Justin Gaethje
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin, MMA Fighting

Natuurlijk is op dit moment de persconferentie serie van Mayweather en McGregor het nieuws wat de klok slaat. De heren hadden vannacht hun derde persconferentie op een rij, dit keer vanuit New York, en vanavond staat de persconferentie in Londen op het programma. Maar er was meer nieuws vanuit de MMA wereld.

Luke Thomas maakte bekend dat Justin Gaethje en Eddie Alvarez ‘The Ultimate Fighter’ seizoen 26 gaan coachen. Wat dus ook betekent dat de heren aan het einde van het seizoen tegen elkaar gaan vechten. De twee heren gaan vlieggewicht dames coachen, en de winnares zal de eerste dames vlieggewicht kampioene worden. Op twitter gonsde het al dagen lang van de geruchten, en waren een hoop experts en fans al voor de coaches aan het lobbyen. De UFC moet nog met een officieel statement komen, maar Thomas kreeg het nieuws rechtstreeks van Dana White:

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Ook andere lichtgewicht vechters wilden graag deelnemen aan het seizoen. Kevin Lee bijvoorbeeld. Op twitter kondigde hij aan dat de UFC hem al een coaching rol had aangeboden, en hij slechts wachtte op antwoord van Justin Gaethje, nadat Eddie Alvarez de rol had afgewezen:

Het nieuws viel bij Dustin Poirier niet in goede aarde. ‘The Diamond‘ vocht op UFC 211 tegen Alvarez, en kreeg daar twee illegale knieën tegen het gelaat, waardoor het gevecht werd stilgelegd. Herb Dean maakte een foute beslissing door de wedstrijd in een ‘no contest’ te laten beëindigen, in plaats van in een diskwalificatie van Alvarez. De twee heren zouden aanvankelijk op herhaling gaan, maar de UFC had dus andere plannen. Poirier was ‘not amused’.

De matchup tussen Gaethje en Alvarez is natuurlijk wel een heerlijke. Maar sowieso zijn er in de lichtgewicht divisie van de UFC een hoop leuke partijen samen te stellen. Nu de partij tussen ‘The Highlight‘ en ‘The Underground King‘ is gemaakt, kunnen we even kijken naar er voor de rest in petto is.

The best for the rest

Tony Ferguson zal waarschijnlijk toch weer een match met Khabib Nurmagomedov krijgen, of denkt de UFC dat een rematch met Edson Barboza een betere optie is? De grote vraag is natuurlijk: Kan Khabib het gewicht weer veilig halen? Bij zijn desastreuze weightcut voor UFC 209 moest de Rus in het ziekenhuis worden opgenomen, en verklaarde teamgenoot Luke Rockhold dat er geen bloed meer naar de lever van ‘The Eagle’ stroomde. 

Over Barboza gesproken, wat heeft de UFC voor hem in petto als ‘El Cucuy‘ hem niet wordt aangeboden? Misschien een matchup tegen Kevin Lee, die tegen de top aan lijkt te hikken en al nadrukkelijk vraagt om een grote tegenstander. Barboza zou zo’n grote tegenstander kunnen zijn.

En wat gebeurt er nu met Dustin Poirier? Een rematch met Eddie Alvarez lag zeer voor de hand, maar daar dacht de UFC klaarblijkelijk anders over. Een mogelijkheid is om Poirier tegen Al Iaquinta te zetten.

Ook in de lagere regionen van de top 15 zijn er zeer leuke partijen te maken. Michael Chiesa ligt er waarschijnlijk zes maanden uit, nadat een schouderblessure aan het licht kwam na zijn discutabele verloren partij tegen Kevin Lee. Anthony Pettis brak zijn hand in het gevecht met Jim Miller, waardoor hij waarschijnlijk zes maanden uit de roulatie zal zijn. Joe Duffy tekende gisteren een nieuw zevenjarig contract bij de UFC, en de Ier zorgt altijd voor spektakel in zijn partijen. Zijn naam kan ook in de hoed worden gegooid, evenals die van James Vick. Beneil Darius en Evan Dunham gaan op UFC 216 de degens kruizen. De enige grote naam die dan nog overblijft is die van Michael Johnson. ‘The Menace‘ verloor op de TUF Finale 25 in een opmerkelijk spectaculaire partij van Justin Gaethje. Wij vermelden express Nate Diaz niet, omdat de UFC simpelweg de eisen van Diaz niet inwilligt. De heer Diaz wil alleen voor enorme bedragen terug de kooi in klimmen. Voor de matchmakers is er dus genoeg werk aan de winkel.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements

Claudia Gadelha en Carla Esparza hopen elkaar na twee mislukte pogingen eindelijk te treffen ...

Miesha Tate heeft volle vertrouwen in het UFC debuut van Cindy Dandois

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Na gevochten te hebben bij de ...

(Video) UFC 207 Free Fight: Ronda Rousey vs Miesha Tate

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na iets meer dan een ...

EPIC MMA Prospect: Hatice ‘The Turkish Delight’ Özyurt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hatice ‘The Turkish Delight’ Özyurt ...