Brock Lesnar
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Comicbook.com

Opmerkelijk nieuws. Voormalig zwaargewicht kampioen Brock Lesnar is volgens verscheidene bronnen van plan een terugkeer naar de UFC te maken. Lesnar komt nu nog uit in de WWE, de worstelorganisatie. Het lijkt erop dat de vechter weer in de zogenaamde ‘testing pool’ van USADA komt. MMA Insider #Dizz, ook wel bekend als @TalkMMA op twitter, bracht het nieuws als eerste:

 

De UFC is volgens #Dizz een rookgordijn aan het opwerpen, want verscheidene MMA sites durven het nieuws nog niet naar buiten te brengen, en zeggen zelfs dat de berichtgeving niet klopt.

Dat Lesnar de testing pool van USADA weer ondergaat, wat dus inhoudt dat de vechter weer getest kan worden, hoeft niet per se te betekenen dat de vechter ook daadwerkelijk terug komt. Het kan ook zijn dat de vechter zijn opties openhoudt nadat zijn contract bij WWE verloopt. Bovendien staat er nog een schorsing open. Lesnar kreeg die schorsing vanwege de positieve dopingcontrole na UFC 200, waar hij zijn terugkeer vierde met een overwinning op Mark Hunt. Lesnar werd na afloop betrapt op het gebruik van clomiphene, wat het gebruik van steroïden kan maskeren.

Lesnar kreeg voor UFC 200 een vrijstelling, en hoefde niet de volle vier maanden worden getest. Normaal gesproken kan een vechter pas gaan vechten wanneer USADA vier maanden lang de vechter uitvoerig heeft kunnen testen. Lesnar mocht eerder aan de bak, niet in de minste plaats omdat het een kijkcijfer kanon is. Vechters als Angela Hill kregen geen vrijstelling, en moesten bij terugkeer in de UFC de volle vier maanden doorlopen.

Mark Hunt was logischerwijs zeer boos over het feit dat Lesnar zich tegoed had gedaan aan steroïden. ‘The Super Samoan‘ liet zich voorafgaand aan UFC 200 gaan tegenover de pers, en zei dat Lesnar ‘juiced to the gills’ was, wat vrij vertaald betekent dat hij vond dat Lesnar toen al onder de doping zat. Hunt wilde nadat bekend werd dat Lesnar gesnoept had een groot deel van het salaris van Lesnar, die het aanzienlijke bedrag van $2.500.000 dollar op zijn rekening kreeg bijgeschreven. Hierop kreeg hij geen antwoord, waarop de vechter besloot naar het gerecht te stappen. Die rechtszaak loopt op dit moment nog steeds.

 

Lesnar heeft als hij zich werkelijk tot beschikking heeft gesteld voor USADA, nog zes maanden van zijn schorsing uit te zitten. Inmiddels zijn er steeds meer betrouwbare bronnen die het nieuws overnemen, waaronder ESPN journalist Brett Okamoto:

 

Lesnar is inmiddels 39 jaar, en het gerucht gaat dat hij deel wil gaan nemen aan de MSG kaart van november. De UFC keert dan terug naar New York City. Om daar te kunnen vechten, heeft Lesnar wel opnieuw een vrijstelling nodig. Krijgt hij die opnieuw?

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (2)

 • Valéry Spronken
  Valéry Spronken

  Robbert Vermeulen wellicht zou een rematch tegen Hunt wel op zijn plaats zijn. Uiteraard wel TLC, met special guest ref Overeem.

  • Robbert Vermeulen
   Robbert Vermeulen

   Hell in a cell TLC combo altijd

You May Also Like

UFC zegt dat Georges Saint-Pierre nog steeds onder contract staat

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteravond vertelde Georges Saint-Pierre in ...

Ian McCall

Advies van Ian McCall voor Anthony Johnson: “Zorg voor een goede advocaat”.

Ian McCall heeft meteen wat welgemeend advies voor Anthony Johnson, die een medische cannabis ...

UFC 219 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe editie van UFC 219 Embedded met onder andere Cris Cyborg, Holly Holm, ...

Weekly Fight Announcements

Claudia Gadelha en Carla Esparza hopen elkaar na twee mislukte pogingen eindelijk te treffen ...