Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Tyron Woodley verdedigde afgelopen maart succesvol zijn titel tegen Stephen Thompson in de T-Mobile Arena op UFC 209. De kampioen liet aan Fox Sports weten te zijn begonnen aan zijn trainingskamp voor een mogelijk gevecht in juli. Als potentiële tegenstanders noemt hij onder andere Conor McGregor en de gebroeders Diaz. Daarnaast liet de kampioen weten niet bezorgt te zijn over Demian Maia.

‘The Chosen One’ wist de UFC-belt te bemachtigen via een knockout over Robbie Lawler. Hierna vocht hij zich samen met Stephen Thompson naar een Fight of the Night bonus in de Madison Square Garden. De partij eindigde in een majority draw waardoor ze het twee maanden geleden nog eens dunnetjes over deden. Ditmaal wist Woodley met een majority decision te winnen en kijkt hij nu uit naar een nieuwe partij in juli.

”Zoals jullie al gehoord hebben, kampioenskamp is zojuist begonnen. Ik kan nog niet bekendmaken wie het is, maar jullie man gaat vechten in juli. Dus houd het in de gaten voor verdere details.”

Woodley is op zoek naar een moneyfight en liet bij UFC Unfiltered wat potentiële namen vallen waar hij wel tegen zou willen vechten in juli.

”Er zijn veel vechters die zeggen…’Ik vecht tegen iedereen, waar en wanneer dan ook.’…maar dat menen ze niet echt. Als Conor McGregor met mij wil vechten, dan heeft hij nu de mogelijkheid. Net zoals [Michael] Bisping, Georges St-Pierre, Nick Diaz en Nate Diaz. Al deze jongens hebben de kans om een stap vooruit te zetten, maar er is niemand die het daadwerkelijk doet.”

Demian Maia’s naam werd lang genoemd als toekomstige titeluitdager en ook Dana White gaf zijn woord aan de Braziliaan. Echter, is een belofte van de UFC-president de laatste tijd niet meer 100% betrouwbaar en zo zag Maia zijn titelgevecht door zijn vingers glippen. Maia wilde niet te lang aan de zijlijn staan en nam een partij met Jorge Masvidal aan, een keuze die niet begrepen werd door Woodley.

”Helaas voor Maia accepteerde hij het gevecht in de week van het gevecht tussen mij en Thompson. Persoonlijk vind ik dat een slechte keus. Hij had moeten wachten hoe mijn gevecht was gegaan. Als niemand geblesseerd uit het titelgevecht kwam, een duidelijke winnaar, geen gelijkspel, dan stond je al gelijk in de positie om te vechten voor een wereldtitel. Waarom zou je jezelf opzadelen met de slechtst mogelijke match-up buiten een titelgevecht om? Waarom zou je jezelf in die positie zetten? Ik wil hem niet dom noemen maar verdomme dat was stom.”

Woodley is echter niet bezorgt als Maia zijn volgende tegenstander zal worden.

”Als ik tegen hem vecht, dan zal hij knockout gaan. Hij zal geen takedown krijgen. Wat duwen en trekken en dan gaat hij knockout.”

In juli zal International Fight Week plaatsvinden waar UFC 213 gepland staat op 8 juli. Deze kaart beschikt nog niet over een main event maar het is al wel zeker dat Cody Garbrandt vs. TJ Dillashaw als co-main event de octagon zullen instappen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (2)

 • Andrews Boz
  Andrews Boz

  De eerste 3 heren krijgt hij niet hoor..

 • Michael Milan
  Michael Milan

  Tegen de winnaar Maia vs Masvidal lijkt mij het meest logische. Lawler vecht al tegen Cerrone. Thompson 3 zit ook niemand op te wachten. Om Nick Diaz al meteen een titleshot te geven die weet ik zo net nog niet. Geef dan Gunnar Nelson of Neil Magny de kans boven Nick Diaz.

You May Also Like

Fabricio Werdum komt op voor Junior dos Santos. “USADA is te streng.”

Fabricio Werdum spreekt zijn onvrede uit over USADA. Worden de vechters te vaak getest?

Preview: Alles wat je moet weten over UFC on Fox: Teixeira vs. Evans

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zoals wel vaker het geval ...

Fight Night Nashville Free Fight: Cub Swanson vs Dennis Siver

Cub Swanson hoopt zijn sterke reeks uit te breiden in Nashville op UFC Fight ...

Demetrious Johnson heeft na Ray Borg nog twee vlieggewichten op het oog

Demetrious Johnson heeft nog twee vlieggewichten op het oog voordat hij een mogelijke stap ...