Yair Rodriguez
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Flocombat

Yair Rodriguez staat op UFC 211 oog in oog met de grootste tegenstander uit zijn carrière, Frankie Edgar. De ster van de Mexicaan is rijzende, en door Edgar te verslaan kon hij weleens snel in aanmerking komen voor een titelshot. De kenners zijn het in ieder geval roerend eens: Rodriguez gaat een grote toekomst tegemoet. ‘El Pantera‘ rekende in zijn laatste gevecht gedecideerd af met legende BJ Penn, en stopte hem in de tweede ronde, na een orkaan van schop -en stootgeweld. De stap van Penn naar Edgar lijkt een hele grote. En dat is het misschien ook wel. Gaat de UFC niet te snel? En belangrijker nog, gaat Rodriguez niet te snel? Zelf vindt de Mexicaan van niet. Hij sprak een aantal dagen geleden tegenover de media op het UFC hoofdkantoor in Las Vegas over een groot aantal zaken. Hij had hij het natuurlijk over de aankomende tegenstander:

“Ik bereid me altijd voor om tegen de beste te vechten. De vechter waar ik oog in oog mee kom te staan, vind ik altijd de beste. Ik kijk niet neer, en niet op tegen iemand. Ik behandel iedereen op dezelfde manier, met respect. Ik vroeg niet eens specifiek om hem, het was meer mijn team. Ze vroegen mij naar Frankie, en we vonden het de beste optie. Ze vroegen me tegen wie ik wilde vechten: Frankie, Ricardo Lamas, Jeremy Stephens of Cub Swanson. Ze zijn allemaal taai! Maar Frankie kan me in positie brengen voor een titelshot. Zo zagen zij het. Van al die gasten is Frankie het taaist. Als ik van hem win, kan niemand me meer tegenhouden.”

Yair bruist van het zelfvertrouwen en reageerde vrij verbolgen op het feit dat veel mensen naar voren brengen dat Frankie Edgar nog nooit knockout is geslagen:

“Waarom denkt iedereen dat niemand hem knockout kan slaan? Waarom zou het niet kunnen? Hij is ook maar een mens. Heeft hij soms speciale hersens? Iedereen kan knockout geslagen worden. Als hij nog nooit knockout is geslagen, waarom zou ik dan niet de eerste kunnen zijn die dat wel doet? Ik snap niet dat mensen dat maar naar voren blijven brengen. Hij heeft verdomme geen ijzeren hersenpan. Kom op mensen, wordt wakker! Ik wil niet onbeleefd zijn, maar kom op zeg…”

Op de mediadag van UFC 211 gaf hij ook nog antwoord op de vragen van Ariel Helwani.

“Frankie is zo taai. Daarom zit hij nu in deze positie. Ik ben dit trainingskamp door een hel gegaan. Zowel op mentaal als fysiek gebied. Het was de eerste keer dat ik echt met gewichten aan het werken was voor een trainingskamp. Maar het harde werk gaat zijn vruchten afwerpen.”

Hij wilde daarna nog even benadrukken dat hij vond dat Frankie Edgar hem een beetje respectloos behandelde in de aanloop naar het gevecht. ‘The Answer‘ verklaarde dat hij vindt dat de UFC hem als opstapje voor Yair gebruikt. En dat viel niet bepaald in goede aarde.

“We zijn allemaal mensen, dus je kan weleens kwaad worden om bepaalde dingen. Nu is mijn Engels niet goed genoeg om te verklaren wat ik werkelijk voel soms. Maar ik vond echt dat hij respectloos was. Toen hij zei dat als ik zou verliezen het niet erg zou zijn, omdat ik gezien de ranking toch had moeten verliezen. Ik plaatste daar mijn vraagtekens bij. En als ik zou gaan winnen, dan zou ik zogenaamd zijn naam gebruiken om verder te komen. Maar ik wil zijn naam niet. Die mag hij houden. Ik heb hem niet nodig. Ik ben mijn eigen naam aan het opbouwen. En dat doe ik door de dingen die ik doe. Daarom vind ik dat hij respectloos was.”

Het heeft er de schijn van dat als Rodriguez een overwinning kan pakken, hij weleens in aanmerking kon gaan komen voor de volgende titelshot. Echter is hem dat niet in zoveel woorden meegedeeld:

“Nee, de UFC heeft me dat niet verteld. Maar het is wel wat ik denk. Wat moet ik nog meer doen? Frankie’s laatste gevecht was een overwinning en daarvoor vocht hij tegen Aldo. Hij staat als tweede op de ranglijst, dus wie moet ik nog meer pakken? Ik ben de enige die in aanmerking komt. Dat is logisch.”

De moeder van Rodriguez droomde over een spectaculaire overwinning van haar zoon. Ze voorziet een knockout in de eerste ronde, door middel van een vliegende knie.  ‘El Pantera’ wijdde er nog even over uit:

“Mijn moeder vertelde me dat ze voor zich zag dat ik mijn gevecht zou gaan winnen met een knockout door een vliegende knie. Ik vertelde dat al in een hoop interviews. Ik ga gewoon mijn werk in de kooi doen. Als het er is, prima. Maar ik ga niet in paniek raken als het niet komt. Ik heb me voorbereid op een oorlog.”

Krijgt Rodriguez bij een overwinning een titelshot tegen de winnaar van het duel tussen Jose Aldo en Max Holloway? Hij zal eerst zich een weg langs Frankie Edgar moeten banen, en dat is al een grote klus op zich. Gaat ‘El Pantera‘ zijn opmars voortzetten?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (4)

 • Kenneth Vercauteren
  Kenneth Vercauteren

  Nope, Frankie gaat winnen Youri Haverkamp Brian Ovalle

 • Andrews Boz
  Andrews Boz

  Pantera gaat winnen met wederom een spectaculaire KO

You May Also Like

UFC geeft Daniel Cormier zijn titel terug

De UFC heeft Daniel Cormier weer benoemd tot UFC lichtzwaargewicht kampioen.

The Ultimate Fighter 24: aflevering 1 spetterde van het scherm!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Iedereen al bijgekomen van de ...

Marlon Moraes

WSOF Bantamgewicht kampioen Marlon Moraes tekent bij de UFC

World Series of Fighting bantamgewicht kampioen Marlon Moraes waagt de overstap van WSOF naar ...