Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aanstaande zaterdag 27 mei vecht Paulo Boer (10-3) in Almere op World Fighting League 6 tegen Brian Hooi. Dat is voor het eerst in een jaar dat Boer weer op Nederlandse bodem zal vechten. Reden genoeg om eens naar Groningen af te reizen en met Paulo te praten over zijn aankomende gevecht, de gevoelens die een MMA-gevecht oproept en WFL als organisatie. Morgen volgt het tweede deel van het interview, over weight cutting. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor WFL 6, dat op een later moment op SpikeTV zal worden uitgezonden.

Op 27 mei vecht je in de WFL tegen Brian Hooi. Heb je al veel beelden van hem bekeken, of ben je een vechter die zich niet veel bezig houdt met zijn tegenstander?

Meestal doe ik dat wel, maar niet altijd. Brian Hooi heb ik niet veel bekeken. Ik heb wat filmpjes gezien, en ik heb een beeld bij hoe hij vecht, wat voor stijl hij heeft. Ik onderschat hem niet, maar overschatten doe ik ook zeker niet. Mijn eigen training is veel belangrijker dan Youtube-clipjes van mijn tegenstander bekijken. Ik train nu in Norg bij mijn nieuwe hoofdtrainer, Etien Thezalus van Killa’s Cardio Boxing. Daarnaast heb ik mijn eigen team opgericht, Fight Team 050, bestaande uit meerdere pro-MMA vechters. Daarmee geven we trainingen voor beginners en gevorderden, om uiteindelijk het MMA in Groningen op een hoger niveau te tillen. Ik zal bij WFL uitkomen voor beide teams.

Wat dacht je toen je het zag?

Ik maak me helemaal niet druk. Ik weet waar mijn fouten lagen bij de vorige partijen. En dat lag eigenlijk niet eens aan mijn skill set, want het ging hartstikke goed. Alleen de lucht ging op. Dus daar ligt nu de focus. Dat je in het gevecht net zo goed bent als op de training. Dat is het. En dan vreten we Brian Hooi gewoon op, dan maken al die andere jongens ook niks uit, dan kunnen we bij wijze van spreken gewoon de UFC in.

Op dit moment, is er al spanning? Of is het alleen maar enthousiasme, van laat die pot maar komen?

Tot en met de weging is het alleen enthousiasme, en dan begint de spanning. Spanning en enthousiasme, adrenaline, al die dingen door elkaar. Angst, agressie, noem maar op, het is gewoon één grote cocktail. Voor die weging kan ik dat niet hebben. Dan ben ik alleen maar bezig met eten, verder interesseert me eigenlijk niets. Pas als dat geweest is, krijg ik ruimte voor de rest.

Maar vlak voor de wedstrijd kun je nog wel die agressie oproepen die je nodig hebt voor een wedstrijd?

Tuurlijk. Die kooi die gaat dicht, en dan moet je wel. Wat ga je anders doen, in een hoekje wegkruipen? Je moet!

Next fight #mma 👌🏽🇱🇺🇧🇷#worldfightingleague

A post shared by PAULO BOER (@paulo_boer) on

Is dat ook het mooiste aan het vechten, dat je niet weg kan?

Nou ja, stiekem niet. Want je kan heel stoer praten, en veel jongens en meisjes durven er ook niet eerlijk over te zijn, die zeggen altijd “Ja geweldig, die laatste paar uur voor de wedstrijd.” Dat is allemaal bullshit, want het liefste wil je het eigenlijk niet doen. De ene seconde denk je “We gaan lekker stompen”, het andere moment denk je “Gadver, waar ben ik mee bezig?” En dat is die constante mix, dat geeft die adrenaline. Dan kun je twee dingen doen. Heel veel mensen gaan in een hoekje kruipen, die doen niks. Dat zijn de schapen. Of die wolf komt in je naar boven en die gaat gewoon knallen. Dát is het spelletje. En dat is het leuke er aan. Dat onderscheidt de wolven van de schapen.

Het doet me altijd denken aan de tijd dat ik als militair werkte. Ik ben in 2004, 2005 en 2006 uitgezonden geweest. Naar Irak en Joegoslavië. De kick die ik heb met dat vechten voelt een beetje als de kick die je hebt op uitzending. Als je op uitzending in gevaarlijk gebied komt… Weet je? De spanningen die er altijd zijn, dat zijn toch de gevoelens die je met een MMA-gevecht ook hebt. Het is eigenlijk intenser, een gevecht in de kooi, maar het lijkt wel op elkaar. Dat je denkt: hier komt gevaar aan. Adrenaline. Dat kan van explosieven komen, of dat er wordt geschoten, wat dan ook. De spanning die je hebt in uitzendgebied, dat je leven in gevaar kan zijn, die spanning creëer je ook in een MMA-gevecht.

Maar zodra je begint, is dat meteen weg?

Ja. Je voelt de spanning tot je naar die kooi loopt, dan gaat die bel en dan is het in één keer weg. Dan moet je wel. Dan is er alleen nog maar concentratie. Je bent letterlijk voor de leeuwen gegooid. Dan moet je gaan.

Dat is wel de kick ervan?

Dat is wel de kick, ja. En achteraf als je hebt gewonnen, want daar ga je natuurlijk voor.

WFL van Melvin Manhoef is nu net opgezet. Zijn zij een meerwaarde voor jou?

Ja, het is zeker kwaliteit. Kijk, het ziet er heel goed uit. Ze steken er heel veel energie in. Ik was bij de eindwedstrijd van Peter Aarts vorige maand en dat was echt goed. Het is professioneel opgezet en naast de UFC en de A1 is dit gewoon een heel mooi event. Het stond echt.

Hoe vind je het dat Spike het nu uitzendt?

Ja, dat is heel goed. Absoluut. Je hebt met tv natuurlijk meer exposure, maar het moet niet een galaatje zijn hier in de buurt waar ook een camera bij is, het moet wel gewoon goed aangekleed zijn en staan. Dat is met WFL echt wel zo. Dat gaat naar het volgende niveau. Ik was natuurlijk een beetje verwend met mijn Ultimate Fighter verhaal en met mijn wedstrijden voor GMC, want dat was ook gewoon goed verzorgd. Daarom stond ik niet te popelen om voor zo’n galaatje hier in Nederland nog iets te doen. Maar dit ziet er gewoon goed uit. Hier kijk ik echt naar uit.

Paulo Boer (1985) maakte zijn pro-debuut in 2010, en heeft inmiddels een record van 10-3. Naast zijn MMA-carrière, die hem tot aan de Ultimate Fighter heeft gebracht, is hij actief als personal trainer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Bas Rutten || UFC Rotterdam: Overeem vs Arlovski Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bas “ El Guapo” Rutten ...

Vier Nederlanders actief dit weekend! Bekijk hier het complete overzicht!

Djamil Chan, Denise Kielholtz, Melvin Manhoef en Gegard Mousasi moeten dit weekend vechten. Bekijk ...

BREAKING | Overeem vs Werdum 3 tijdens UFC 213 in Las Vegas

Het lijkt erop dat Alistair Overeem niet het main event zal verzorgen tijdens UFC ...