Yoel Romero
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Fight State

Georges St-Pierre kondigde een paar dagen geleden aan dat het gevecht tussen hem en Michael Bisping pa na oktober plaats kan gaan vinden. Men kan zich wel een beetje indenken wat de reacties van de verschillende toppers uit de middengewicht divisie zijn. Luke Rockhold reageerde maandag al op The MMA Hour, en nu is het de beurt aan Yoel Romero. Het geduld van ‘The Soldier of God‘ wordt danig op de proef gesteld, en menig persoon had waarschijnlijk al opgegeven. Romero verklaarde tegenover BJ PENN.com:

“Ik denk niet dat het goed is. Bisping en GSP hebben al een face-off gehad. Ze hebben al getekend om te vechten. Dit is geen boksen. Als je de face-off heb gehad, dan zou het niet zo moeten zijn dat je het gevecht kan uitstellen. En zeker niet voor een aantal maanden. 

Ze zeiden dat het gevecht in juni of juli plaats kon gaan vinden, met augustus als uiterste datum. Dat is wat Bisping heeft gezegd, dat het gevecht rond juli zou worden gehouden. Maar nu gaat alles  volgens het tijdschema van St-Pierre, en al dat gedoe van hem vertraagt mijn gevecht en houdt de divisie stil.”

Romero werd daarna gevraagd of hij nog bereidt was om te blijven wachten. Het kan zomaar nog veel langer gaan duren dan de zes maanden die GSP voor ogen had. Want wat gebeurt er wanneer Bisping zijn titel met succes verdedigd, maar zwaar gehavend uit de strijd komt? Dan gaat het allemaal nog langer duren, en Romero is met zijn 40 jaar gelegen aan een snelle afhandeling. Time waits for no one. 

“Wat mij betreft heb ik op al het goede dat mijn kant op kwam moeten wachten. Ik ben gewend om te moeten wachten. Ik ben geen bedrijf. Ik ben niet de hele divisie. Ik ben slechts de nummer één contender in de divisie. En dat voorgestelde gevecht (GPS vs Bisping) gijzelt de hele divisie. De divisie staat stil, en de juiste gevechten vinden niet plaats. Ik hoop echt dat St-Pierre de boel niet langer ophoudt.

Ik kan wachten. Ik weet hoe ik moet wachten. Maar ik wil vechten, en ik wil vechten voor de titel. Maar als er bepaalde onderhandelingen goed verlopen, dan weten jullie inmiddels ook tegen ik nog meer wil vechten. Maar de onderhandelingen moeten op de juiste manier verlopen.”

Romero heeft in een eerder stadium het idee geopperd om voor de middengewicht divisie een interim titel in het leven te roepen. En misschien komt dat er nu ook wel van. Misschien, want Dana White heeft inmiddels verklaard dat er GEEN interim titel in de middengewicht divisie komt. Nu is het woord van White tegenwoordig niet heel veel meer waard, want hij moest al luttele keren dingen terugnemen die hij in het verleden had gesteld. Romero verduidelijkt nogmaals zijn standpunt:

“Ik heb het al eens eerder gezegd, en ik zal het nog een keer zeggen. Het kan me niets schelen wie ze voor mijn neus neerzetten. Het maakt mij niet uit of ik Mousasi, Whittaker of Silva krijg. Ik vecht tegen wie dan ook. Als ze mijn positie maar begrijpen. Ik ben de nummer één contender. Ik heb deze plek verdiend. Ik moet als volgende voor de titel vechten! Wie er dan ook na mij komt, laat ze maar komen. Ik ben er klaar voor. Het is de taak van de UFC om de man te kiezen die ze voor me neer gaan zetten.”

Bij de pakken neer gaan zitten is bij ‘The Soldier of God‘ blijkbaar niet opgekomen. Echter wordt het engelengeduld van de Cubaan behoorlijk op de proef gesteld. En dat zal alleen maar erger worden als hij de reactie van Michael Bisping op de datum van Georges St-Pierre verneemt. ‘The Count‘ heeft nu verklaard dat oktober / november hem eigenlijk wel goed uitkomt, omdat zijn knie schijnbaar niet goed genoeg hersteld. Bisping noemt het ‘a blessing in disguise’. Iets wat de fans, collega middengewicht vechters en journalisten waarschijnlijk tot wanhoop zal leiden. De grote puinhoop wordt alleen maar groter, met geen einde in zicht.

Romero blijft kalm, door de hulp van God:

“Soms vraag ik mezelf waarom deze dingen mij overkomen. Waarom moet ik altijd zulke dingen en tests ondergaan? Maar ik weet dat God altijd een plan heeft. In het midden van een storm zie je altijd de zon, dat kleine straaltje zon dat erdoorheen komt. Ik wacht nu geduldig tot dat straaltje zon er doorheen komt.”

 

Als laatste verklaart ‘The Soldier of God’:

“Ik wil vechten voor een interim titel tegen iemand waarvan de UFC zegt dat die het verdiend. Als dat niet gebeurt, dan wacht ik gewoon op de winnaar van GSP vs Bisping. Welke optie de UFC ook kiest, ik ben er klaar voor!”

Wat gaat de UFC nu doen? En wat zal de reactie van de rest van de middengewicht top zijn? Zullen ze allemaal net zo kalm reageren als Romero?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who’s Next ?!? UFC 198: Werdum vs. Miocic

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

UFC 207: Nunes vs. Rousey: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgennacht zien wij hoe Amanda ...

Georges St-Pierre zal Michael Bisping voor middengewicht titel uitdagen

Dana White heeft vandaag officieel aangekondigd dat Michael Bisping zijn titel zal verdedigen tegen ...