Jorge Masvidal
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Jorge Masvidal maakt zich op om op zaterdag de degens met Demian Maia te kruizen. De winnaar van het belangrijke duel in de weltergewicht divisie kon weleens de volgende uitdager van kampioen Tyron Woodley gaan worden. ‘The Chosen one‘ werkt achter de schermen al een trainingskamp af, en het schijnt dat T-Wood op International Fight Week zijn titel gaat verdedigen. De geruchten gaan dat Nick Diaz een titelshot gaat krijgen, maar Woodley wilde dat nog niet bevestigen. Hij gaat binnenkort op zijn eigen podcast ‘Morning Wood’ bekendmaken wie zijn tegenstander is.

Even terug naar Jorge Masvidal. De Amerikaan van Cubaanse origine was op de media dag voor UFC 211 geheel in het zwart gehuld, alsof hij naar een begrafenis ging. De zwarte kledij had inderdaad een doel, ‘Gamebred‘ luidt hiermee de ondergang van Demian Maia in. Op kenmerkende Masvidal stijl gaf hij Ariel Helwani antwoord op een aantal vragen. Zo viel hem al iets op bij zijn aankomende tegenstander:

“In de staat waarin hij nu verkeerd ziet hij er breekbaar uit. Hij is veel weight aan het cutten, en ik deed hetzelfde toen ik nog op 155 pond vocht. Hij ziet er nu al uitgemergeld uit, en niet dat hij het gewicht gaat missen, maar ik zie dat hij het zwaar heeft. Op 155 pond was ik de meest uitgemergelde gast die er rond liep, en nog maakte ik oorlog in de kooi. Ik ga hem niet onderschatten, maar ik weet alleen dat hij het nu heel zwaar heeft, en ik niet.”

Masvidal reageerde ook even tussendoor op de opmerking van Tyron Woodley dat het niet zo slim was van Maia om dit gevecht aan te nemen:

“Woodley heeft verdomme gelijk. Het is dom voor wie dan ook om een gevecht tegen mij aan te nemen. Waarom denk je dat ik degene ben die massaal ontweken wordt? Maar je hoeft me niet te geloven. Vraag het Sean Shelby maar, of Joe Silva maar. Ik ben de vechter die het meest ontweken wordt, en afgewezen wordt. En dat is omdat ik goed kan vechten. Ik ben gemeen, en goed op elk gebied. Ik ben overal goed in. Het gaat een gevecht worden, en het gaat een test worden van mijn wilskracht tegen die van iemand anders. En ik heb meer wilskracht dan wie dan ook.”

Het mag best verrassend genoemd worden dat Masvidal bij de wedkantoren als favoriet wordt bestempeld. De vechtersbaas van American Top Team kan zich er wel een beetje in vinden:

“Las Vegas is slim. Vaak verrassen ze me. Ik kom vaak als underdog binnen, en dan ineens zetten mijn vrienden uit Miami een hoop geld op me waardoor de odds veranderen. ik hoopte eigenlijk dat ik nu weer de underdog zou zijn, maar nu ben ik de favoriet. En niet veel mensen gokken op de favoriet.”

Gamebred‘ gaf ook antwoord op de vraag of hij een titelshot krijgt, mocht hij Maia kunnen verschalken:

“Als het van god mag, en ik Maia pak, en ik geen titelshot krijg, dan is deze sport echt helemaal de verkeerde kant aan het opgaan. Het gaat allemaal om popsterren, WWE en reality TV shows. En dat is niet waar ik voor getekend heb, en dat is ook niet wat ik ga doen. Ik ga gewoon vechten en mezelf zijn. Als de nummer één contender verslaan niet genoeg is om een titelshot te krijgen, dan weet ik echt niet wat ik nog kan doen. Ik ben hier om te vechten, en Demian is bij verre de nummer één contender. Ze wilden Cowboy na ons gevecht ook voor de titel laten vechten. Nou ik ruimde hem twee keer op een avond op. Als ze mij hierna niet voor de titel laten vechten, zal ik sprakeloos zijn.”

Masvidal ook nog een voorspelling voor het gevecht tegen Maia in petto, en liet ook nog maar eens blijken dat hij eigenlijk niet zo dol op de media is:

“Hij gaat de derde ronde niet halen. Ik weet nog niet hoe, maar hij gaat de derde ronde niet halen. 

Ik moet die klootzakken van de media nog steeds niet. Ik doe dit al een tijdje, en pas nu gaan mensen zeggen dat ik wel goed kan vechten. Ik werd niet ineens goed toen ik wakker werd. Ik was al die tijd al goed. Ik ben nog steeds niet gewend dat vreemde mensen me op straat benaderen en tegen me praten. Dat verwart me. En praten met de media, en dan vooral de nep media, ik zorg dat ze geld verdienen, maar ik verdien er niks aan. Jarenlang deden deze gasten niks voor mijn carrière. Wie gaf mij media aandacht? Niemand. En nu ineens volgen ze me allemaal. Omdat ik Cowboy heb verslagen? Wie de fuck is Cowboy? Hij is een goeie vechter, maar ik heb gasten verslagen die beter dan hem waren. Nu wil iedereen ineens mijn beste vriend zijn. Zelfs nadat ik Cowboy versloeg, ging het niet om mijn goede prestatie. Het ging alleen maar over dat Cowboy het gevecht niet om korte termijn aan had moeten nemen. Maar mensen vergeten dat ik twee weken voor het gevecht met Cowboy nog tegen Jake Ellenberger vocht. Mensen vergeten dat, en dat zit me behoorlijk dwars.”

Gaat Masvidal zaterdag Maia aan zijn zegekar binden?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Demian Maia hoopt dat Dana White zich aan zijn woord houdt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Demian Maia ...

Nurmagomedov loopt $500K mis na gewichtscomplicaties

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Khabib Nurmagomedov stond voor de derde ...