Nunes en Shevchenko
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

UFC 213 verloor gisteren vrij onverwacht zijn main event toen Amanda Nunes zich afmeldde voor haar titelverdediging tegen Valentina Shevchenko. Onmiddellijk gonsde het van de geruchten, en kwamen de verschillende theorieën snel naar boven. Nunes zou een slechte weightcut gehad hebben. Nunes zou bang zijn voor ‘Bullet‘. Shevchenko was uiteraard niet blij met de afgelasting, en reageerde op instagram:

Today I am 100% ready for this fight. During the last 3 months of training I did everything to be in my best shape for this fight.  Nunes couldn’t cut weight correctly and was hospitalized. She wanted to cut weight and recover rapidly to have the advantage. The end result, everything went wrong.  Even though she was medically cleared to fight, she backed out.  This fight was originally offered to take place in April and she would not accept then. I did my part and am very upset that I can’t fight for the title today on this great event.  I am even more upset for all my dear fans who support me every time throughout the world and to those who traveled to see me fight here in Las Vegas live.  I feel frustrated about what happened but I won’t relax, will not put down energy in my preparation, and will wait until the UFC gives us another date for the fight. #UFC213 #teamBullet

Een bericht gedeeld door Valentina Shevchenko (@bulletvalentina) op

 

“Ik ben vandaag 100% klaar voor het gevecht. Gedurende de laatste drie maanden van mijn trainingskamp heb ik alles gedaan om in de beste vorm voor dit gevecht te raken. Nunes kon niet op de juiste manier weight cutten en moest naar het ziekenhuis. Ze wilde weight cutten en snel herstellen om er zo een voordeel eruit te halen. Als eindresultaat ging alles fout. Ondanks dat ze medisch was vrijgegeven, trok ze zich terug. Dit gevecht had eigenlijk al in april moeten plaatsvinden, maar toen wilde ze het nog niet aannemen. Ik heb mijn deel gedaan, en ik ben erg ontdaan dat ik vandaag niet voor de titel kan vechten. Ik ben nog meer teleurgesteld voor mijn fans, die me altijd steunen, en die hebben gereisd om me in Las Vegas te zien vechten. Ik ben gefrustreerd over wat er is gebeurd, maar ik zal niet ontspannen. Ik zal dezelfde energie geven voor mijn voorbereiding, en zal wachten totdat de UFC ons een andere datum voor het gevecht geven.”

Dana White was logischerwijs ook niet blij met de afgelasting, en was absoluut niet te spreken over zijn bantamgewicht kampioene Amanda Nunes. De UFC president bekritiseerde ‘The Lioness‘ openlijk:

“In de aanloop naar de ceremoniële wegingen kreeg ik een telefoontje waarin vermeldt werd dat ze zich niet zo goed voelde. Het leek twijfelachtig dat ze bij de wegingen aanwezig zou zijn. De dokter moest haar onderzoeken en uitzoeken wat er met haar aan de hand was, ze deed de tests en alles leek goed. 

Zaterdagochtend word ik wakker en ik hoor dat ze zich weer niet goed voelt. Maar dit keer kwam er bij dat ze waarschijnlijk niet kon vechten. Ik vroeg de dokters wat er mis was. Ze werd echter medisch vrijgegeven. Op fysiek gebied was ze ok, ze vonden niks mis aan haar, maar ze voelde zich niet goed. 

Het was niet dat ze absoluut weigerde om te vechten. Ze zei dat ze zich niet goed voelde, dat ze zich niet 100% voelde. Ik denk zelf dat het 90% mentaal was en misschien 10% fysiek. Ik denk dat er veel vechters zijn die zich weleens niet goed voelden. Dit soort situaties komt vaker voor. Maar ik denk dat we nog nooit een situatie hadden zoals vandaag, waar ze lichamelijk wel in staat was om te vechten. Ik ga in ieder geval niet meer dit titelgevecht als hoofdact op de kaart zetten.”

Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

Duidelijke taal dus van White, die eigenlijk de wil van Nunes in twijfel trekt, zoals Shevchenko dat ook deed. Op de wegingen en op de embedded films leek er niet veel aan de hand, echter voelde Nunes dus niet goed genoeg om ten strijde te trekken. Zelf reageerde ze ook via social media:

“Iedereen wacht totdat ik mijn kant van het verhaal laat horen.. Ik heb een chronische voorhoofdsholteontsteking, ik heb eerder gevochten met deze toestand, maar dit keer ging het dus niet. Gedurende mijn weightcut was ik niet in staat om goed te ademen, en ik voelde me niet in balans door de druk in mijn neusholtes. Ik voelde me niet goed genoeg om het risico te nemen door stoten op mijn hoofd te krijgen met zulke druk. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht na de wegingen, maar ze checkten alleen mijn blood en mijn uitdroging waarden, en daarop gebaseerd gaven ze me medisch vrij. De volgende dag ging ik terug, en ze voerden een CT scan uit, en ze vonden een opstopping. Ze schreven me antibiotica voor en refereerden me naar een specialist. Ik heb me nog nooit teruggetrokken uit een gevecht. Ik bied mijn excuses aan naar al mijn fans die gekomen waren om me te zien vechten. Ik maak het de volgende keer dat ik vecht met jullie goed. Het gevecht krijgt een nieuwe datum, en ik wil dit gevecht nog steeds. Ik wil nog steeds tegen deze tegenstander vechten. Dank jullie wel!”

Volgens Shevchenko zal het gevecht nu op UFC 215 in Edmonton plaats gaan vinden. Ze wacht totdat het kamp van Nunes het gevecht opnieuw aanneemt. White heeft dus zoals eerder vermeld al verklaard dat hij het gevecht niet meer als main event neer zal gaan zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (2)

  • Mykel Losay
    Mykel Losay

    Chronische voorhoofdholteontsteking … riiiight …

You May Also Like

Rashad Evans van UFC 205 gehaald wegens ‘onregelmatige bevindingen’ tijdens medische keuring

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Rashad ‘Suga’ Evans stond aan ...

John Lineker

John Lineker: “Ik ben blij dat Marlon Vera de partij aannam.”

Op UFC Sao Paulo keert John Lineker, evenals Lyoto Machida, terug naar de octagon. ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Jimi Manuwa zal voor eigen publiek de Octagon instappen voor een rematch met Jan ...

Bekijk hier de weigh-ins van UFC 202: Diaz vs McGregor 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier of de atleten ...