Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Het is inmiddels niemand meer ontgaan: Gegard Mousasi verlaat de UFC en vertrekt naar Bellator MMA. Mousasi maakte bekend een contract voor zes gevechten bij Bellator te hebben getekend, en deed tevens uit de doeken dat het niet slechts een geldkwestie was. De Nederlander verscheen gisteren op The MMA Hour, en sprak daar honderduit met host Ariel Helwani. Transcript werd verzorgd door MMA Fighting:

“Ik kijk ernaar vooruit om hier kampioen te worden. Als ik dat voor elkaar krijg, dan ga ik het een divisie hoger proberen om de lichtzwaargewicht belt te pakken. Maar eerst de middengewicht titel. Dat is mijn doel.”

Mousasi zag een hernieuwde samenwerking met Bellator president Scott Coker ook wel zitten, en dat is ook één van de redenen dat Mousasi de allure en het betere product van de UFC de rug toekeert voor Bellator:

“Het is niet alleen het geld. Zoals ik al eerder zei, ik heb al eerder met Scott gewerkt. Als Scott iets belooft, dan doet hij het ook. Het is een eerlijke vent. Hij doet zelf ook martial arts , en hij behandelt vechters met respect.”

Afgelopen zaterdag vochten Yoel Romero en Robert Whittaker om de interim middengewicht titel, een titel die nu in het bezit is van Whittaker. Mousasi vertelt dat de beslissing om Whittaker voor die titel te laten vechten hem niet echt lekker zat:

“Ik dacht toch echt dat ik voor hem stond. Dat is mijn mening. Ik heb veel respect voor Whittaker, en het is een aardige jongen. Ik wil hem feliciteren met het winnen van de belt. Ik denk dat als ze naar me toe waren gekomen en hadden gezegd dat ik voor de interim belt had mogen vechten, het een stuk interessanter voor mij was geworden.

Maar mijn gevoel zei vanaf het begin al Bellator.

Bellator heeft zoals bekend ook geen kledingsponsor, zoals Reebok nu voor de UFC is. Mousasi zal met zijn eigen sponsors de kans hebben om nog meer geld te verdienen. De Leidenaar gaf ook nog even zijn mening over Reebok, en de nieuwe eigenaren van de UFC:

“Reebok is slecht voor de UFC, en ik weet niet of de nieuwe eigenaren wel beseffen waar ze mee bezig zijn! Dit is geen simpel vermaak. Het is heel anders dan entertainment. Dit is de vechtsport! 

Het gaat ook om hoe je behandelt wordt en dat je kansen krijgt. De UFC heeft me goed behandeld, en ik heb niks slechts over ze te zeggen.”

Zoals eerder verklaard, is het eerste doel van Mousasi de middengewicht titel in Bellator, die nu nog om de middel van Rafael Carvalho hangt. De Braziliaan stuurde tijdens de uitzending een tekstberichtje naar Guillerme Cruz, collega van Ariel Helwani, en verklaarde snel tegen Mousasi te willen vechten.

Een onmiddellijke titelshot lijkt zeer aannemelijk, aangezien Lorenz Larkin met een winning streak van twee, bij zijn debuut in Bellator meteen voor de titel mocht vechten. Mousasi komt met een win reeks van vijf Bellator binnenstormen, en bovendien is de middengewicht divisie in Bellator lang niet zo getalenteerd als die van de UFC.

Mousasi had zelf ook nog een paar andere tegenstanders op het oog, en verklaarde ook dat hij zich niet tot de middengewicht divisie gaat beperken. Een uitstap naar de lichtzwaargewicht- en zelfs de zwaargewicht divisie zijn voor Mousasi niet uit den boze. De Leidenaar kwam met de namen van Rory MacDonald en Ryan Bader op de proppen. Een gevecht tegen ‘The Red King’ lijkt uiterst smakelijk, en zal menig fan doen watertanden. Maar ook de namen van Wanderlei Silva, Chael Sonnen en Phil Davis vielen. Daarmee aangevend dat Mousasi onmiddellijk op zoek is naar superfights. En waarom ook niet? De Nederlander verklaarde dat hij optimaal gebruik gaat maken van zijn vrijheid, en bij Bellator voortdurend om gevechten zal vragen die niet per se binnen de divisie plaats zullen gaan vinden.

Voor de UFC is het verlies van Mousasi een grote, die ze niet direct toe zullen geven. De Nederlanders leek één van de grote kanshebbers op de titel in het middengewicht, en leek bovendien één van de vechters die de opmars van Robert Whittaker een halt toe kon roepen. Met Mousasi uit de weg, is het pad naar dominantie op 185 pond voor de Australiër een stuk makkelijker, en lijkt het slechts een kwestie van tijd.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Instagram recap week 8: Bisping shocks the world and Mousasi drops the mic!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de Instagram recap blikken ...

UFC 220 Miocic vs. Ngannou Recap

Stipe Miocic stapte afgelopen nacht de Octagon in met de wetenschap dat hij geschiedenis ...