Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

De ongeslagen World Series of Fighting lichtgewicht kampioen Justin Gaethje zal zijn debuut maken tijdens The Ultimate Fighter 25 Finale. Hier neemt hij het als main event op tegen Michael Johnson in de T-Mobile Arena. Gaethje laat weten dat Johnson, aan de hand van zijn zeven submission verliespartijen, een opgever is.

Justin ‘The Highlight’ Gaethje (28 jr.) is een MMA-vechter met een achtergrond in het worstelen. Sinds 2011 is hij actief als professioneel MMA-vechter en heeft hij een record opgebouwd van 17-0. In 2014 won Gaethje de WSOF-lichtgewicht belt en wist deze daarna nog vijf keer te verdedigen. Tussendoor won hij ook nog een non-title gevecht doordat zijn tegenstander zijn gewicht niet wist te behalen. Met ‘The Hightlight’ haalt de UFC een nieuwe potentiële ster in wording binnen. Van zijn zeventien partijen wist hij er veertien te winnen via TKO/KO.

In gesprek met MMA Junkie laat hij weten voorbestemd te zijn om dit te doen. Gaethje voelt wel wat druk om zich te bewijzen maar wil het vooral voor zichzelf en voor de mensen die altijd vertrouwen in hem hebben doen.

”Ja, natuurlijk. Weetje, als je achter een keybord staat en je hebt dit nog nooit gedaan dan boeit mij jouw mening niet. Dus ik ben hier om aan mezelf en aan de mensen die altijd in me geloofd hebben te bewijzen dat ik het kan. Dit is het pad waar ik voorbestemd voor was. Ik kon het nog niet zeggen toen ik vier was maar nu is er geen andere plek waar ik liever wil zijn.”

‘The Highlight’ geeft aan dat hij geen octagon zenuwen zal krijgen doordat hij altijd een blackout krijgt zodra de bel gaat.

”In mijn slaap ben ik al vaak naar de octagon gelopen. In mijn hoofd ben ik al bezig met het gevecht maar ik denk dat ze wel tot me toe zullen komen. Maar zodra de bel luidt, er is iets speciaals aan de manier hoe ik vecht, ik krijg een blackout. Zodra de bel klinkt is het over voor mij en weet ik niet meer waar ik ben. Ik weet dat ik hierbinnen sta maar het is volledig op reactie dus ik weet dat het geen probleem zal worden.” 

Tijdens de persconferentie ontstond er een kleine woordenwisseling tussen de lichtgewichten. Gaethje bleef hier rustig onder en laat weten niet verrast te zijn dat Michael Johnson zich zo gedroeg.

”Uhm nee, hij wil zich duidelijk meer zelfvertrouwen aanpraten maar hoe meer hij praat hoe slechter hij eruit ziet. Tenzij hij geluk heeft en mij in één à twee minuten knockout krijgt, maar dat gaat niet gebeuren.”

Over Michael Johnson is hij heel duidelijk. ‘The Menace’ verloor elf partijen in zijn carrière waarvan zeven op submission. Dit laat voor Gaethje zien dat Johnson een opgever is.

”Weetje, het verhaal bij Michael Johnson is als hij de hamer is, dan geeft hij niet op, maar als hij de spijker is dan uh… hij heeft elf verliespartijen, 7 submissions en vier decisions. Vier keer heeft een tegenstander harder gewerkt dan hem. Dat is bij mij nog nooit gebeurd. Niet met worstelen, wel verloren maar er werd niet harder gewerkt dan mij. Hij verloor door zeven submissions en drie à vier daarvan gaf hij op. Je belandt niet zeven keer in een submission. Dat gebeurd één à twee keer, misschien drie. Oké, hij heeft wel tegen de beste van de wereld gevochten maar eens een opgever, altijd een opgever. Ik zal zorgen dat hij opgeeft.”

Gaethje weet dat hij gaat winnen maar nog niet op welke manier. ‘The Hightlight’ geeft aan nooit met een game plan de kooi in te stappen. Daarnaast wil hij nog niet denken aan een volgende tegenstander.

”Alles wat rond gaat in mijn hoofd gaat door totdat ik in de kooi sta en Bruce Buffer mijn naam aankondigt. Alles daarna, ik heb geen gameplan en dat heb ik nooit gehad. Mijn timing en houding is de definitie van deze sport. Dat is waarom ik succesvol ben en ik zal nooit veranderen. Over mijn volgende gevecht kan ik nog niet veel zeggen. Ik moet eerst aan de UFC en aan de fans laten zien wat ik kan. Dus ik focus me nu alleen op Michael Johnson en daarna – the sky is the limit.”

The Ultimate Fighter 25 Finale, 7 juli 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

BT Sport Main Card
Michael Johnson vs. Justin Gaethje
Dhiego Lima vs. James Krause/Jesse Taylor | Finale The Ultimate Fighter 25
Marc Diakiese vs. Drakkar Klose
Jared Cannonier vs. Nick Roehrick
Brad Tavares vs. Elias Theodorou
Jordan Johnson vs. Marcel Fortuna

UFC Fight Pass Prelims
Angela Hill vs. Ashley Yoder
Ed Herman vs. CB Dollaway
Jessica Eye vs. Aspen Ladd

UFC Fight Pass Early Prelims
Gray Maynard vs. Teruto Ishihare
Tecia Torres vs. Julianna Lima

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (2)

  • Wouter van der Velde
    Wouter van der Velde

    Johnson gaat een Gaethje vinden in zijn game plan Timo Naomi

You May Also Like

UFC Melbourne: Whittaker vs Brunson: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgen zullen Robert Whittaker en ...

Ian McCall: Dopingcontrole is wat we nodig hebben, maar USADA testers gaan soms wel ver!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel Ian McCall of ‘Uncle ...

UFC 213 Free Fight: Brad Tavares vs. Robert Whittaker

Robert Whittaker kan zich kronen tot UFC interim middengewicht kampioen als hij Yoel Romero ...