UFC 213
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Archief

UFC 213 kreeg voor het evenement überhaupt begon al een paar grote teleurstellingen te verwerken. Het potentieel heerlijke gevecht tussen Donald Cerrone en Robbie Lawler werd een paar weken van te voren van de kaart gehaald, vanwege een Stafylokok besmetting en een blessure aan de kant van Cerrone. En daarvoor werd al bekend dat het titelgevecht tussen Cody Garbrandt en TJ Dillashaw niet door zou gaan, vanwege de rugblessure van ‘No Love.’

Met de annulering van het main event op UFC 213 leken de slechte voortekens alleen maar groter te worden. 213 zou de vergelijking met UFC 200 slecht doorkomen. Het tactische schouwspel dat de kijkers kregen voorgeschoteld toen Alistair Overeem en Fabricio Werdum vochten, hielp de kansen van UFC 213 niet.

Het evenement was eigenlijk een teleurstelling te noemen, als men de vergelijking met UFC 200 doet. Beide evenementen vonden plaats in The International Fight Week, maar het moge duidelijk zijn dat UFC 200 toch veel vermakelijker voor de toeschouwers was als UFC 213.

Nu is er na UFC 213 toch nog een hoop consternatie ontstaan, vanwege de controversiële uitslag in het gevecht van Alistair Overeem, maar ook vanwege de uitleg van Amanda Nunes, die zoals bekend werd een paar uur voorafgaand aan UFC 213 moest afhaken. Daarnaast was er ook nog de intense rivaliteit tussen Michael Bisping en Yoel Romero. De Engelsman gooide alleen maar nog meer olie op de al verhitte verstandhouding tussen de twee, door bij het gevecht van Romero vs Whittaker openlijk een Cubaans vlaggetje voor de ogen van Romero te verscheuren. De middengewicht kampioen kwam na afloop van het gevecht ook nog eens de octagon in, en de twee kemphanen moesten door de beveiliging gescheiden worden.

Werdum vecht beslissing aan

Fabricio Werdum gaat niet bij de pakken neerzitten en vecht de controversiële uitslag van zijn partij met Overeem aan. De Braziliaan verloor de partij tegen onze landgenoot, ondanks dat de statistieken wezen naar een overwinning van ‘Vai Cavalo‘.

 

Resultado oficial – vitória do adversário. Porém contra números não há argumentos!! #vaicavalo #ufc213

Een bericht gedeeld door Fabricio Werdum 🥇 (@werdum) op

Ondanks dat de Braziliaan vaker stootte, was hij in de eerste twee rondes totaal niet effectief, en kon alleen in de derde ronde Overeem overrompelen. De eerste twee rondes gingen echter nipt naar onze landgenoot. De Braziliaan was niet te spreken over de uitslag, en verklaarde tegenover MMA Fighting:

“De Athletic Commission geeft ons een kans om in beroep te gaan, dus ik wil even kijken wat er gaat gebeuren. Ik heb het recht om in beroep te gaan, want ik wil niet dat deze verliespartij op mijn record komt te staan. Ik weet zeker dat ik gewonnen heb, want ik won de eerste en derde rondes, en slechts de tweede verloor. 

Wanneer ik een partij verlies, zal ik dat toegeven. Maar deze partij…. het publiek jouwde hem uit, en ik ontving een hoop berichtjes. Iedereen zag dat ik gewonnen had. Je zag mijn gezicht na de partij, ik kon werkelijk niet geloven dat ik verloren had. Ik was erg verrast.”

Ik was erg ontdaan door het resultaat, want ik verwachtte dat ik zou winnen. Ik geloof dat in elke sport fouten worden gemaakt, niet alleen in MMA. Er is misschien sprake van een fout. Ik was zelfverzekerd, en vond dat ik gewonnen had omdat ik agressiever was, en hem naar de grond werkte. Hij was het grootste gedeelte van de partij aan het verdedigen. De beslissing is niet Overeem’s fout, maar ik vind niet dat hij het nu verdient om voor de titel te vechten. Dat lijkt me niet eerlijk.”

Eerlijk of niet eerlijk, feit is dat controversiële jurybeslissingen vrijwel nooit worden herroepen, en men kan nog wel een hoop andere voorbeelden aanvoeren. In zijn thuisland Brazilië werden (en worden) een hoop vechters uit Brazilië bevoordeeld door de jury, waar hier natuurlijk geen sprake van was. Als meest recente voorbeeld kan men het gevecht van Vitor Belfort tegen Nate Marquardt als bewijs aanvoeren. Het is dan ook te betwijfelen of de beslissing wordt herzien. Dana White had ook een reactie op de controverse:

 

Shevchenko gelooft Nunes niet

Valentina Shevchenko beleefde een teleurstellend weekend. Tegenstander Amanda Nunes haakte af, en zo gingen maanden van voorbereidingen voor ‘Bullet‘ de prullenbak in. De Kirgizische kreeg wel $70.000 dollar voor de moeite, maar moest Las Vegas zonder de felbegeerde titel verlaten. Gisteren verscheen ze op The MMA Hour, en leek niet in het verhaal van Nunes te geloven:

“Ik geloof niet voor de volle 100% dat dat waar is. Ze probeert te zeggen dat dit een medisch ding was. Maar gedurende de week voor het gevecht, en zelfs een dag voor het gevecht op de wegingen, kon iedereen zien dat ze in goede gezondheid leek. 

En na de wegingen op de dag van het gevecht, haakt ze af. Ze zegt dat ze de hele week niet goed voelde, maar tegelijkertijd zei ze ook dat ze zich sterk voelde en dat ze goed voorbereidt het gevecht in ging.

Het zou me niet verbazen als de UFC ons een nieuwe datum geeft, en ze het afwijst en weer zo’n stunt uithaalt.”

Het titelgevecht zal waarschijnlijk op UFC 215 in Edmonton plaats gaan vinden. De opmerkingen van Shevchenko zullen bij Nunes niet in goede aarde vallen, en zullen waarschijnlijk de toch al troebele verstandhouding tussen de twee nog wat verslechteren. Wat op zich alleen maar goed voor het gevecht zal zijn.

 

Yoel Romero reageert op Michael Bisping

Michael Bisping hield de gemoederen aardig bezig. Zo zat hij eerste rang bij het interim titelgevecht tussen Yoel Romero en Robert Whittaker, en kon het niet laten om ‘The Soldier of God‘ te irriteren.

 

De triomfantelijke blik op het gezicht van Bisping sprak boekdelen. De Brit genoot ervan om Romero te irriteren, en was ook nadat de partij in het voordeel van Whittaker was beslist niet van plan om uit zijn rol van klootzak te stappen. Zo deponeerde hij zijn middengewicht titel voor de voeten van Whittaker, en noemde hij de kersverse interim kampioen ‘poser’. Ook zei hij dat Whittaker zich voor de titel zou moeten schamen, en dat het niet de echte titel was. Dat de interim middengewicht titel door de blessure van Bisping in het leven was geroepen, was de Engelsman blijkbaar glad vergeten. Bekijk hier het octagon interview van Whittaker.

Romero was logischerwijs niet te spreken over het irritante optreden van Bisping, en reageerde vrij gebeten op de persconferentie na UFC 213:

 

 

“Heb je een vlag? Hou je ervan? Zou je je leven geven voor je vlag en je land? Ik wel.”

Een paar dagen na UFC 213 gooit Romero daar nog een schepje bovenop. ‘The Soldier of God‘ besloot de Engelsman met dubbele munt terug te betalen:

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

The Ultimate Fighter 25 – Team Garbrandt vs. Team Dillashaw – aflevering 3

Team Dillashaw's Jesse Taylor zal het vanavond opnemen tegen Team Garbrandt's Mehdi Baghdad. Bekijk ...

UFN 89 MacDonald vs. Thompson Recap : Vermakelijke gevechten in de Canadese hoofdstad.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Afgelopen nacht was ...

UFC 211 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 211 Embedded met Stipe Miocic, Joanna Jedrzejczyk, Junior dos ...