Robert Whittaker
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Robert Whittaker staat zaterdagavond voor de grootste klus uit zijn carrière. Op UFC 213 zal hij het op gaan nemen tegen de gedoodverfde toekomstige middengewicht kampioen, Yoel Romero. De ster van de Australiër is gestaag naar grote hoogtes gestegen, met een zeer sterke overwinningsreeks van maar liefst zeven partijen. In zijn laatste twee partijen rekende hij gedegen af met Derek Brunson en Jacare Souza. Vooral met de laatste overwinning gooide hij hoge ogen. In Kansas City wist hij de takedowns van de Braziliaan te neutraliseren, om vervolgens de BJJ expert te overrompelen met harde stoten. Jacare haalde het einde van de tweede ronde niet.

Maar nu volgt de gevaarlijkste tegenstander uit zijn loopbaan. Romero is met zijn Olympisch kaliber worstelen een enorm gevaar, en is met zijn 40 jaar nog steeds zeer kwiek en lichtvoetig, met vervaarlijke power. Kan ‘The Reaper‘ het gevaar uitschakelen en de interim titel in het middengewicht terug naar Australië slepen?

Whittaker sprak met Submission Radio over de aankomende partij. Als eerste gaf hij antwoord op de vraag hoe de reactie in zijn kamp was toen hij te horen kreeg dat Romero zijn volgende tegenstander zou worden:

“Ik was opgewonden. Iedereen was blij met het gevecht en om het feit dat het om de interim titel zou gaan. Het is gewoon een grote kans om verder te komen, ik had eigenlijk niet verwacht dat het al zo snel zou komen.”

Voor Whittaker was het alleen maar een bonus dat het gevecht om de interim titel zal gaan. Hij zou het gevecht ook zonder titel aan hebben genomen:

“Ik had het gevecht waarschijnlijk ook aan genomen als de belt niet op het spel stond. Want laten we eerlijk zijn, ik hou ervan om tegen gevaarlijke gasten te vechten. Ik ben waarschijnlijk nog meer gebrand om tegen Yoel Romero te vechten, dan voor de titel te vechten. Hij is al zo lang de nummer één contender, en ik wil gewoon tegen hem vechten!

Ik denk dat ik qua matchup wel goed uit de verf kom tegen hem. Om zijn sterke worstelen te gebruiken, zal hij eerst langs mijn handen en voeten moeten komen. Het is echt een taaie gozer, met een geweldige skillset. Hij doet al jaren mee op een hoog niveau. Het wordt echt een taai gevecht.”

‘The Reaper’ bereidde zich niet speciaal voor op Romero. Routine bleek de rode draad die door zijn trainingskamp heen liep:

“Ik deed gewoon dezelfde dingen die ik altijd deed. Ik trainde alle aspecten van mijn vak, dus ik trainde mijn Jiu-Jitsu, mijn worstelen en mijn striking. Het is pas wanneer ik tegen Romero heb gevochten, dat ik kan zien waar ik verbetering nodig heb. Daarom is dit gevecht cruciaal voor mijn carrière. Het is een zeer hoogstaand gevecht voor dit moment in mijn loopbaan.”

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de overwinning op Jacare veel voor het zelfvertrouwen van de Australiër heeft gedaan. Zelf blijft de man die ook wel ‘Bobby Knuckles‘ wordt genoemd er uiterst nuchter onder:

“De overwinning gaf me vooral nog meer vertrouwen in mijn training. Het gaf me vertrouwen in wat ik deed. Ik wist altijd al dat ik iedereen in de divisie kon verslaan. Ik weet dat ik de kracht heb om mensen knockout te slaan, en ik weet dat ik de snelheid heb om tot het punt te komen dat ik mijn handen kan laten spreken. Het laatste gevecht, en eigenlijk elk gevecht dat ik won, gaven mij het vertrouwen dat ik bepaalde dingen erg goed deed.”

Voor Whittaker staat er ook nog iets anders op het spel. Hij kan namelijk de eerste Australiër worden die een belangrijke titel in de UFC in de wacht sleept. Dat vooruitzicht intimideert hem echter niet, en nuchter zoals gewoonlijk zal hij de uitdaging aangaan:

“Australië representeren is de hoogste eer voor mij. Dat is het echt. Het is een absoluut hoogtepunt in mijn carrière. Het zou geweldig zijn als ik die belt om mijn middel geschoven krijg. 

Ik denk dat ik al gewend ben geraakt aan de druk. Ik gedraag me op een manier waarvan ik hoop dat mensen vervuld zijn met trots. Zolang ik mezelf eervol blijf laten zien, zal alles op zijn plaats terecht komen.”

Duidelijk is dat Robert Whittaker totaal geen last lijkt te hebben van zenuwen of druk door het aankomende gevecht. Dat de partij tegen Romero als co-main event op International Fight Week is lijkt hem niet veel te kunnen schelen:

“Ik kan je helaas geen sappige soundbite geven. Het is voor mij gewoon weer een gevecht. Taaie gozer, moeilijke opdracht. Ik moet weer aan het werk. Ik ben tien dagen eerder in Vegas aangekomen om me voor te bereiden en om gewicht te verliezen. Daarna vechten, en gelijk daarna terug naar huis. Ik zou het geweldig hebben gevonden als het gevecht in Australië zou zijn. Ik ben verzot op vechten in Australië. Het is niet alleen makkelijk voor mij, maar ook voor mijn familie en vrienden. De Aussies staan massaal achter me. Ze komen vanaf de andere kant van Australië om te komen kijken. Ik krijg altijd geweldige respons van het publiek.”

Het onderwerp komt ook nog even op de bijnaam die veel fans hem nu geven. De officiële bijnaam luidt ‘The Reaper‘, maar de onofficiële en misschien wel populairdere naam is Bobby Knuckles. Whittaker geeft hier kort zijn mening over:

“Mensen gaan me noemen zoals ze willen. Het had veel erger kunnen zijn. Ik ga die naam niet mijn officiële bijnaam maken, maar ik kan mensen niet tegenhouden als ze me zo willen noemen.”

Als laatst wordt Whittaker gevraagd naar hoe hij denkt dat de partij tegen Romero zal gaan:

“Ik denk dat ik hem teveel ga raken. Ik denk dat ik teveel schade ga aanrichten, en hij zal vallen, net als de rest.”

Opvallend is dat ‘The Reaper‘ een zeer ontspannen en relaxte indruk maakt. Gaat die houding zijn vruchten afwerpen? Whittaker zal gebruik moeten gaan maken van zijn uitstekende takedown defense (maar liefst 91% van alle takedowns verhinderd) en zijn uitstekende striking. Een geliefd wapen is de korte linkerhoek, waarmee hij al verscheidene tegenstanders hard tegen het canvas heeft geslagen. Wacht Yoel Romero een soortgelijke lot?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFN 99 Free Fight: Gegard Mousasi vs Thiago Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Fight Night 99 stond ...

Gunnar Nelson: “Dit wordt een spannend gevecht.”

Gunnar Nelson hoopt Alan Jouban te verslaan op UFC London. De IJslander stapt na ...

UFC 205: Inside The Octogan – De Prelims

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...