Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Junkie

Woensdag presenteerde Ariel Helwani een speciale editie van The MMA Hour, waarin hij ruim een uur sprak met Nate Diaz. Aangezien Diaz sinds UFC 202 in augustus 2016 niet meer heeft gevochten, ging het gesprek voor een groot deel over potentiële wedstrijden en Nate’s relatie met de UFC.

Zo is hem een gevecht met Tony Ferguson aangeboden. Diaz accepteerde dat gevecht, maar toch is het niet gelukt om dat gevecht vast te leggen.

“Op dit moment zit ik in het [triathlon] seizoen. Als je mij uit dat seizoen wil halen om te vechten, prima, laten we dat doen. Maar dan moet je wel tot mijn bedrag komen, en mijn bedragen zijn al goed. Daarom wacht ik ook niet op Conor, want mijn bedragen zijn al goed … Dus ik zei als je mij uit het triathlon seizoen wil halen, gaat je dat geld kosten.”

Diaz vertelde ook dat hij en zijn broer Nick 2017 vrij nemen om triathlons te doen. Hij haalde triathlons zelfs aan als een belangrijke motivatie voor MMA:

“De belangrijkste reden om te vechten is die races, triathlon is een dure sport. De fietsen en materiaal zijn erg duur.”

Dat het gevecht met Ferguson niet doorging was uiteindelijk niet alleen een geldkwestie:

“Ze proberen mij onder druk te zetten om tegen Tony Ferguson te vechten maar wat de fuck, dan ga ik Conor vervangen en zijn vuile werk opknappen terwijl hij miljoenen dollars verdient door tegen boksers te vechten en zo?”

Diaz benadrukte het hele interview door dat McGregor en Ferguson dezelfde manager hebben, en denkt dat dat de reden is dat hij door middel van geruchten en mediaberichten onder druk wordt gezet om het tegen Ferguson op te nemen:

“Daarom willen ze dat ik met Ferguson ga vechten,” aldus Diaz, “Conor, Ferguson en hun manager hebben een plan, zo van ‘ok, niemand kent Ferguson. Niemand. En hij is sterk. Dus wat we gaan doen, we laten hem tegen Nate vechten, en als hij wint kent iedereen hem omdat hij tegen Nate vocht. En dan kan [Conor] tegen iemand vechten die iedereen kent. Maar als [Ferguson] nu met Conor vecht, wordt Conor in elkaar gebeukt door iemand die totaal onbekend is.’ Dus dat is hoe ik het zie. Vecht maar tegen elkaar, motherfuckers. Dan krijg je je kans tegen mij wel.”

Verder gaf Diaz aan dat hij niet echt onder de indruk was van Ferguson’s recente trash talk richting hem.

“Tony praat een hoop onzin. Het is niet echt oprecht. Ik geloof er niet in … hij doet zijn ding en doet wat hem gezegd wordt, maar tegelijkertijd word ik niet gemotiveerder om tegen hem te vechten.”

Met betrekking tot Conor McGregor hamerde Diaz er vooral op dat hij vindt dat hij beide partijen heeft gewonnen en dat Conor diegene zou moeten zijn die om een derde gevecht met hem vraagt.

“Ten eerste heb ik nooit gezegd dat ik een derde gevecht met Conor wil. Ik heb hem al in elkaar geslagen. Hij zou met mij moeten willen vechten. En dan moet ik hem geïnteresseerd krijgen in een gevecht met mij?”

“Conor is een fucking bitch. Ik heb hem in elkaar geslagen en uit gewurgd. En nu wil hij dat wegpoetsen omdat hij een beslissing heeft gewonnen omdat [de UFC] wilde dat hij zou winnen. Als ik in elkaar geslagen ben, accepteer ik een winst via een controversiële beslissing niet als winst.”

Journalist Jonathan Snowden merkt op dat McGregor veel opties heeft, maar dat het enige grote financieel aantrekkelijke gevecht voor Nate Diaz er één met McGregor is. Toch is dat niet het hele verhaal. In het verleden hebben zowel Nick als Nate Diaz al laten zien dat ze bereid zijn om langere tijd de octagon te vermijden. En in het interview met Helwani sprak Nate Diaz lang en gepassioneerd over triathlons. Hoewel Nate aan de onderhandelingstafel geen boeiende opties heeft behalve een gevecht met Conor, kan hij zijn afwezigheid inzetten als troef. Helwani vroeg dan ook of de kans bestaat dat Nate Diaz nooit meer zal vechten. Diaz gaf, misschien wel bewust, geen duidelijk antwoord op die vraag. Want voor zijn onderhandelingspositie ten opzichte van de UFC is het goed dat die vraag nog even in de lucht blijft hangen.

Bekijk hier het hele interview:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Het is officieel: UFC Rotterdam op 8 mei in Ahoy met Struve vs Bigfoot als gerucht.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – De afgelopen dagen gingen ...

Paige VanZant

Komt Paige VanZant nog terug naar Team Alpha Male?

Paige VanZant verliet onlangs de staat Californië om terug te verhuizen naar haar thuisstaat ...