Bosslogic Mayweather vs. McGregor
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bosslogic

Wat? Een bokswedstrijd over twaalf rondes tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor.

Wanneer? 26 augustus. Dana White maakte eerder al bekend dat ze het eigenlijk op 16 september wilden doen, maar dat Canelo vs. Golovkin roet in het eten gooide door op die datum te gaan zitten.

Waar? T-mobile Arena, Las Vegas.

Op welk gewicht? White meldde in een interview met Sportscenter dat het gevecht zal plaatsvinden op 154 pond, oftewel 69,8 kilogram. Dat is gunstig voor McGregor, die de veel grotere vechter is. Hij zal zich niet hoeven uithongeren om de gewichtslimiet te halen. Voor Mayweather is 154 pond niet nieuw, maar het is wel de hoogste gewichtsklasse waarin hij ooit heeft gevochten. Het grootste gedeelte van zijn carrière vocht Floyd op 135 en 147 pond. De bokshandschoenen zijn 10 ounce, 283,5 gram. Dat is een standaard maat voor boksen.

De poster? Showtime heeft inmiddels de officiële poster onthuld.

Bij EpicMMA zijn we stiekem toch meer fan van de prachtige fan-made posters van @Bosslogic (actief op Twitter en Instagram), die je hier kan bekijken. Ook de afbeelding boven dit artikel is door hem gemaakt.

Maakt McGregor een kans? Conor’s kansen zijn nihil. McGregor is een geniale MMA-vechter, maar dat maakt je nog geen geniale bokser. Ook al draaien zowel boksen als MMA om stompen in het gezicht van je tegenstander, dat maakt het nog niet dezelfde sport.

Daar komt nog eens bij dat Mayweather één van de beste verdedigende boksers ooit is. Heeft Conor de kracht om hem knock out slaan? Mystic Mac kan onwijs hard slaan. Maar 49 boksers, waaronder Canelo Alvarez en Manny Pacquiao, konden Mayweather niet raken. Er is geen enkele reden om te denken dat Conor, zonder enige ervaring in boksen, dat wel zou kunnen. Het is niet voor niets dat Mayweather met afstand favoriet is bij de wedkantoren. En toch…

Waarom dan kijken? Als McGregor geen kans maakt, waarom willen dan toch zoveel mensen het zien? Ten eerste is er simpelweg de realiteit dat het grootste deel van het publiek niet veel weet van vechtsport. In MMA-kringen is het al tijden gangbaar om onderscheid te maken tussen de hardcore fans en de casuals. De laatste groep babbelt bij de koffieautomaat over een of andere sukkel die zo slecht is dat Conor hem in dertien seconden KO sloeg, zonder ook maar enig idee te hebben wie José Aldo is of wat hij bereikt heeft. Maar de pijnlijke realiteit is dat juist deze groep het grootst is en het meeste geld in het laatje brengt. Voor hen zijn Mayweather en McGregor simpelweg de grootste namen, dus willen ze die wel tegen elkaar zien.

Daar komt nog eens het charisma en de onvoorspelbaarheid van Conor McGregor bij. De beste man is niet voor niets Mystic Mac. Conor laat mensen twijfelen over wat zij denken dat mogelijk is. Wie had nou werkelijk gedacht dat hij Aldo in dertien seconden tegen de grond zou slaan? Dat hij twee titels zou pakken? Dat hij het überhaupt voor elkaar zou krijgen om deze bokswedstrijd tegen Mayweather voor elkaar te krijgen? Dus nee, Conor heeft nauwelijks een kans. Maar toch wil je het zien, want stel je voor dat hij het wel flikt. Als iemand de grootste sportprestatie ooit neer kan zetten, en een winst op Mayweather zou dat absoluut zijn, dan is het Conor. Het is duidelijk dat de promotie daar ook op inspeelt. Zowel Dana White als het Mayweather kamp blijven benadrukken dat McGregor wel degelijk een kans heeft.

Kan McGregor ook ‘goed’ verliezen? Absoluut. Als McGregor verliest op punten, zonder al te harde klappen te incasseren, kan hij dat als een morele overwinning zien. En Mayweather staat niet bekend als een powepuncher, dus dat is mogelijk. Conor kennende zou hij zo’n uitslag onmiddellijk naar zich toe trekken door te zeggen dat Floyd hem met boksen niet knock out kon slaan, maar Conor hem in een MMA-gevecht zeker tegen de grond zou meppen. Dus ook zonder te winnen kan McGregor goede zaken doen, maar zelfs dat zal een uitdaging worden.

Wat is de undercard? Dat is nog niet duidelijk. Mayweather Promotions zal de rest van de kaart opbouwen, maar wie daar op staat is nog niet bekend. Het zijn in ieder geval gewilde plekken, en meerdere boksers en MMA-vechters voeren al campagne om er op te mogen staan. De meest opvallende naam is die van zwaargewicht kampioen boksen Anthony Joshua. Het zwaargewicht kampioenschap mag dan wel het meeste aanzien hebben, Joshua ziet ook wel dat hij nergens zo’n groot publiek kan bereiken dan op die ene kaart in augustus.

Wat zijn de bezwaren tegen dit gevecht? Vanuit het perspectief van MMA-fans is het bezwaar heel simpel: Conor moet zijn titel maar eens verdedigen. Dit gevecht mag dan groot zijn, Conor kan in sportief opzicht veel interessantere dingen doen. Dat hij nooit meer naar vedergewicht zal afdalen heeft iedereen onderhand wel geaccepteerd, maar dat McGregor zelfs zijn lichtgewicht titel niet wil verdedigen steekt. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet een gevecht zien tussen Conor en Tony Ferguson of Khabib Nurmagomedov?

Een andere zorg is dat Conor MMA grote reputatieschade kan toebrengen. Vanuit het boksen is MMA altijd weggezet als iets barbaars, waarin mannen maar een beetje in het wilde weg op elkaar in lopen te rammen tot er iemand bloedt. Ook in deze discussie tussen Joe Rogan en bokspromotor Lou Dibella doet de laatste er alles aan om de technische superioriteit en de sportieve legitimiteit van boksen te benadrukken. Als Mayweather straks McGregor totaal overklast en domineert, kunnen de mensen uit de bokswereld claimen dat MMA-vechters inderdaad geen goede atleten zijn, en dat de sweet science van boksen de betere vechtsport is.

Toch is ook in de bokswereld veel kritiek. Mayweather vocht tegen Manny Pacquiao in de best verkochte pay-per-view ooit, maar het gevecht was dodelijk saai. Pacquiao probeerde Mayweather tevergeefs te raken, en Floyd bleef door de ring dansen en deelde net genoeg uit om elke ronde op puntjes te winnen. Veel van de eerdergenoemde casuals haakten daarna een tijd lang af. Inmiddels zit boksen weer in de lift, maar velen zijn bang dat het grote publiek weer afhaakt als ze na een enorme hype weer een oninteressant gevecht van Mayweather te zien krijgen. Bokspromoter Oscar de la Hoya schreef een lang Facebookbericht vol kritiek, waarin hij zelfs zei dat “onze sport wellicht nooit meer zal herstellen” van de schade die dit gevecht aanricht. De La Hoya praat dan wel uit eigen belang, als concurrerende promoter, maar zijn punt is legitiem. Op 16 september boksen Genady Golovkin en Canelo Alvarez in een hele serieuze, belangrijke wedstrijd. Maar deze topper in het hedendaagse boksen wordt nu overschaduwd door een bokswedstrijd die in sportief opzicht niks te betekenen heeft. Dat zal de fanatieke boksfans toch pijn doen.

Wat valt er dan nog te genieten aan dit gevecht? In alle eerlijkheid is de trash talk misschien nog wel het leukst. Zijn de persconferenties normaal gesproken maar bijzaak, bij dit gevecht is het een essentieel onderdeel van het circus. En zo weinig kans als Conor in de ring maakt, zo veel beter is hij met een microfoon in zijn handen. Het wordt waarschijnlijk smullen met de beledigingen die Floyd zal moeten incasseren. Het zal vooral de vraag zijn of Conor zal verwijzen naar de vele beschuldigingen van huiselijk geweld die Mayweather op zijn naam heeft staan. McGregor deed alvast een duit in het zakje door bij zijn bekendmaking van het gevecht niet een foto van Floyd maar van diens vader, Floyd Sr., te zetten. Alles om het publiek er even op te wijzen dat Mayweather Jr. inmiddels 40 jaar oud is.

Komt McGregor ooit nog in de octagon te staan? Dana White denkt duidelijk van wel. Hij sprak onlangs nog met McGregor, en is er van overtuigd dat McGregor zijn titel zal verdedigen.

“Ik ben er redelijk zeker van. In mijn gesprek met hem leek hij heel gemotiveerd voor dit gevecht en heeft hij veel zin om daarna weer te vechten en nog voor het einde van het jaar zijn titel te verdedigen. Niets is zeker. Je kunt bij niemand garanderen dat diegene nog eens zal vechten.”

White houdt dus nog een slag om de arm en dat is ook logisch. Conor is altijd al duidelijk geweest over zijn plannen. In dit fascinerende artikel legt MMA-journalist Jeremy Botter uit dat Conor’s ambities altijd al meer financieel dan sportief van aard waren, en hij zich bewust is van de gezondheidsrisico’s van zijn sport:

“Vanaf het moment dat hij voor het eerst de octagon in stapte had McGregor een driedelig plan:

 1. Genoeg geld verdienen om zijn familie (en generaties daarna) zonder financiële zorgen te laten leven.
 2. Meerdere inkomstenbronnen genereren die nog lang na zijn MMA-carrière blijven bestaan.
 3. Veel harde stoten en hersenschade vermijden.”

Dus of McGregor nog zal terugkeren naar MMA? Dat is moeilijk te zeggen. Met dit gevecht zal hij tientallen miljoenen dollars binnenharken. Dan is het daarna toch een stuk minder aantrekkelijk om voor vier of vijf miljoen dollar MMA-gevechten te doen tegen beesten als Nurmagomedov en Ferguson. Laten we hopen dat McGregor nog meer MMA-gevechten zal doen. Maar reken er niet op.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (4)

 • Jake van der Ven
  Jake van der Ven

  Luuk Kosters Coen van Zwam Stefan Conner Ted van Elk Junior Melis Saagar Khemai Yanick Donkers Dylan van der Ven Nick van der Ven Luke van der Ven Brent van der Ven Kane Van der Ven Prima stukje

 • Brian van Gils
  Brian van Gils

  Floor Springer Tim Van de Vijver Mischa Dressel Justin Houtzager 😁

You May Also Like

Jon Jones

Meer reacties, en vraagtekens rondom positieve dopingtest Jon Jones

Over de positieve dopingcontrole van Jon Jones raakt de MMA wereld niet uitgesproken. Er ...

UFC Vancouver resultaten: Pettis stopt BJJ expert Oliveira met een submission

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie Voor deze wedstrijd ...

(Video) UFC 197 Countdown

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 197 Countdown neemt een ...

Waarom is het gevecht tussen Johnny Hendricks en Tyron Woodley geschrapt?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Johnny Hendricks VS. Tyron Woodley ...