Claudia Gadelha
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: WMMA Rankings

UFC Japan heeft er bijna een spetterend gevecht bij. Gisteren werd bekend dat Claudia Gadelha en Jessica Andrade zijn overeengekomen tegen elkaar te gaan vechten. De twee strogewichten zochten beide naar een nieuwe tegenstander en vonden dat in elkaar. Gadelha maakte onlangs definitief de overstap naar de fameuze Jacksonwink Academy in Albuquerque en lijkt zich op te maken voor een derde gevecht met strogewicht koningin Joanna Jedrzejczyk. De Braziliaanse verloor twee keer van de onbetwiste kampioene, maar maakte er twee keer een spannende partij van.

Andrade verloor in haar laatste partij tegen diezelfde Jedrzejczyk, en verloor eigenlijk teleurstellend. De Braziliaanse had geen antwoord op de volume en de precisie van de Poolse, die meer dan tachtig trappen raakte tegen de Braziliaanse pitbull. Andrade stoof eigenlijk als een kip zonder kop naar voren, en weerde de trappen niet af. Jedrzejczyk was met haar technische perfect uitgevoerde stoten simpelweg een maatje te groot voor ‘Bata Estaca‘, waar een aantal experts toch hadden verwacht een beter strijdplan van de krachtige Braziliaanse te zien. Ze kwamen bedrogen uit, want de Poolse kwam nimmer echt in gevaar. Voor Andrade werd het back to the drawing board.

De matchup tussen de twee Brazilianen kwam eigenlijk toevalligerwijs tot stand. Andrade gaf in een interview met Combate aan wel iets te zien in een partij tegen ofwel Gadelha of Tecia Torres. Gadelha liet er geen gras over groeien en reageerde snel:

“Ik wacht totdat ik wat hoor over mijn volgende gevecht. Niemand bood zich aan, maar vandaag lees ik dat Jessica Andrade wel tegen me wil vechten. Ze heeft lef! Laten we er wat van maken, Dana White en Sean Shelby! Ik wacht op jullie telefoontje.”

De reactie van Andrade volgde snel:

“Mensen hebben de dingen die we zeggen niet goed geïnterpreteerd. Ze vroegen me wie mijn volgende tegenstander in de UFC zou worden, en sinds we vaak niet weten tegen wie we de volgende keer vechten, heb ik gezegd dat het best mogelijk is dat ik tegen Tecia Torres, Rose Namajunas of Claudia Gadelha kon gaan vechten. 

Ze vinden nooit opponenten voor mij en Claudia, dus kunnen we samen wel een show opvoeren, nietwaar Claudia? Ik vind het moeilijk om een gevecht tegen een landgenote aan te nemen, maar als het gevecht wordt gemaakt, wordt het een spetterend gevecht. Dus ja, ik neem het gevecht aan!”

Een gevecht tussen de twee zou zeker vuurwerk opleveren. Beide Brazilianen zijn voor de divisie erg krachtig, maar hebben toch duidelijk andere vaardigheden. Gadelha kan bouwen op sterke striking, maar vooral haar worstelen en Jiu-Jitsu zijn van grote klasse. Andrade daarentegen heeft krachtige stoten in huis, en is bovendien meedogenloos in haar voorwaartse druk. Het probleem is echter dat zij af en toe onbesuisd in komt, en in de partij tegen Jedrzejczyk werden de gaten in haar vechtstijl meedogenloos afgestraft door de kampioene.

Bij een overwinning van Gadelha kan de UFC bijna niet meer om haar heen als het gaat om een nieuwe uitdaagster voor Jedrzejczyk. De Poolse wacht nog op een nieuwe tegenstandster, maar naar alle waarschijnlijk wordt dat Rose Namajunas. Andrade schiet bij een overwinning op Gadelha eigenlijk niet veel op. UFC Japan vindt plaats op 23 september, en zal tevens het toneel van het debuut van onze landgenoot Gokhan Saki worden. Wordt het ook het strijdperk tussen de twee Braziliaanse powerhouses?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 205 Embedded — Episode 5

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 205 Embedded is een ...

UFC 217 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 217 Embedded met Michael Bisping, Georges St-Pierre, Cody Garbrandt, ...