Dustin Poirier
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Onlangs werd bekend dat Justin Gaethje en Eddie Alvarez de nieuwe coaches van The Ultimate Fighter worden. De vechters gaan de vrouwen van de vlieggewicht divisie coaches in seizoen 26. Aan het einde van het seizoen gaan de heren tegen elkaar vechten. Het nieuws kwam enigszins als een verrassing. Dustin Poirier moet het nieuws met lede ogen en gefronste wenkbrauwen hebben ontvangen. Immers vocht ‘The Diamond‘ op UFC 211 een zwaarbevochten partij met Alvarez uit, die eindigde in een no contest. Alvarez paste in de partij een aantal illegale technieken toe, maar werd er niet voor bestraft. Alle tekens wezen op een rematch, en beide heren deelden op twitter al een aantal plaagstoten uit. Men leek er helemaal uit, totdat het TUF nieuws verscheen.

Poirier is verbolgen over het feit dat de rematch nu voorlopig op zich zal laten wachten. ‘The Diamond’ verscheen maandag op The MMA Hour en sprak daar met Ariel Helwani:

“Ik was geschokt dat ik het via social media moest horen, net zoals iedereen dat deed. Niemand belde me of liet me weten wat er speelde. Ik had al wat gesprekken gehad met mijn management en met de UFC. We zouden de rematch krijgen, althans dat was het plan. Dit was voor mij een klap in het gezicht.

Wij (mijn kamp, Eddie’s kamp en de UFC) zeiden allemaal dat de rematch het plan was. Het zou gewoon gebeuren, we moesten alleen even uitzoeken op welke dag. En toen gebeurde dit. Het is echt te gek voor woorden. Hoe kan het toch dat ik de voormalig kampioen en de als derde gerankte  vechter voor negen van de tien minuten in elkaar sla, en we gaan gewoon door alsof het niet is gebeurd. Niemand praat er meer over.”

Ik krijg mijn winstbonus niet, al die toestanden gebeuren, en daarna gaan ze gewoon door.”

De correcte beslissing zou toen eigenlijk inhouden dat Eddie Alvarez gediskwalificeerd zou moeten worden, en dat Poirier de winst toegeschreven zou moeten krijgen. Dat gebeurde echter niet. Tot groot ongenoegen van ‘The Diamond‘. Echter blijft hij niet bij de pakken neerzitten. Op twitter regende het subtiele uitdagingen aan het adres van o.a Michael Chiesa, Nate Diaz en zelfs Khabib Nurmagomedov.

Poirier was echter nog niet uitgesproken over Eddie Alvarez:

“Waarschijnlijk wil hij gewoon niet meer vechten. De UFC bood hem iets anders aan, en hij wist niet hoe snel hij het moest aannemen. Het is zakelijk gezien een betere beslissing. Hij hoeft inderdaad niet tegen me te vechten. Hij kan nu een tv serie op gaan nemen en lekker geld verdienen. Hij krijgt een main event met een hoop hype erachter. Hij zal waarschijnlijk een hoop geld gaan verdienen. Dus zakelijk gezien begrijp ik de beslissing wel.”

Dat betekent echter niet dat Poirier ‘The Underground King’ nog in een goed licht ziet. Hij gaat nog even door:

“Toen ik opgroeide, keek ik naar Eddie’s specials op HDNet. Ik keek naar zijn gevechten op DREAM. Ik was een groot fan. Ik mocht hem graag. Ik vond zijn vechtstijl leuk om te zien, en ik heb nog steeds respect voor zijn vaardigheden. Maar als persoon, is Eddie Alvarez helemaal niets meer voor mij.”

De rematch is dus van de baan. Maar wie krijgt Poirier wel als volgende tegenstander? Kevin Lee zou een mogelijkheid kunnen zijn. Nate Diaz lijkt onbereikbaar, ondanks de vele pogingen om hem weer de kooi in te krijgen. Michael Chiesa is ook een mogelijkheid. Maar een naam die de laatste tijd veel wordt genoemd is de naam van Anthony Pettis. En eerlijkheid gebied te zeggen, dat wij dat gevecht zeker zien zitten. We zullen even de ontwikkelingen rondom Dustin Poirier af moeten wachten.

 Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 202 Free Fight: Neil Magny vs. Hector Lombard

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel het main event van ...

Gegard Mousasi wil Nick Diaz als Anderson Silva niet beschikbaar is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na zijn indrukwekkende overwinning op ...