Germaine de Randamie
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Archief

Het moge duidelijk zijn: Germaine de Randamie is bij veel fans niet bepaald geliefd. Maar dat sommige fans wel heel ver gaan, blijkt uit het eerste interview van GDR in tijden. De voormalig vedergewicht kampioene was gisteren te gast bij The MMA Hour, en stond openhartig Ariel Helwani te woord.

Er is natuurlijk ontzettend veel gebeurd sinds ‘The Iron Lady‘ op UFC 208 de vedergewicht titel in de wacht sleepte. Ook in de partij zelf was er natuurlijk veel te vermelden. GDR sloeg tot twee maal toe na de bel door op Holly Holm. Dit kan haar min of meer niet aangerekend worden. Vechters dienen zich nou eenmaal ten allen tijden te verdedigen, wat ook duidelijk voorafgaand aan elke partij wordt gezegd. Scheidsrechter Todd Anderson was er nou niet bepaald als de kippen bij om tussen beide te komen, iets wat een scheidsrechter na het horen van de tien seconden waarschuwing natuurlijk snel moet doen. Afijn, over de partij is er lang en breed gediscussieerd.

Direct na de partij verklaarde Germaine even vrij te willen nemen in verband met een slepende handblessure, die overigens nog steeds niet is behandeld. De verklaring leidde al tot een hoop gefronste wenkbrauwen. Maanden later kwam er opnieuw een verklaring. GDR wenste absoluut niet tegen de vrouw te vechten waarvoor de divisie eigenlijk in het leven is geroepen, Cris Cyborg. De Utrechtse verklaarde dat de dopingperikelen van de Braziliaanse een grote rode vlag waren, en dat ze daarom niet tegen Cyborg wilde vechten. De UFC was onverbiddelijk, en nam de titel van Germaine af. De opmerkingen van de fans waren niet van de lucht. Gisteren werd duidelijk wat GDR onder andere allemaal naar haar hoofd geslingerd kreeg.

 

Gisteren stond ze dus Ariel Helwani te woord. Natuurlijk wilde ze even haar eigen gevoelens kenbaar maken:

“Mensen mogen zeggen dat ik bang ben. Dat maakt me niet uit. Als ik mezelf maar in de spiegel aan kan kijken. Mensen mogen zeggen dat ik een valsspeler ben, ik weet zelf dat ik dat niet ben. Natuurlijk doet het pijn, maar ik kan nou eenmaal niet iemands gedachten veranderen. Als ze dat willen geloven, dan is dat hun mening. Maar al het andere? Ja, dat deed me pijn. Dat deed veel meer pijn dan die belt verliezen. 

Het gaat ver. Er zijn veel meer mensen bij betrokken. Hoeveel kinderen zijn er gepest, en hebben zelfmoord gepleegd? Ik vind dat vreselijk. Mijn enige doel in het leven is om te delen waar ik zo van hou, met de mensen die er net zoveel van houden als ik. 

Er zijn veel mensen die zeiden dat ik zelfmoord moest plegen en dat ik waardeloos was. Ik heb nog nooit het dieptepunt bereikt, maar het deed me wel echt pijn. Het deed pijn, omdat mensen denken dat het ok is om zoiets te schrijven.”

Germaine had het natuurlijk ook over de weigering om tegen Cyborg te vechten, en zei er het volgende over:

“We hadden besloten om het gevecht niet aan te nemen, niet alleen vanwege dat steroïden geval, of dat ik tegen mensen ben die drugs misbruiken. Ik zou gewoon niet klaar zijn op 29 juli. Ik heb een fulltime job. Vechten is voor mij een hobby op dit moment. Ik leef geen leven van een vechter. 

Ik begrijp de mensen die het niet met mijn beslissing eens zijn. Ik begrijp dat er mensen heel erg fel tegen zijn. Maar ik heb veel meegemaakt. Mensen hebben me beschuldigd, en hebben de meest vreselijke dingen tegen me gezegd. Dat is één van de redenen dat ik de media meed.”

Cris Cyborg gaat op UFC 214 zaterdag proberen alsnog de vedergewicht titel te pakken. Haar tegenstander is Tonya Evinger, die overkomt vanuit Invicta FC. In die organisatie is zij de regerend bantamgewicht kampioene. Megan Anderson zou eigenlijk de tegenstander van Cyborg worden, maar moest vanwege persoonlijke problemen afzeggen. Evinger komt dus tegenover iemand te staan die potentieel veel zwaarder het gevecht in zal komen. Cyborg weegt buiten fightcamp rond de 170 pond, en zal dus behoorlijk wat gewicht moeten verliezen om op streefgewicht te komen.

Germaine wil tot slot het volgende kwijt:

“Je hoeft me niet te mogen. Je mag het niet eens zijn met de beslissingen die ik heb genomen. Dat mag. Maar je hoeft ook niet mensen pijn te doen. Dat is mijn mening. 

Ik geef niks om de belt. Waar ik wel wat om geef is mezelf zijn. Het is ok dat ze me de belt hebben afgenomen. Ik gaf alleen wat om de dingen die mensen zeiden.” 

Transcript van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jon Jones gaat los op Twitter over Daniel Cormier en Anthony Johnson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De voormalige UFC Light-Heavyweight kampioen ...

(Video) UFC Portland Free Fight: Francisco Rivera vs John Lineker

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. John ”Hands of Stone” Lineker ...

(Video) UFC 204 Countdown: Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van UFC ...

Nate Diaz

Nate Diaz neemt het verrassend op voor Conor McGregor

Nate Diaz neemt het verrassend genoeg op voor zijn grote rivaal Conor McGregor.