Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

Fabricio Werdum maakt zich op voor een rubbermatch met Alistair Overeem. Beide zwaargewichten wonnen één keer en de alles beslissende derde partij heeft waarschijnlijk een titelgevecht als beloning. ‘Vai Cavalo’ geeft aan dat ‘The Reem’ niet veel veranderd is sinds hun eerdere ontmoetingen in 2006 en 2011.

De voormalig UFC zwaargewicht kampioen laat aan MMA Junkie weten dat hij veel is verandert sinds hun laatste ontmoetingen, maar Overeem is daarentegen niet veel veranderd volgens de Braziliaan.

”Er zijn veel dingen veranderd. Ons eerste gevecht was tijdens Pride in 2006, kun je dat voorstellen? Dat is al lang geleden. Naar mijn mening ben ik veel veranderd. Weetje, de eerste keer kende ik alleen jiu-jitsu maar nu train ik ook muay thai en ik denk dat ik vandaag de dag een completere vechter ben. Hij is heel slim als hij vecht maar hij is niks veranderd.”

Als de nummer 1 gerankte zwaargewicht vechter na UFC-kampioen Stipe Miocic vindt Werdum dat de winnaar een titelgevecht moet krijgen. ‘Vai Cavalo’ heeft iets met het getal ‘2’ en hoopt daarom ook voor de tweede keer de UFC-titel te winnen.

”Ja, want als je naar de ranking kijkt, ben ik de nummer 1, de nummer 1 uitdager. Na dit gevecht wil ik weer voor de titel vechten. Dat is mijn doel omdat toen ik competitief vocht in jiu-jitsu werd ik twee keer wereldkampioen. Met grappling, in de ADCC en submission werd ik ook twee keer wereldkampioen. Nu heb ik één UFC-titel en wil ik er nog een zodat het 2-2-2 wordt. Die nummers vind ik leuk. Twee keer wereldkampioen in Jiu-jitsu, grappling en de UFC. Dat is mijn doel.”

Zijn eerste confrontatie met Stipe Miocic verliep niet zoals gepland. In een vol stadion in Brazilië verloor Werdum door een te enthousiaste instelling. In een potentiële rematch weet hij in ieder geval dat hij meer geduld moet hebben.

”In het gevecht tegen Stipe was ik heel emotioneel en enthousiast. In Brazilië, in een stadion met 45.000 mensen. Ik was heel enthousiast en verloor mijn focus en daardoor verloor ik. Ik had vijf rondes om hem te verslaan en ging als een bezetenen tekeer. Ik respecteer Stipe zeker maar in dit gevecht zag ik niet wat er gebeurde. Ik begon te rennen en hij counterde lichtjes tegen mijn kin en dat was het. De volgende keer zal het veel anders zijn. Meer geduld want vijf rondes is heel veel, 25 minuten. Waarom ik zo tekeer ging weet ik niet haha.”

Werdum ziet in Overeem een gevaarlijke tegenstander die slim wacht op gaten van de tegenstander. Ook hier ziet hij geduld als de sleutel tot succes.

”Ja, natuurlijk is hij gevaarlijk. Hij is heel slim. Hij wacht tot jij een fout maakt en daar countert hij op. Hij is een slimme gast maar ik wil hem verslaan en deze overwinning is heel belangrijk voor mij. Hierna wil ik de volgende stap zetten en de volgende stap is een titelgevecht. Dat is mijn grote doel.

Nogmaals met geduld, heel erg geduldig zijn en als ik de mogelijkheid heb dan finish ik hem. Een finish, knockout of submission dat is mijn doel. De overwinning is het aller belangrijkst maar ik wil een goed gevecht om naar de volgende stap te gaan.”

UFC 213 Nunes vs. Shevchenko 2, 8 juli 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

BT Sport Main Card
Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko
Yoel Romero vs. Robert Whittaker
Fabricio Werdum vs. Alistair OVereem
Anthony Pettis vs. Jim Miller

UFC Fight Pass Prelims
Travis Browne vs. Aleksei Oleinik
Chad Laprise vs. Brian Camozzi
Daniel Omielanczuk vs Curtis Blaydes
Jordan Mein vs. Belal Muhammed

UFC Fight Pass Early Prelims
Rob Font vs. Douglas Silva de Andrade
Thiago Santos vs. Gerald Meerschaert
Cody Stamann vs. Terrion Ware
Trevin Giles vs. James Bochnovic

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (3)

 • Reggie Robbers
  Reggie Robbers

  Verwacht een tactisch gevecht waarin weinig stoten/trappen worden uitgedeeld, met uiteindelijk overeem als winnaar.

 • Ron de Meer
  Ron de Meer

  Verwacht ook een tactisch gevecht. Zelfde als de strikeforce partij waar Alistair als winnaar uit de bus komt. Of een goede stoot op de kin van ao met ko tot gevolg.

 • Ismay Gossen
  Ismay Gossen

  Veranderd.. 🙈

You May Also Like

De guest fighters van UFC Rotterdam zijn bekend!

Ook aanwezig bij UFC Rotterdam? Zie hier de vechters die te gast zijn tijdens ...

BREAKING | Overeem vs Werdum 3 tijdens UFC 213 in Las Vegas

Het lijkt erop dat Alistair Overeem niet het main event zal verzorgen tijdens UFC ...

UFC 218 Free Fight: Akira Corassani vs. Max Holloway

In deze editie zien van UFC Free Fight we de confrontatie tussen Akira Corassani vs. ...

UFC Fight Night 114 Free Fight: Sergio Pettis vs Matt Hobar

Sergio Pettis neemt het aanstaande zaterdagnacht op tegen Brandon Moreno als main event van ...