UFC 211
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

In de nacht van zaterdag op zondag Nederlandse tijd staat UFC 211 op het programma. Er staan twee titelgevechten op het programma en ook de rest van de kaart staat vol met interessante partijen. Het belooft een geweldig event te worden en EpicMMA blikt alvast vooruit. Wat kunnen we verwachten en waar moeten we op letten?  EpicMMA pikt er 5 gevechten uit!

In deze voorbeschouwing richten we ons vooral op de main card, aangezien die door fox sports wordt uitgezonden in Nederland. Wel willen we kort de aandacht richten op twee partijen die op het programma staan in het voorprogramma.

Rashad Coulter vs Chase Sherman

Rashad Coulter vs Chase Sherman staat vroeg op het voorprogramma. Na het openingsgevecht is dit gevecht aan de beurt. Een gevecht in de zwaargewichtklasse tussen 2 KO specialisten. Allebei de vechters hebben al hun winstpartijen gewonnen door TKO/KO. Dit gevecht kan weleens heel snel afgelopen zijn, en een KO winst voor een van beiden ligt voor de hand. Zeker de moeite waard op de dag na het event even te checken hoe dit gevecht is afgelopen.

Eddie Alvarez vs Dustin Poirier

Dan gaan we verder met de afsluiter van het voorprogramma. Eddie Alvarez vs Dustin Poirier. Deze vechters zijn allebei al bekend bij het grote publiek. Ze hebben allebei verloren van Conor mcGregor maar staan nog steeds allebei in de top 10 van de lichtgewichtklasse. Dit kan weleens een klassiek geval worden van grappler vs striker. Alvarez moet het voornamelijk van zijn worstelen hebben, al heeft hij tegen Rafael Dos Anjos ook bewezen dat hij niet vies is van het staande gevecht. Dustin Poirier staat bekend om zijn KO’s en kan met een overwinning op Eddie Alvarez weleens in de top 5 van de rankings van de lichtgewichtklasse komen.

Na het gevecht tussen Alvarez en Poirier begint het hoofd programma. Deze start op 14 mei 04:00 Nederlandse tijd. Er staan 5 gevechten op het hoofd programma en ze zijn eigenlijk alle 5 de moeite waard om uitgebreid voor te beschouwen maar EpicMMA pikt er drie uit.

Frankie Edgar vs Yair Rodriguez

Frankie Edgar vs Yair Rodriguez is een gevecht tussen oud en jong. Edgar (35) is een veteraan die zijn sporen in de UFC al lang en breed verdient heeft terwijl Rodriguez (24) nog velen jaren voor zich heeft en zijn carrière nu eigenlijk pas echt gaat beginnen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft ‘El Pantera‘ al zes gevechten gevochten in de UFC en hij heeft deze alle zes gewonnen. Rodriguez maakte indruk met zijn aggresieve onorthodoxe stijl. De Mexicaan heeft een zwarte band in Taekwondo en je mag dan ook een hoop trappen van hem verwachten in dit gevecht. In dit filmpje vertelt Rodriguez meer over zijn stijl. Edgar is een erg complete vechter en kan zowel op de grond als staand goed uit de voeten. Omdat Rodriguez staand erg sterk is, wordt verwacht dat Edgar dit gevecht zal proberen te worstelen met Rodriguez om hem naar de grond te halen. Mocht hem dat lukken heeft hij een goede kans op de overwinning.

Demian Maia vs Jorge Masvidal

Na Edgar vs Rodriquez staat Demian Maia vs Jorge Masvidal op het programma. Volgens velen had Demian Maia zijn titelshot tegen welterwicht kampioen Tyron Woodley al verdiend, maar onder druk van de UFC heeft Maia dit gevecht toch aangenomen. Maia staat bekend om zijn excellente combinatie van worstelen en BJJ. Waar veel BJJ vechters het lastig hebben om hun tegenstanders naar de grond te krijgen is Maia hier een specialist in. De combinatie worstelen + BJJ is dodelijk en als Maia je eenmaal neer heeft gehaald kom je niet meer omhoog. Masvidal staat kort na een spectaculaire overwinning op Donald Cerrone voor zijn grootste test in zijn carrière. Bij winst komt een titelshot erg dichtbij. Masvidal is staand erg gevaarlijk maar heeft ook een enorm goede takedown defense. En dat kan wel eens van cruciaal belang zijn dit gevecht. Als Masvidal het gevecht staand kan houden, kan hij het gevecht staand domineren en is de kans groot dat hij wint. Wordt hij neergehaald, dan is de kans groot dat Maia hem laat aftikken. Masvidal heeft al aangegeven dit gevecht alleen te trainen op zijn takedown defense en staande kwaliteiten omdat de BJJ kwaliteiten van Maia toch veel beter zijn dan die van hem. Of dit zijn vruchten gaat afwerpen gaan we zien, dit gevecht kan alle kanten op maar Masvidal gaat bij de wedkantoren als favoriet het gevecht in.

Stipe Miocic vs Junior Dos Santos

Last, but not least zal zwaargewicht Stipe Miocic zijn titel gaan verdedigen tegen Junior Dos Santos. 2,5 jaar geleden namen deze mannen het voor de eerste keer tegen elkaar op en toen won Dos Santos door middel van een unanieme beslissing van de jury. Er is echter een hoop veranderd sinds die tijd en Stipe Miocic verdedigt zijn titel voor de tweede keer, nadat hij op UFC 203 onze Nederlandse trots Alistair Overeem KO geslagen had. Naast de revanchegevoelens is dit nog een extra drijfveer om dit gevecht te winnen. De laatste paar jaren is er geen dominante UFC zwaargewicht kampioen geweest, en het kan zomaar zijn dat Miocic zijn titel hier gaat verliezen aan Dos Santos. Naar verwachting zal dit gevecht zich vooral staand afspelen, al heeft Dos Santos ook een BJJ achtergrond. In partijen tussen zwaargewichtpartijen kan 1 klap fataal zijn, het is dus zaak voor beide mannen om scherp aan het gevecht te beginnen.

Het gehele hoofdprogramma ziet er als volgt uit:

Stipe Miocic (C) vs Junior Dos Santos

Joanna Jedrzejczyk vs Jessica Andrade

Demian Maia vs Jorge Masvidal

Frankie Edgar vs Yair Rodriquez

Henry Cejudo vs Sergio Pettis.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Miesha Tate schiet geruchten over terugkeer neer

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Mad Dit weekend ...

Live resultaten – UFC Fight Night 107: Manuwa vs Anderson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De Octagon is weer terug in ...

(Video) Weigh-ins UFC 203: Miocic vs. Overeem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgen is het tijd voor ...

Matchmaking met geleend geld: het kortetermijndenken van de UFC

De overname van de UFC door WME-IMG, gefinancierd met een lening met een pittige ...