Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bellators nieuwste aanwinst Valerie Letourneau gaf in The MMA Hour aan waarom ze besloot weg te gaan bij de UFC. De Canadese koos ervoor om wegens gewichtsomstandigheden uit te wijken naar Bellator om daar te vechten in de vlieggewicht divisie. Letourneau liet weten dat haar voorbereiding voor Joanna Jedrzejczyk haar bijna fataal werd.

Letourneau vocht op UFC 193 voor de strogewicht titel tegen Joanna Jedrzejczyk. De nieuwbakken vlieggewicht atlete laat weten dat de weg ernaartoe bijna tot haar dood resulteerde.

”Het ergste was toen ik tegen Joanna moest vechten, dat kun je aan BigFoot [Antonio Silva] en Mark Hunt vragen. Ik zat tussen hen in de sauna. Ze moesten mij naar het ziekenhuis brengen na de weigh-ins. Ik kon niet eens eten, drinken of praten. En ik weet niet of je het nog kunt herinneren maar na het podium hadden we een interview en ik kon niet stoppen met schudden en ik kon niet eens lopen.”

”Ik kon nog net mijn stoel halen, maar daarna kon ik me niet meer bewegen en had ik het koud, koud van binnen. Mijn bloeddruk voor ik begon met het cutten van gewicht was 80 daarna 35, zo laag was het. Kun je je voorstellen hoe ik me voelde? Proberen om een gesprek te voeren, proberen om normaal na te denken, ik verloor mijn stem, mijn gedachtes. Ik kon niet eens normaal horen. Dus dan ga je denken dat je hart gaat stoppen. Mentaal, blijf je sterk en zeg je tegen jezelf…’Ik ga het halen tot morgen.’…”

”Ik was tegen mijn lichaam aan het praten alsof het niet een gedeelte van mij was. Alsof het een machine is en je gaat gewoon maar door. Maar hoe vaak kan ik dit doen? Hoe meer je het doet, hoe meer je getraumatiseerd bent. Elke keer ben je weer meer bezorgd. Eén week voor het gevecht ga je meer denken hoe erg ga ik nu lijden om 115 te halen in plaats van dat je met het gevecht bezig bent.”

De UFC gaf onlangs aan een vlieggewicht divisie te introduceren, maar liet kort daarop weten dat daar nog geen sprake van is. Letourneau vindt dat het belangrijk is dat de vrouwen meer divisies krijgen.

”Ze hebben meer gewichtsklassen nodig voor vrouwen, dat is één ding wat zeker is. Ik heb zelfs gehoord dat veel mensen zeiden dat 15 pond, bijvoorbeeld tussen 155 en 170 pond, ik herinner [Donald] Cerrone nog dat hij zei…’155 is 5 pond te licht voor mij en 170 is eigenlijk te zwaar.’… en ik geloof hem.”

”Ik zou zelfs op 120 kunnen vechten met mijn dieet etc. Maar die vijf extra pondjes [naar strogewicht] is 1 tot 1,5 uur extra in de sauna. Dus het is 5 à 6 uur extra dat je moet afzien en dat vermoord je lichaam. We hebben meer gewichtsklassen nodig en vechters moeten meer verantwoording nemen. Maak de beslissing om een bepaalde gewicht te halen, en als dat niet lukt, ga dan een klasse omhoog.”

Leatourneau zal haar debuut maken op Bellator 181 tegen Emily Ducote. Het evenement zal op 14 juli plaatsvinden in Oklahoma, Amerika.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: Bellator

Melvin Manhoeft krijgt een tweede kans op de Bellator middengewicht titel in Torino, Italië. ...

(Video) Bellator 168 Weigh-ins + resultaten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Bellator 168 ...

Kimbo Slice overlijdt op 42-jarige leeftijd.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De YouTube-sensatie werd bekend door ...

Is drie keer scheepsrecht voor Michael ‘Venom’ Page?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael ‘Venom’ Page is een ...