Germaine de Randamie
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

UFC Rotterdam heeft er een aardig gevecht bij gekregen. Met het vertrek van Gegard Mousasi naar Bellator en de onzekere deelname van Alistair Overeem aan het evenement, was men naarstig op zoek naar een grote Nederlandse naam. Stefan Struve staat als hoofdact op de kaart, maar op internet bleek het grote ongenoegen van fans vanwege het ontbreken van een Nederlandse topper.

Voormalig vedergewicht kampioene Germaine de Randamie is zo’n grote naam, en vandaag werd bekend dat zij in Rotterdam opnieuw haar opwachting gaat maken. Ze zal gaan vechten tegen Marion Reneau, en zakt voor deze partij terug naar 135 pond, wat dus betekent dat ze voorlopig de deur naar het vedergewicht achter zich dicht trekt.

De ex- 145 pond kampioene kwam de laatste tijd niet om de juiste reden in het nieuws. UFC 208 was voor haar een hoogtepunt, in Brooklyn versloeg ze Holly Holm, zij het controversieel. Met de overwinning kon ze zich de eerste vrouwelijke vedergewicht kampioene in de UFC kronen. De vreugde was echter niet van lange duur. Germaine had kunnen weten dat ze op een gegeven moment tegenover Cris Cyborg zou komen te staan, en laat dat nou net één van de meest gevreesde vrouwelijke vechters zijn…

The Iron Lady‘ zag het totaal niet zitten om de degens met de Braziliaanse te kruizen. GDR gaf via haar management aan absoluut niet tegen Cyborg te willen vechten, omdat de Braziliaanse een dopingverleden heeft. Germaine probeerde zelf ook nog even uitleg te geven. Dit kon echter niet voorkomen dat veel fans en ook de UFC zich tegen haar keerde. De organisatie reageerde rap, en stripte de Utrechtse van de titel. De Nederlandse gaf daarna aan terug te keren naar de bantamgewicht divisie.

GDR is natuurlijk niet vergeten hoe zij de vorige keer in Rotterdam door de uitzinnige fans welkom werd geheten. Elke stoot van de Utrechtse werd luidkeels aangemoedigd, en Anna Elmose werd slachtoffer van de harde vuisten en knieën van de Randamie. In de eerste ronde werd het de Deense al teveel.

Marion Reneau is een verdienstelijke vechtster, en won bijvoorbeeld verrassend van Jessica Andrade. Haar laatste partij vocht ze tegen Bethe Correia, en die partij eindigde in een draw. In de derde ronde was ‘The Belizean Bruiser‘ oppermachtig, nadat ze de eerste twee rondes nipt aan de Braziliaanse moest laten.

Kan Germaine de Randamie met een glansrijke overwinning er voor zorgen dat de fans even niet meer aan haar kortstondige avontuur op vedergewicht denken?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 205 Free Fight: Tyron Woodley vs Robbie Lawler

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We moeten nog even geduld ...

(Video) Demian Maia seminar groot succes

Twee weken geleden was Demian Maia in het land om twee seminars te geven ...

Johny Hendricks denkt zelfs na winst op UFC 207 aan pensioen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Johny ‘Bigg Rigg’ Hendricks was ...