Melendez en Barboza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Lowkick MMA

De divisie op 155 pond, oftewel de lichtgewicht divisie, staat op het moment stil. En dat komt niet alleen door het uitstapje van kampioen Conor McGregor naar het boksen. Ook staan er nog wat rekeningen open die de doorstroom van de divisie een klein beetje in de weg zitten. Zo is er onder andere de openstaande rekening die Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov nog moeten vereffenen. Het gevecht ging al drie keer niet door, voor het laatst werd op UFC 209 het gevecht geannuleerd, maar de UFC lijkt van plan het gevecht toch voor de vierde keer te gaan maken. Dan moeten Eddie Alvarez en Dustin Poirier ook nog op herhaling. De twee kemphanen vochten op UFC 212 een behoorlijk vermakelijke partij uit, die helaas vroegtijdig tot een eind kwam door twee illegale knieën van Alvarez. De partij eindigde in een no-contest. De twee zouden graag de partij zo snel mogelijk opnieuw willen bevechten, maar is er vooralsnog geen nieuws hierover.

Nu zijn er twee lichtgewichten die het wel (even) een divisie lager willen proberen. En die twee lichtgewichten zijn niemand minder dan Gilbert Melendez en Edson Barboza. Melendez, ook wel bekendstaand als ‘El Nino‘, verloor zijn laatste drie partijen op lichtgewicht, na het epische gevecht in 2013 tegen Diego Sanchez. Nu zijn er plannen in de maak om Melendez op vedergewicht te laten debuteren, zijn tegenstander zou dan Jeremy Stephens moeten worden. Het gevecht zou op UFC 215 in Edmonton, Canada moeten plaatsvinden. In zijn laatste partij bleek dat Melendez niet meer bij krachten is om in de top van de lichtgewicht divisie mee te kunnen draaien. Edson Barboza was in hun onderlinge ontmoeting in Chicago veel te sterk. Vooral in de derde ronde moesten de benen van Melendez het zwaar ontgelden door het trapgeweld van de woest schoppende Braziliaan.

De stap naar vedergewicht kan een riskante zijn. Anthony Pettis probeerde als laatste die stap te maken, en was daar niet bepaald succesvol. Zijn eerste partij won hij wel tegen Charles Oliveira, overigens ook iemand die tussen veder- en lichtgewicht pendelt, maar in zijn tweede partij ging hij roemloos onderuit tegen de huidige kampioen in het vedergewicht, Max Holloway. Voor de partij lukte het hem niet om op streefgewicht te komen, en volgens eigen zeggen had Pettis bijna geen kracht om het zelfs tot de weegschaal te halen. Tien pond extra cutten lijkt niet veel, maar naarmate de leeftijd vordert wordt het zeer zeker een stuk moeilijker. Ook voor atleten die topfit zijn. Melendez is inmiddels 35 jaar, en het valt te bezien wat de extra tien pond cutten hem gaat opleveren. Komt hij zoals Pettis halfdood op de weegschaal te staan, of doet het hem niks? Dat zullen we even af moeten wachten.

De beoogde tegenstander van Melendez, ‘Lil Heathen‘ Stephens, is iemand die de overstap van licht- naar vedergewicht succesvol heeft gemaakt. De vechter van Alliance MMA draait al jaren mee in de top 10 van de vedergewicht divisie, maar heeft de laatste paar partijen verloren. Zo waren Frankie Edgar en Renato Moicano te sterk.

Ondertussen kan Edson Barboza wel degelijk meedraaien in de top van de divisie, maar is slachtoffer van de opstopping in de top. McGregor maakt zich op om te gaan boksen tegen Floyd Mayweather, en Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov staan sinds het afgelaste gevecht op UFC 209 beiden volledig stil. Barboza won zijn laatste partij opnieuw op spectaculaire wijze. Op UFC Fortaleza maakte Beneil Dariush op onaangename manier kennis met een verwoestende knie van de Braziliaan.

Barboza wil echter niet wachten en stilstaan. Dus komt hij nu zelf met een plannetje. De tegenstander die hij in gedachten heeft is zeker niet de minste. Tegenover ESPN verklaarde hij:

“Wat dachten jullie van een superfight tegen voormalig vedergewicht kampioen Jose Aldo? Zie het maar even voor je. Twee Braziliaanse strikers. Waarom niet? Dat is een gevecht waardoor ik wel opgewonden wordt. Hij is de beste vedergewicht ooit. Als de UFC dit zou voorleggen, zou ik er zeker over nadenken!”

Een gevecht tegen Jose Aldo zou voor de fans van leg kicks een ware droom zijn. Maar ook hier geldt: wat zal de weightcut met Barboza doen?

“Ik vind het geen idioot idee. Ik heb een paar Muay Thai partijen op 145 pond gevochten, maar dat is alweer een tijdje geleden. Maar ik kan het gewicht halen.”

Een langdurig verblijf op 145 pond zit er echter niet in voor Barboza. Zijn ogen zijn volledig gericht op de titel op 155 pond:

“Khabib en Ferguson willen tegen elkaar vechten, maar is die partij binnenkort al? Kan het alstublieft plaats vinden vóór 2020? Vecht snel tegen elkaar, want daarna ben ik aan de beurt. Ik vind dat deze divisie geen ware kampioen heeft. Conor heeft maar één keer in deze divisie gevochten en hij heeft nog nooit zijn titel verdedigd.”

Als laatste heeft Barboza nog een kleine boodschap voor McGregor:

“Als hij terugkomt denk ik echt dat we gaan vechten. Conor houdt er niet van om tegen worstelaars te vechten. Ik ben een striker. Als ik tegen hem ga vechten dan zal ik tegen hem zeggen om niet eens op het worstelen te trainen. Ik ga niet proberen om je naar de grond te krijgen. Het gevecht zal staand plaatsvinden!”

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dana White: ”Ik heb Nick Diaz een gevecht met Demian Maia aangeboden.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrapdigest Nick Diaz zijn ...

Luke Rockhold moet geblesseerd afhaken voor rematch met Jacare Souza

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Volgens meerdere bronnen zoals onder ...

Anderson Silva gepakt door USADA en verwijderd van UFC Shanghai: Bisping stapt in

UFC Shanghai is zijn main event kwijt door de potentieel positieve dopingcontrole van Anderson ...

Sensationeel titelgevecht op komst in UFC?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De UFC-fans lijken te mogen hopen ...