Holloway
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

José Aldo laat van zich horen via Instagram. De Braziliaanse vechter, die nog niet zo lang geleden de enige UFC vedergewicht kampioen ooit was, sprak na afloop niet met de media. Toch houdt hij zich niet lang stil.

“‘Wees content te handelen, en laat het praten aan anderen‘ – Baltasar Gracian

Ik hoef alleen mijn ‘vader’ Andre Pederneiras te bedanken, het beste team in de wereld, Nova Uniao, want zonder hen was ik nooit de kampioen van het volk geweest, en mijn trainers, die het supergoed hebben gedaan en mij hebben klaargestoomd, en mijn fans die mij altijd steunden, mijn liefde en dank voor jullie. Ik ben sprakeloos over alle liefde die ik tot op de dag van vandaag heb gekregen, en elk woord dat jullie mij stuurden. Dank.

De rest, fuck het, want ik kom terug, want we gaan neer zodat we weer op kunnen staan!! Dat is het!! We komen terug!!”

Daarmee kunnen geruchten over een eventueel pensioen van Aldo de ijskast in. Wel blijft er onduidelijkheid over de gewichtsklasse waarop Aldo verder zal gaan. Zoals vaker bij een dominante kampioen waren er ook bij Aldo veel speculaties over een overstap naar een naburige gewichtsklasse. Maar nu hij zijn kampioenschap heeft verloren wordt de roep om Aldo als lichtgewicht niet minder. Doordat Holloway overtuigend won van Aldo is een onmiddellijke herkansing voor de riem niet waarschijnlijk. En alle andere vechters in de top vijf van vedergewicht heeft Aldo al minimaal één keer verslagen. Op lichtgewicht liggen een hoop interessante partijen te wachten. En waarschijnlijk is een tocht door de 155-pond divisie de enige weg naar een tweede gevecht met zijn grote rivaal Conor McGregor.

De nieuwe kampioen, Max Holloway, is intussen aangekomen op zijn thuisbasis Hawaï. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

Hawaï brengt veel prominente vechters voort, zoals Travis Browne en de legendarische BJ Penn. Maar ook het succes van de kersverse kampioen en Yancy Medeiros , die ook won op UFC 212, werd op het eiland hartstochtelijk gevierd.

Holloway verloor voor het laatst van Conor McGregor in 2013. Daarna volgde een indrukwekkende reeks van winstpartijen. In 2014 versloeg hij Chope, Fili, Collard en Corassani. Het jaar daarna was hij ook te sterk voor Miller, Swanson, Oliveira en Stephens. Vorig jaar won hij van Ricardo Lamas en Anthony Pettis, en dit weekend dus van de grootste vedergewicht vechter ooit, José Aldo. Journalist Luke Thomas suggereerde in de MMA Beat dat de winst op Max Holloway misschien wel McGregor’s beste prestatie is.

In deze uitstekende podcast analyseert Thomas hoe Holloway bij UFC 212 won van Aldo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Fight Night 112 Chiesa vs. Lee Recap

Michael Chiesa en Kevin Lee verzorgde het main event van UFC Fight Night 112 ...

Nurmagomedov vs. Ferguson voor de UFC interim lightweight belt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov vs. ...

Germaine de Randamie

Rentree Germaine de Randamie opnieuw uitgesteld

Het lijkt nog even te gaan duren voordat Germaine de Randamie weer terug de ...

(Documentaire) The Reem seizoen 4 – aflevering 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alister ‘The Reem’ Overeem heeft ...