Stipe Miocic
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: mmanytt.se

Slecht nieuws voor Alistair Overeem. De Nederlander won onlangs op UFC 213, zij het niet overtuigend, van Fabricio Werdum, en dacht wel in aanmerking te komen voor een rematch met Stipe Miocic. Er gaat nu echter een hardnekkig gerucht dat de UFC van plan is om voormalig kampioen Cain Velasquez een titelshot te geven. Chris Taylor van BJ Penn.com bracht het nieuwtje:

De keuze van de UFC is verrassend te noemen. Maar eigenlijk ook niet. De zwaargewicht divisie in de UFC loopt niet over van het talent, en ook niet van de ‘clear-cut’ contenders. Alistair Overeem kon er eigenlijk niet van uitgaan opnieuw voor de titel te kunnen vechten, vooral niet omdat hij in september van 2016 al tegen Stipe Miocic vocht, en daar het onderspit moest delven. ‘The Reem‘ had wel degelijk kans op een overwinning door in de eerste ronde Miocic met een harde ‘straight’ left te vellen. De Nederlander zag zijn kans schoon om een ‘guillotine‘ choke in te zetten, maar dat bleek naderhand de verkeerde keuze. Miocic overleefde de aanval en zette in de eerste ronde orde op zaken. De verdedigend kampioen sloeg Overeem knockout.

Derrick Lewis was een andere outsider, met zes overwinningen op een rij. Totdat hij Mark Hunt tegenover zich kreeg. ‘The Black Beast‘ verloor op UFC Auckland van de ‘hometown hero’ Hunt, en werd door de mokerslagen van ‘The Super Samoan‘ gestopt. Zijn titelkansen kregen door de verliespartij een daverende klap.

Francis Ngannou is een andere outsider. ‘The Predator’ is bezig aan een opmerkelijke opmars in de zwaargewicht divisie, en besloot onlangs de overstap naar de Verenigde Staten te maken, om daar fulltime te gaan trainen. Ngannou won al vijf maal op een rij, met maar liefst vier TKO/KO’s en één submission. Zijn volgende partij staat ook al vast, op UFC 215 vecht hij tegen Junior Dos Santos.

Maar de UFC heeft dus andere plannen. Cain Velasquez wordt door velen gezien als de beste zwaargewicht, maar vocht al een jaar niet. Dit kwam mede door een aantal slepende blessures. De AKA vechter zou eigenlijk op UFC 206 tegen Fabricio Werdum vechten, maar werd door de  NSAC van de kaart gehaald vanwege de slepende zware rugblessure waar hij al een tijd mee rond liep.

Velasquez is met zijn sterke cardio en worstelachtergrond een gevaarlijke tegenstander voor Miocic, die zelf echter met elke partij steeds sterker lijkt te worden. De kampioen won zijn laatste vijf partijen allen op knockout, waarvan de laatste twee recentelijk tegen respectievelijk Alistair Overeem en Junior Dos Santos waren. De titel kwam daarvoor in zijn bezit, doordat hij op vijandelijke bodem Fabricio Werdum hard knockout sloeg.

De matchup tussen Miocic en Velasquez is nog niet officieel bevestigd door de UFC, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. UFC 216 zal op 7 oktober in Las Vegas plaats gaan vinden.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (2)

 • Andrews de Meijer
  Andrews de Meijer

  Nee.
  Want cain heeft vast wel een blessure tegen die tijd..

 • Rick Maas
  Rick Maas

  Glenn Maas 👍🏻

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

UFC 219 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe editie van UFC 219 Embedded met onder andere Cris Cyborg, Holly Holm, ...

John Lineker: ‘’Missen van gewicht zal geen effect hebben op mijn titel kans.’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen nacht stond UFC Portland ...