Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

Op Twitter verscheen vanmiddag het bericht van vooraanstaand MMA journalist Chamatkar Sandu, die wist te melden dat Gegard Mousasi bij Bellator MMA had getekend.

Na maanden van onzekerheid is nu de kogel door de kerk. Onze landgenoot en middengewicht topper Gegard Mousasi gaat de UFC verlaten, en gaat voortaan zijn geld verdienen in Bellator MMA.  Onze eigen Giovanni Tjin bevestigde het nieuws:

Het nieuws komt niet geheel als een verrassing, want de onderhandelingen tussen Mousasi en de UFC verliepen zeer moeizaam. De Leidenaar wist eerder al te melden dat het bod van de UFC niet eens in de buurt van zijn beoogde salaris zat. ‘The Dreamcatcher‘ ving per gevecht gemiddeld onder de $100.000. Dat bedrag liep telkens wel op vanwege de vele win bonussen die de Nederlander ontving. Opvallend is te noemen dat eerder in de carrière van Mousasi zijn showmoney beduidend hoger lag.  Volgens onbevestigde berichten was Mousasi op zoek naar een salaris van rond de $400.000-$500.000 dollar. De UFC bleek dus niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Bellator MMA hield de ontwikkelingen al een tijdje in de gaten en sloeg dus snel toe.

De middengewicht divisie verliest in Mousasi een potentiële kampioen en sterkhouder, die in zijn laatste vijf partijen telkens een sterke indruk achterliet en zijn tegenstander in vier van die partijen het einde niet liet halen. Chris Weidman moest als laatste het onderspit delven tegen de krachtige Leidenaar, die hard op weg leek naar de titel in het middengewicht.

Nu gaat Mousasi zijn geluk beproeven in Bellator MMA, waar hij een middengewicht divisie treft die lang niet zo getalenteerd is als die van de UFC. Een uitstap naar een gewichtsklasse hoger behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Mousasi kwam in het verleden al uit in de lichtzwaargewicht klasse, en was in Strikeforce even kampioen in die klasse. Hij verloor bij zijn eerste titelverdediging echter de titel aan King Mo, Muhammed Lawal.

Het geeft nogmaals aan dat de UFC niet buigt wanneer het gaat om vechters die in hun ogen geen ‘drawing power‘ hebben. Mousasi stond ondanks zijn stijl van vechten niet bekend als kijkcijferkanon, en dat is klaarblijkelijk ook een argument van de UFC geweest om zijn eisen niet in te willigen. Het is nog niet bekend wat Bellator gaat betalen voor zijn diensten. De UFC heeft nog de mogelijkheid om het aanbod van Bellator te matchen, maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk. Natuurlijk houden wij jullie van verdere ontwikkelingen op de hoogte.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (10)

You May Also Like

(Documentaire) The Reem seizoen 4 – aflevering 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alister ‘The Reem’ Overeem heeft ...

Nieuw crossover gevecht in de maak? David Haye en Jimi Manuwa bereiken akkoord

Voormalig boks wereldkampioen David Haye en UFC-lichtzwaargewicht Jimi Manuwa liepen elkaar afgelopen weekend tegen ...

Jon Jones ontkent in tranen PED gebruik.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Las Vegas – Na het ...

Jimmie Rivera

Jimmie Rivera kijkt reikhalzend uit naar partij met Dominick Cruz

Jimmie Rivera is erg te spreken over zijn volgende partij tegen Dominick Cruz.