, dus misschien gaan we dat nu wel doen. Misschien dat daar het antwoord dan uitkomt. Ik weet het niet.”

Het zou best eens kunnen dat het lichaam van McCall gewoon schoon genoeg heeft van weightcutten. McCall cut al 17 jaar weight, door MMA en worstelen. ‘Uncle Creepy‘ is ook liefst zeven keer geopereerd aan zijn arm. Ook kan hij met zijn rechterhand geen volledige vuist meer maken, vanwege een ontwrichting van een vinger. Desondanks is ‘Uncle Creepy’ in goede doen een geweldige vechter, die in de top van de vlieggewicht divisie makkelijk meekan. Maar krijgen we die vechter nog wel te zien?

Transcript van de podcast werd verzorgd door BJPenn.com.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Fightpass zonder creditcard? Ja het is mogelijk!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Gegard Mousasi ...

Dana White: Lookin For A Fight – Seizoen 2. aflevering 3

Dana White, Matt Serra en Din Thomas trekken er weer op uit in een ...