Dana White
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Lowkick MMA

UFC 214 was vrijwel alles waar de fans naarstig op hoopten. Het evenement was over het algemeen een groot succes, met als grote dissonant het gevecht tussen Tyron Woodley en Demian Maia. Het gevecht om de weltergewicht titel van Woodley werd een tactisch schaakspel, waarbij beide vechters beide niet vol op de aanval wilden spelen. Maia vanwege zijn beperkte aanvalsspel, en Woodley vanwege het gevaar van Maia’s takedowns. De kampioen wist een ongelofelijke vierentwintig takedowns te verweren. De twee vechters zorgden er samen voor dat het record voor minste effectieve stoten in een titelgevecht werd verbroken. Het moge duidelijk zijn dat de tactiek op een hoop kritiek kwam te staan. Fans lieten luidkeels hun ongenoegen horen, en baas Dana White verspilde geen tijd om zijn kampioen onmiddellijk te fileren:

“Als je het record voor minste stoten in een titelgevecht breekt, volgens mij was het record iets van 130 stoten, en deze twee gooien er maar zestig, dan is daar alles wel mee gezegd. Maia had nog maar één oog in de eerste ronde, en Woodley is veel sneller, sterker, heeft betere handen en is zo explosief. Ik denk dat hij het in de eerste ronde gewoon af had moeten maken. En anders had hij het zeker in de tweede ronde af kunnen maken. Stel je voor dat je een afstandsbediening voor deze gast had. Hij is echt een freak of nature, hij zou echt een fantastische vechter kunnen zijn. Het is makkelijk om te zeggen dat een overwinning een overwinning is, maar wanneer je zo uitgejoeld wordt, betekent dat dat mensen niet meer naar je willen kijken als je vecht. Het is niet best als mensen niet meer willen kijken. 

Ik denk dat als je fans vraagt of ze Woodley nog willen zien vechten, dan denk ik dat ze zeker nee gaan zeggen. Wie wil hem nog zien vechten? Hij is echt een indrukwekkend fysiek exemplaar, en hij kon het afmaken wanneer hij maar wilde. Maar hij wilde het risico simpelweg niet nemen. Als je geen risico’s neemt, krijg je ook geen beloningen.”

De vrij saaie partij van Woodley heeft een direct gevolg voor ‘The Chosen One’. Waar Dana White een paar dagen voor UFC 214 nog zei dat de winnaar van het gevecht Georges St. Pierre als volgende tegenstander zou krijgen, is de UFC president nu van gedachten veranderd. Overigens was Woodley al wat wantrouwig toen hij het antwoord van Dana White hoorde, en dat wantrouwen blijkt dus niet ongegrond. Het gevecht tussen Georges St. Pierre en Michael Bisping gaat nu dus wel weer door. Hierover later meer.

Het is niet de eerste keer dat Dana White openlijk kritiek uit op zijn weltergewicht kampioen. De twee heren hebben al vanaf het begin van Woodley’s heerschappij over de divisie regelmatig bonje. Ook dit keer lijken ze weer op koers voor een fikse ruzie, want ‘The Chosen One’ is niet van plan om zo over zich heen te laten lopen. Op de persconferentie na UFC 214 kwam hij met een aantal sterke punten:

“Wanneer is de laatste keer dat Michael Bisping heeft gevochten? Denk er eens over na. Ik heb vier keer voor de titel gevochten tegen de eerste uitdagers. Heeft hij dat ooit gedaan? Ik vocht al drie keer tegen de mensen die de nummer één contender waren. En daarvoor vocht ik tegen Robbie Lawler, die toen kampioen was. Ik ben de enige die nog volgens de oude regels moet vechten. Dus als ik Georges St. Pierre niet krijg, weet je, laat hem maar wegrennen. Het maakt trouwens niet uit wie je voor me neerzet. Ik ga ze allemaal pakken. Als GSP niet tegen me durft te vechten, dan ben ik bij verstek de beste weltergewicht vechter aller tijden.”

T-Wood heeft op de laatste zin na wel gelijk. Hij vocht nu drie keer tegen de beste uitdager, en vocht ook drie keer tegen een specialist. Thompson was met met zijn vervaarlijke trappen twee keer de tegenstander, en alhoewel vooral de tweede partij opnieuw een tactisch schaakspel werd, valt het te prijzen dat Woodley een vechter van het kaliber Thompson zo neutraliseert. Tegen Maia liet hij de Braziliaan geen minuut in zijn spel komen. De takedown defense van T-Wood was uitmuntend. Daardoor had hij wel meer de aanval kunnen kiezen, en had bovendien ook voor stoten recht door het midden kunnen kiezen, omdat Maia vooral verdedigde op de ‘overhand right.’ Ook had Maia vrijwel geen standup, en vormden de paar stoten die hij gooide geen gevaar voor T-Wood. Het valt dus wel te begrijpen dat White zijn kampioen bekritiseerd. Aan de andere kant, Woodley is er natuurlijk veel aan gelegen om zijn titel te behouden, en is niet bereid om onbesuisd de aanval te kiezen, a la Jason Knight bijvoorbeeld, die zijn aanvallende stijl met een pittige nederlaag moest bekopen.

Woodley heeft nog een laatste argument over waarom hij tegen Georges St. Pierre zou moeten vechten:

“Het is toch duidelijk dat Georges mijn volgende tegenstander moet zijn? Ik begrijp het niet. Er is toch een interim middengewicht titelhouder? Robert Whittaker versloeg onlangs Yoel Romero, hij verdient het om tegen Michael Bisping te vechten. Hoelang gaat Bisping zijn knieblessure ‘uitmelken’? Ligt zijn knie eraf of zo? Hij zou tegen de beste uitdagers moeten vechten, zoals ik heb moeten doen!”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (2)

 • Yorel Cairo
  Yorel Cairo

  Yup match was mad saai

 • Niels van der Tuyn
  Niels van der Tuyn

  Helemaal mee eens. Hij heect wel vaker saaie fights

You May Also Like

Conor McGregor wil nooit meer vechten in Nevada

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor ‘The Notorious’ McGregor heeft ...

(DOCUMENTAIRE) THE REEM SEIZOEN 4 – AFLEVERING 5

Een brand new The Reem S4 aflevering. Deze aflevering staat volledig in het teken ...

Fight Announcements Recap Week 44.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Uiteraard waren er deze week ...