Luke Rockhold
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sporting News

Het is op dit moment een roerige en turbulente tijd voor de UFC. De organisatie heeft na de overname van WME-IMG te maken met een hoop onvrede en onbegrip onder vechters. Dit leidde in het begin van het nieuwe bewind al onder de oprichting van de MMAAA, een organisatie die de belangen van vechters behartigd. Echter is er van een vakbond niet te spreken. En zo snel als de organisatie opkwam, zo stilletjes blijft het rondom de organisatie. Kopstukken als Georges St-Pierre en Tim Kennedy, die onlangs zich weer voor het Amerikaanse leger beschikbaar stelde, hebben vrijwel niets meer van zich laten horen. En zo lijkt de organisatie een stille dood te sterven. Ondertussen stijgt de onvrede van de vechters tot grote hoogtes. Waar vroeger de heren amper kritiek uitten op de UFC, is nu de één na de ander niet te spreken over de organisatie. En laten dit ook publiekelijk weten.

Iemand die ook aandrong op de oprichting van een vakbond van vechters is Al Iaquinta. De New Yorker is de laatste tijd geregeld in het nieuws met zijn felle tweets en uitspraken richting de UFC. Zo hield hij op The MMA Hour al een spectaculaire tirade en schuwde niet om de grote baas, Dana White, ook direct aan te vallen. Zo zei hij:

“Dana White heeft veel voor de sport gedaan, maar hij heeft niet één blessure door deze sport. En dat hij dan zegt “het beste deel van [UFC 208] was de vlucht terug naar huis” – je zit in een privé vliegtuig, man. Houd je tyfusbek … Je zit in een privé vliegtuig, natuurlijk is dat het hoogtepunt van je avond. Twee mannen vechten in een kooi, en lopen schade op. Jim Miller kon waarschijnlijk niet lopen daarna. Wie kreeg die leg kicks, iemand zijn benen werden kapot getrapt? Hij zou al die motherfuckers zijn excuses moeten aanbieden. Dat is bullshit. Houd je focking muil.”

Anderson Silva nam de UFC ook op de korrel. Zo vindt de legende dat hij respectloos wordt behandeld, en is mede door de halsstarrige houding van de UFC om hem niet de gewenste  tegenstander te geven niet op UFC 212 te bewonderen.

“De grote almachtige heerser, iedereen weet over wie ik het heb, moet even rustig doen en Yoel Romero een gevecht geven. Er is geen excuus om hem geen gevecht te geven. Yoel is nummer één in de ranking, en Bisping heeft gezegd dat hij klaar is om te vechten. Maar het gaat er bij mij niet om om Dana uit te schelden. Wij gebruiken alleen wat zij ons aandoen tegen hen. Dana, de almachtige, heeft zichzelf genaaid.”

En nu is ook Luke Rockhold vastbesloten om zijn zegje te doen. De voormalig middengewicht kampioen was een kleine twee weken geleden ook op The MMA Hour en riep daar zijn collega middengewicht vechters om te staken:

“Als ze geen interim titel maken, of als ze Bisping niet tegen een contender laten vechten, ga ik ook niet vechten. En dat moet de rest van de divisie ook doen. Het heeft toch geen zin om te vechten? Zonder mij, Mousasi, Yoel en Whittaker? Ik vind dat iedereen zijn poot stijf moet houden, en ‘fuck you’ tegen de UFC zeggen. Zet een titel op het spel, en anders heb je simpelweg geen divisie.

En ik denk trouwens al dat iedereen aan het staken is. We zitten allemaal op een titel te wachten. Whittaker is er even uit. Ik heb nu mijn mening gegeven, en ik denk dat Mousasi ook zijn poot stijf moet houden. Zonder ons is er geen divisie. Ze moeten iets gaan regelen.”

In een eerder stadium vroeg Rockhold ook al om een interim titel, iets waar Yoel Romero en Anderson Silva ook publiekelijk om vroegen. Anderson Silva kreeg al een volmondig nee op het rekest, en Dana White is ook niet al te blij met het verzoek van Rockhold. Zo zei hij op de persconferentie na UFC 211:

“Ik dacht hier al aan toen ik met verschillende media gisteren sprak. Er zijn veel jongens die claimen dat ze iets verdienen. Niemand verdient iets! Je moet er voor werken. Het lijkt wel of die gasten lekker op hun gat willen blijven zitten en hun handje ophouden. Nu heb je Rockhold die van de daken schreeuwt dat hij het verdient… Hij is in zijn laatste partij in de eerste ronde knockout geslagen. Je verdient helemaal niks. Je moet terugkomen en er keihard voor werken.”

Rockhold was daar niet bepaald van gediend en reageerde op twitter:

“Ik heb nooit gezegd dat ik een titelshot verdien. Ik zei dat de middengewicht divisie duidelijkheid verdiend. We verdienen het om ergens voor te vechten.”

 

“Moet je jezelf weer terug in het bedrijf werken? Vertel me eens hoe GSP een middengewicht titelshot heeft verdiend? Denk eerst eens na voordat je je smoel opent.”

Maar daar was het laatste woord nog niet mee gezegd. Dana White, die normaal gesproken niet op twitter reageert, deed dat dit keer wel:

“Normaal gesproken reageer ik niet, maar GSP heeft nooit de titel verloren. Bisping, GSP en de fans wilden dit gevecht. Hou jij het nou maar bij vechten en modellenwerk, en laat matchmaking maar aan ons over.”

Het is opmerkelijk te noemen dat Rockhold zich zo uit, aangezien zijn arrogante houding in het gevecht met Bisping deels de oorzaak is dat de divisie op zijn kop ligt.

‘The Count‘ is met zijn 37 jaar bezig aan de nadagen van zijn carrière, en heeft al verscheidene keren te kennen gegeven nog een paar keer goed te willen cashen voordat hij ermee stopt. Een gevecht met GSP zal hem een grote payday geven, en het is dan ook niet echt verwonderlijk dat de Engelsman nu voet bij stuk houdt. Ondanks de recente uitspraak van Dana White. De UFC president heeft immers al verklaard dat het gevecht GSP vs Bisping wat hem betreft niet meer hoeft door te gaan, omdat GSP teveel tijd nodig heeft om zichzelf klaar te stomen. Bisping en GSP hebben dit echter nog niet rechtstreeks vernomen, en zijn beide nog overtuigd dat het gevecht alsnog gaat plaatsvinden. In deze soap is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Wordt zeer zeker vervolgd.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Japio Vork
    Japio Vork

    Zakkevuller eerste klas Dana White…. Maar ja … Blijft moeilijk….

You May Also Like

David Branch: “Ik kom van de f*cking straat en denk over niemand te licht.”

David Branch is niet onder de indruk van Luke Rockhold alpha man uitstraling. De ...

Cage Warriors: The Return

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We hebben er bijna 1,5 ...

UFN 83 Cowboy vs. Cowboy Recap : Redelijk evenement kent een aantal hoogtepunten.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook het vijfde ...

Georges Saint-Pierre: ”Ik sta niet meer onder contract bij UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eén van de beste atleten ...