Anderson Silva Nick Diaz
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Het is even stil geweest rondom Anderson Silva. De Braziliaanse legende zou eigenlijk op UFC 212 weer in actie komen, maar daar kon een grote streep doorheen gezet worden door de positieve dopingcontrole van Kelvin Gastelum. De Braziliaan lobbyde verwoed voor een grote, nieuwe tegenstander, en er waren ook genoeg vechters die zichzelf aanboden. Luke Rockhold wilde wel tegen Silva, en gooide zijn naam in de hoed. Chris Weidman kreeg ook een gevecht met Silva aangeboden, maar wees het gevecht af. Yoel Romero zag ook wel wat in een matchup met de Braziliaan. De Cubaan wilde eigenlijk met Silva uit gaan maken wie de interim middengewicht titel over zijn schouder mocht gooien. Ook die matchup werd niet gemaakt. Romero vocht onlangs op UFC 213 tegen Robert Whittaker voor de desbetreffende interim titel, en verloor.

Ook de naam van Nick Diaz kwam te voorschijn. Maar ook dat kreeg de UFC niet voor elkaar, niet in de minste plaats omdat het voor de heer Diaz niet echt belangrijk lijkt om de kooi in te klimmen. Diaz is een levensgenieter, en is net als zijn broertje Nate van mening dat alleen grote bedragen en echt grote gevechten hem kunnen overtuigen om terug te komen. Dat was dit gevecht voor Diaz duidelijk dus niet. Ondanks het verzoek van Silva.

Door alle tegenstanders kon een streep worden gezet. De UFC kreeg het niet voor elkaar om Silva een nieuwe tegenstander te geven, tot grote teleurstelling van de voormalig middengewicht kampioen.

Nu probeert Silva het nog maar een keer. ‘The Spider‘ is opnieuw nadrukkelijk op zoek naar een gevecht met Nick Diaz. Op Instagram komt Silva met een klein betoog:

 

“Ik geloof dat dit één van de beste gevechten in de geschiedenis van deze sport was. Met alle respect Nick, laten we ze even laten zien hoe het moet. Ik wacht op je antwoord, alle respect naar de gehele familie Diaz.”

De twee heren vochten al een keer eerder, op UFC 183. Ze verzorgen daar de hoofdact, en Silva trok na vijf rondes de partij naar zich toe. Na de partij kwam er echter het één en ander aan het licht. Beide heren liepen tegen een positieve dopingcontrole aan. Diaz kreeg een flinke schorsing aan zijn broek vanwege het feit dat er sporen van wiet in zijn systeem werden gevonden. Twaalf uur vóór en na een gevecht mag een vechter geen wiet gebruiken, wat Diaz dus niet kon. Maar liefst anderhalf jaar moest Diaz vanaf de zijlijn toekijken. Silva kreeg een jaar schorsing aan zijn broek vanwege de constatering van drostanolone, een steroïde.

Het valt te betwijfelen of Diaz gaat happen. Bovendien hangt Diaz opnieuw een schorsing boven zijn hoofd omdat hij sinds zijn ‘terugkomst’ al drie maal heeft verzuimd zijn ‘whereabouts’ te vermelden aan USADA. De vechters zijn verplicht ten allen tijden aan USADA te laten weten waar zij verblijven. Dit heeft Diaz dus drie maal niet gedaan. Het is even afwachten wat USADA met Diaz van plan is. Van verdere ontwikkelingen houden wij jullie uiteraard op de hoogte.

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nieuw crossover gevecht in de maak? David Haye en Jimi Manuwa bereiken akkoord

Voormalig boks wereldkampioen David Haye en UFC-lichtzwaargewicht Jimi Manuwa liepen elkaar afgelopen weekend tegen ...

Fight Night Pittsburgh Free Fight: Krzysztof Jotko vs. David Branch

David Branch wil een grote stap zetten in de middengewicht divisie door Luke Rockhold ...

UFC 204: Bisping vs Henderson: Postfight interviews

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier de Postfight interviews ...