Gustafsson Teixeira
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

Deze zondag is UFC Fight Night 109 in de hoofdstad van Zweden, Stockholm. De kaart is speciaal opgebouwd voor de regio, zoals vaker als de UFC afreist naar een stad waar ze doorgaans niet komen. Veel Europese vechters dus, waarvan dan weer een groot deel Scandinavisch. Zelfs het tijdstip is dit keer afgestemd op het Zweedse publiek. Anders dan in 2015, toen er in Stockholm tot diep in de nacht werd gevochten voor het gemak van de Amerikaanse kijker, begint de main card nu gewoon om 20.00 uur lokale tijd. Voor MMA-fans zit het belang vooral in de co-main en main event, waar de toekomst van de lichtzwaargewicht divisie wordt bepaald.

Bovenaan de kaart staan de bekende namen van Alexander Gustafsson en Glover Teixeira, de nummers één en twee op de ranglijst. Er zijn veel overeenkomsten tussen de vechters, dus de timing voor dit gevecht is uitstekend. Beide mannen zijn veteranen die nog één keer voor de titel willen vechten. Ook hebben beiden net een gevecht tegen een lager geklasseerde vechter gewonnen, en komen daarmee terug van een harde verliespartij.

Gustafsson heeft de dubieuze eer om eigenaar te zijn van de mooiste verliespartijen in de UFC. In 2013 vocht hij een bloedstollende partij tegen Jon Jones, die hij nipt verloor. Ook tegen Daniel Cormier kwam de Zweed net tekort voor de titel. De fans, Gustafsson en zelfs Jon Jones hebben altijd de wens gehad op een herhaling van die legendarische pot van UFC 165. Dus als Gustafsson zijn status als de nummer één lichtzwaargewicht kan behouden en Jones wint zijn titel terug, staat niets de rematch in de weg. Hoewel ook een tweede titelgevecht tegen DC zou kunnen, is de kans daarop iets kleiner. Verder is het interessant om te zien of Gustafsson nog steeds fris kan vechten. Het is de vraag of hij is herstelt van de schade van met name zijn twee titelgevechten.

Voor Teixeira is dit zijn laatste kans. Nadat Glover door Jon Jones werd overklast en door Phil Davis op de grond werd gehouden, kwam hij terug met drie winstpartijen. Maar uitgerekend op de best verkochte UFC pay-per-view ooit, UFC 202, verloor de Braziliaan bij de eerste opstoot van Anthony Johnson zijn bewustzijn. Daarna won Teixeira weliswaar van de ongeplaatste Jared Cannonier, maar overtuigend was dat niet. Dit is dus de laatste kans voor hem om nog in de buurt van de titel te komen. Lees hier de voorbeschouwing van één van de beste MMA-analisten, Jack Slack.

In de ondersteunende partij vecht Volkan Oezdemir tegen Misha Cirkunov. Oezdemir is de grote onbekende van de twee, en maakte pas in februari zijn UFC-debuut. Daar versloeg hij echter wel Ovince Saint Preux, en nam direct diens vijfde plek op de ranglijst over. Cirkunov geldt als het grote talent op 205 pond. Hij heeft nu vier van de vier UFC gevechten gewonnen, allemaal voordat de jury er aan te pas kwam. De winnaar van dit gevecht mag zichzelf de nieuwe topcontender van de lichtzwaargewichten noemen. Het is dan ook niet voor niets dat Dan Hardy er veel aandacht aan besteed in UFC Breakdown.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC 197: Free Fight met Jon Jones en Ovince Saint Preux.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend staat de Light ...

Alistair Overeem vs. Mark Hunt 2 in de maak voor UFC 209

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Mark Hunt heeft via zijn ...

UFC 213 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 213 Embedded met Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Yoel Romero, ...