Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Max Holloway haalde de echte vedergewicht belt op in Rio de Janeiro nadat hij José Aldo versloeg via een technische knockout. De Hawaiiaan kan nu uitkijken naar zijn eerste titelverdediging. Frankie Edgar liet in The MMA Hour weten dat er niemand logischer klinkt dan de voormalig UFC-kampioen zelf.

Voormalig lichtgewicht kampioen Frankie Edgar won zijn laatste partij op UFC 211 tegen de opkomende Yair Rodriguez. ‘The Answer’ laat aan Ariel Helwani weten dat er niemand anders is die meer recht heeft op een titelgevecht met Holloway.

”Kom op, er is niemand anders. Er is niemand die logischer klinkt dan ik, niemand die gedaan heeft wat ik gedaan heb om het te krijgen. Ik zie niet in waarom hij [Cub Swanson] een optie is. Sinds mijn gevecht met Cub, heb ik alleen maar top 10, top 5 vechters tegen gehad. Ik denk niet dat hij tegen iemand uit de top 10 gevochten heeft en hij heeft ook nog eens verloren in tussentijd. Dus ik zie niet in hoe, je kunt het niet vergelijken.”

Edgar daagde José Aldo tot twee keer toe uit voor zijn vedergewicht titel maar moest beide keren zijn meerdere kennen in de Braziliaan. Hoewel Edgar voor niemand juichte tijdens UFC 212, wist hij dat een derde confrontatie met Aldo niet zo snel zou gebeuren mocht de Braziliaan zijn titel verdedigen. Gelukkig pakte het gevecht in Rio de Janeiro anders uit voor ‘The Answer’.

”Ik wist dat dit het beste scenario was voor mij. Ik was alleen niet van plan om voor iemand te juichen. Ik dacht gewoon, ik zal er niet veel over zeggen, laat hun het uitvechten en toen vielen de kaarten goed voor mij. Dus hier zijn we nu, laten we dit gevecht opzetten, Holloway vs. Edgar.”

Edgar liet eerder al eens door schermen dat hij verder wil afzakken naar de bantamgewicht divisie, maar kijkt daar nu niet meer positief tegenaan.

”Ik weet niet of ik wil zakken naar 135 pond. Het zal alleen voor de juiste mogelijkheid gebeuren. Als het voor een belt is misschien. Ik kan het gewicht halen maar iedere keer als ik afzak naar 145 pond denk ik…’Ik wil niet nog  eens 10 pond extra cutten.’… en ik cut niet eens zoveel gewicht.”

Tijdens de post fight pers conferentie liet Holloway weten wel open te staan voor een gevecht met Edgar.

”Ik en Edgar, dat klinkt geweldig. Iedereen zegt dat ik nog tegen niemand heb gevochten, Aldo zei ook dat ik nog tegen niemand had gevochten. Frankie is een voormalig kampioen. Ik heb al twee voormalig kampioenen verslagen. Het zou leuk zijn om er nog een toe te voegen. We zullen zien.”

Ook Cub Swanson wil een kans tegen de kersverse vedergewicht kampioen Holloway. ‘Killer’ won zijn laatste vier partijen en laat via Twitter weten waarom hij vindt dat niet Edgar, maar hij een titelgevecht moet krijgen.

”Wanneer je vier titelgevecht achter elkaar verliest. Dan zou het belachelijk zijn dat je denkt een vijfde te krijgen.”

Holloway heeft de partijen voor het uitkiezen en een gevecht met zowel Edgar als Swanson heeft de potentie om de boeken in te gaan als fight of the night. Het is nu afwachten wie de kans krijgt om het op te nemen tegen ‘Blessed’.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Julian Xander Koot
    Julian Xander Koot

    Lijkt me een geweldig gevecht en een zware uitdaging voor Holloway!

You May Also Like

Emil Meek: “Als hij voorbij mij kijkt dan werkt dat in mijn voordeel.”

Emil Meek zal één jaar na zijn UFC-debuut weer de Octagon instappen voor de ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Jose Aldo vervangt de geblesseerde Frankie Edgar en krijgt een rematch tegen UFC-kampioen Max ...

Tony Ferguson wil kampioen worden in drie divisies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tony ‘El Cucuy’ Ferugson liet ...