Claudia Gadelha
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Sun

Claudia Gadelha vecht vannacht op eigen bodem een cruciaal gevecht in de strogewicht divisie uit met Karolina Kowalkiewicz. De twee vechtsters hebben beide vrijwel vlekkeloze records op hun naam staan. Alleen Joanna Jedrzejczyk versloeg beide vechtsters, Gadelha mocht al twee keer opdraven tegen de Poolse, maar verloor dus beide malen. Tussen de twee heerst er een enorme rivaliteit, iets wat in de persconferenties en The Ultimate Fighter heel erg duidelijk werd. Nu staat de Braziliaanse tegenover een andere Poolse,  en de winnares kon weleens snel weer de kooi in gaan stappen met Jedrzejczyk.

Voor Gadelha is het weer een thuiswedstrijd. Haar laatste partij vocht ze ook al op vriendelijke bodem, op UFC Fight Night Sao Paulo won ze van Courtney Casey. Ze verklaarde tegenover MMA Fighting:

“Een hoop dingen zijn veranderd. Ik ben nu een betere atleet, ik zorg nu beter voor mijn lichaam. Ik vernietigde mijn lichaam vroeger alleen maar. Ik vond dat er verandering moest komen, daarom ging ik naar Amerika. Ik vind dat ik nu een slimmere vechtster ben geworden. Ik heb nu ook een conditioning coach, en hij traint ook Olympische atleten. Ik denk dat zijn inbreng een hoop verschil in mijn gevechten gaat maken.”

Gadelha maakte na haar tweede verliespartij tegen Jedrzejczyk de overstap van Nova Uniao naar de geroemde Jacksonwink MMA gym. Ook hier laat ze zich even over uit:

“Ik heb nu een hoofdcoach, Chris Latrell. Hij is de eerste zwarte band BJJ uit het systeem van Jacksonwink. Ze hebben samen het systeem opgezet. Ik train veel met hem, en krijg veel persoonlijke aandacht. Hij leert me allemaal nieuwe dingen die ik moet kennen. We hebben een goede relatie. Ik ga ook naar Jacksonwink om met alle top vechters van daar te trainen. Ik train met Holly Holm en Michelle Waterson. Jon Jones is ook vrijwel altijd aanwezig.”

Natuurlijk vindt Gadelha het geweldig om in eigen land te vechten, niet in de laatste plaats omdat ze er nog nooit heeft verloren:

“Ik had daar nog niet eens bij stilgestaan. Ik voel me geweldig hier. Ik denk dat ik mijn beste prestatie in eigen land neerzette, op UFC 190. Ik voelde de geweldige energie. Mensen waren mijn naam aan het schreeuwen, en dat vond ik geweldig.”

Karolina Kowalkiewicz wordt een zeer taaie tegenstander, maar de Braziliaanse ziet wel degelijke kansen. Ze verklaarde in een eerder stadium al dat de Poolse wel wat gaatjes in haar schild heeft zitten:

“Elke vechter maakt fouten. Niemand is perfect. Ik denk echter wel dat de fouten die Karolina maakt, goed aansluiten op wat ik heel goed kan. Ik zet graag veel druk, en dat doet zij ook. Maar ze zal veel moeten bewegen en zich aan moeten passen om mij het hoofd te bieden. Als ik mijn spelletje speel, dan moet ik in staat zijn haar te verslaan. Ik zie het voor me dat ik Karolina finish. Ik denk dat ik de beste Jiu-Jitsu van de divisie heb, maar ik heb nooit de kans gehad om dat te laten zien. Iedereen probeert mijn Jiu-Jitsu te ontwijken.”

Krijgt de winnares van vannacht een nieuwe kans om Joanna Jedrzejczyk te onttronen? Voor Gadelha lijkt het nog niet aan de orde, omdat zij al twee keer zonder succes van de Poolse probeerde te winnen. En de Braziliaanse is zich daar van bewust, en lijkt geduldig als het gaat om een nieuwe kans:

“Ik zie het eigenlijk niet gebeuren. Het zou best kunnen, afhankelijk van hoe het gevecht gaat. Ik vond trouwens dat Joanna glansrijk van Karolina had gewonnen. Karolina vond dat het een taai gevecht was, maar dat was het eigenlijk niet. Ik vond dat Joanna Karolina had afgetuigd, ze kon eigenlijk geen schade aanrichten, afgezien van die ene stoot. Ik denk niet dat Karolina van Joanna kan winnen. Ik denk dat ik zelf nog niet opnieuw een kans krijg, en dat hoeft van mij ook niet. Ik ga eerst zaterdag Karolina verslaan, en daarna misschien nog een paar gevechten pakken voordat ik weer tegen Joanna kan.”

De UFC bracht onlangs naar buiten dat het de vlieggewicht divisie voor vrouwen gaat openen, maar daar ziet Gadelha zich nog niet in vechten. Zij voelt zich zeer op haar gemak in de strogewicht divisie, en kan zelfs nog in gewicht zakken:

“Nee, op dit moment denk ik niet aan overstappen. Misschien in de toekomst wel. Ik voel me thuis op 115 pond, misschien ga ik zelfs nog wel naar beneden naar 105 pond. Ik ben nu zo klein, maar ik had vroeger wel moeite om op gewicht te komen. Ik voel me goed in de strogewicht divisie.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Serge Wekking
    Serge Wekking

    Hopelijk voor m’n toto 😂 zie Karolina weggaan met W

You May Also Like

The Ultimate Fighter Aflevering 3 “Gevecht van de laatste kans”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aflevering 3 van TUF 24 ...

Derrick Lewis: “Ik ben hongeriger dan ooit.”

Derrick Lewis voelt dat hij iets te bewijzen heeft na zijn kortstondige pensioen. Zal ...

Fabricio Werdum

Fabricio Werdum reageert op Rockhold: “Ik vecht niet met angsthazen.”

Fabricio Werdum heeft een antwoord op de uitdaging van Luke Rockhold. 'Vai Cavalo' heeft ...

Conor McGregor geeft aan ook na Mayweather door te gaan met boksen.

Conor McGregor geeft aan ook na zijn partij met Floyd Mayweather actief te blijven ...