Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: PauloBoer.nl

Morgen vecht Paulo Boer tegen Brian Hooi bij WFL 6. Over dat gevecht spraken we gisteren al. Maar om daar te mogen staan heeft hij een flinke weight cut doorstaan; vandaag moet hij de lichtgewicht limiet van 70 kilogram halen bij de weging. En dat cutten, dat valt hem zwaar. Dit interview is het derde deel van een EpicMMA special over de weight cut, na een uitgebreide uitleg en nieuws over maatregelen om uitdroging in te perken. 

In je laatste gevecht ging de derde ronde heel zwaar door een moeilijke weight cut, las ik. Heb je nu dingen anders aangepakt?

Jazeker, ik ben nu ook zwaar op dieet, echt op voeding. Ik ga nog steeds tien kilo naar beneden, maar we proberen daar een paar weken over te doen. In Duitsland deed ik twaalf kilo in een dag. Alleen maar vocht, en het laatste stukje ging echt niet meer, ik was zo uitgedroogd. Ik kon niet meer horen, niet meer zien, ook na de weging, dat was de hel. Na de weging nam ik geen vocht meer op. Ik werd wit, je denkt zowat dat je dood gaat. Toen kreeg ik op de hotelkamer uiteindelijk een infuus en toen ging het wel weer. Maar je kunt nog zo’n topconditie hebben, als je zoveel cut…

In Amerika hebben die topatleten dokters erbij en dan worden er waardes gemeten, en voor elke waarde is wel weer een pilletje of een supplement. Mensen als Conor hebben ook het budget om dat te doen. Mijn lichaam kon dat niet goed aan. Ik had misschien 20 of 30% van wat ik normaal heb. Dus die eerste ronde ging wel goed, die ging prima. De tweede ronde had ik al door dat ik leegliep. En je vecht toch anders. Ik durf niet een stoot met zoveel energie in te zetten omdat ik dan het gevoel heb dat de tank leegloopt. Dus dat is niet goed, dat doe ik niet weer.

Deze partij ga ik aankijken, en gebeurt zoiets weer, dan ben ik er wel klaar mee. Ga ik lekker weer een gewichtsklasse hoger, hoor. Op 80 kilo won ik in Nederland alles. Dan ga je naar 70 en dan heb je dit erbij. Dat is gekomen omdat ik meedeed met The Ultimate Fighter, en dat was op lichtgewicht.

Het is nu tweeënhalve week voor de wedstrijd. Op hoeveel zit je nu?

Op 76 kilo. De vorige keer zat ik op 82, de dag voor het wegen.

Dan is 76, 77 kilo al een stuk beter.

Ja, maar weet je? Dat vechten stelt geen zak voor, dat is een eitje, dat doe ik lachend. Maar dat gewicht, ah joh. Dat dieet is gewoon verschrikkelijk. Een soort scheermesjes die ik de hele tijd in mijn buik voel. Daarom wil ik niet elke week vechten. Drie, vier keer per jaar max. Puur om dat diëten. Want ik hou ook gewoon van een wijntje en een biertje en lekker eten. Ik zit nu aan een paar voedingsshakes op een dag, en kauw op wat kipfilet. En dan neem ik warm water of thee, om mijn maag te manipuleren en het idee te geven dat er een warme maaltijd in zit.

Hoe sta je nu tegenover de komende wedstrijd?

Ik maak me helemaal niet druk. De skills zijn er, het gaat er nu om dat de omstandigheden zo zijn dat ik het kan laten zien. Dan maakt Brian Hooi niks uit, dan maken al die andere jongens niks uit. De laatste wedstrijd heb ik verloren op een wurggreep, maar dat had niks te maken met mijn jiu-jitsu-skills, die zijn perfect. Ik was gewoon kapot van die weight cut, en dan uiteindelijk houdt het op. Dan weet je wel wat je moet doen, maar je kunt niet meer. Dus het gaat om die weight cut. Je kunt me tegen iedereen plaatsen hier in Nederland, interesseert me niet. Het issue is echt de weight cut en hoe we dat oppakken, dat dat fysiek te doen is. Daarom gaan het nu nog proberen op zeventig kilo, lukt zeventig niet, dan ga ik wel naar 77. Liever niet, ik blijf hier wel liever. Maar het moet wel te doen zijn.

Als het gevecht klaar is, hoe voel je je dan?

Dat is wel een kick ja. Als je hebt gewonnen, want daar ga je natuurlijk voor. Dat is geweldig, dan ben je helemaal fijn. Ik moet wel zeggen: na een wedstrijd ben ik altijd blij dat ik eindelijk wat lekkers kan eten en een biertje kan drinken, maar dat smaakt me dan eigenlijk nooit goed. Ik drink het wel, omdat ik ernaartoe heb gewerkt, maar al die spanning die zakt dan weg en daarna heb ik dan altijd wel veel buikpijn en dat soort dingen.

Een soort katertje?

Ja, je voelt je toch wel heel beroerd hoor. Het is drugs wat je aanmaakt. Dat zakt in een keer naar je buik en na die tijd is het toch wel “bleeegh”. Dat is een beetje waar je tegenaan loopt. Maar de volgende dag is het wel weer goed.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 204: Dan Hardy: Stefan Struve zou Heavyweight kampioen moeten zijn

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht pakken wij weer de ...

(Video) Mousasi over het MMA debuut van Rico Verhoeven

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Als eerder aangegeven zal Rico ...

UFC 208: 20 vragen voor Germaine de Randamie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie Op 11 februari ...