UFC 214
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

Anaheim zal vanavond het toneel zijn van een achttal geweldige gevechten. In Dallas vond UFC 211 plaats, en daar werden we al getrakteerd op een avond vol prachtige partijen. UFC 214 heeft nu een kaart die UFC 211 zal overtreffen. Aan de kop van de kaart staan natuurlijk de drie titelgevechten, met als hoofdact Daniel Cormier vs Jon Jones. Wij namen eerder al de vier belangrijkste partijen onder de loep, en nu is het de beurt aan de gevechten die eerder op het programma staan. Dat zijn zeker niet de minste gevechten!

Robbie Lawler vs Donald Cerrone

Eigenlijk hadden we dit gevecht al eerder moeten zien. De UFC wilde eigenlijk dat de twee op UFC 205 in New York zouden vechten, maar daar was Lawler na zijn nederlaag tegen Tyron Woodley op UFC 201 nog niet klaar voor. De UFC bleek volhardend, en boekte de partij opnieuw, dit keer voor UFC 213. Ook toen ging het gevecht niet door, dit keer omdat Cerrone geveld was door een infectie. Nu is het dan eindelijk zover, en gaat de partij tussen de twee weltergewichten wel door. De partij lijkt wat de Amerikanen een regelrechte ‘barnburner‘ noemen, te worden. Beide vechters staan erom bekend enorm veel vuurwerk naar de octagon te slepen, en zijn beide fan favorites. Lawler heeft al een hoop oorlogen in de kooi uitgevochten, met uitschieters natuurlijk de partijen tegen Rory MacDonald en Carlos Condit. Men hoopt dat dit niet zijn tol heeft geëist, zoals dat bij Carlos Condit bijvoorbeeld wel het geval lijkt te zijn. Lawler vertrok bij American Top Team, en vond een nieuw thuis bij de gym van Henri Hooft. Hij lijkt tegen Cerrone het overwicht in kracht te hebben, en kan tevens beschikken over een granieten kin. Alleen Nick Diaz en Tyron Woodley is het gelukt om ‘Ruthless’ knockout te slaan. Hij lijkt ook wat kwetsbaar tegen mensen die over sterke Jiu-Jitsu beschikken, met vier nederlagen door middel van een submission. Laat BJJ nou één van de sterke punten van Cerrone zijn…

Cerrone is met zijn bereidheid om overal tegen iedereen te willen vechten een graag geziene gast op UFC events. Dat kost hem echter ook weleens de kop. In zijn thuisstad Denver verloor Cerrone op niet mis te verstane manier van Jorge Masvidal, en dat kwam ook omdat ‘Cowboy‘ te snel weer de kooi in wilde klimmen na zijn verwoestende overwinning op Matt Brown op UFC 206. Het wordt tijd voor Cerrone om de echt grote partijen eindelijk eens naar zich toe te trekken. Als men een blik werpt op het indrukwekkende resumé van ‘Cowboy‘, moet men concluderen dat wanneer het erom gaat Cerrone nogal eens verzaakt. Nederlagen tegen Anthony Pettis, Nate Diaz, Rafael Dos Anjos, en onlangs Jorge Masvidal werpen een smet op het win-loss record van Cowboy, omdat juist in die partijen het echt ergens om ging. Cerrone zal gebruik moeten maken van zijn sterke trappen en meer zijn hoofd uit de ‘center line‘ moeten halen om het Lawler lastig te maken. Krijgen wij bij deze partij misschien wel het gevecht van de avond te zien?

 

Ricardo Lamas vs Jason Knight

In de vedergewicht divisie staat de belangrijke partij tussen Lamas en Knight op het programma. We hadden eigenlijk een nog veel leuker gevecht op de kaart staan, want ‘The Korean Zombie’ zou de originele tegenstander van Lamas zijn. De Koreaan viel echter met een blessure uit. Jason Knight aarzelde niet en lobbyde vrijwel onmiddellijk voor een gevecht tegen ‘The Bully‘. Lamas hikt al tijden tegen de absolute top van de divisie aan. Echter komt hij telkens in de echt grote partijen iets te kort. Zo verloor hij al van Jose Aldo, Max Holloway en Chad Mendes. In zijn laatste partij rekende hij af met Charles Oliveira. In die partij liet hij zien over aardige BJJ skills te bezitten. Hij verschalkte ‘Do Bronx‘ met een guillotine choke, geen geringe opgave aangezien de Braziliaan zelf een begenadigd submission artiest is. De Cubaan kan verder bouwen op een sterke worstelachtergrond en sterke trappen. Het wordt tijd voor Lamas om de overwinningen aan een rij te rijgen, en zo de definitieve stap naar de top drie te maken. ‘The Bully’ vroeg eigenlijk om Frankie Edgar, en kreeg daarna ‘The Korean Zombie‘, maar moet nu dus genoegen nemen met Jason Knight. Echter is dat niet echt een stap omlaag qua tegenstand!

Jason Knight is de trots van Mississippi en heeft maar liefst drie bijnamen. Bij de opkomst wordt hij steevast aangekondigd als ‘The Kid‘, maar fans noemen hem ook wel ‘Hick Diaz’, of ‘Mississippi Mean‘. De laatste bijnaam is zeer toepasselijk, want Knight is een echte gemene opdonder. ‘Mississippi Mean‘ staat garant voor vuurwerk. In de partij tegen Alex Caceres liet Knight zien goed trappen te kunnen vangen, wat hem weleens goed van pas kan komen tegen Lamas. Ook liet hij zien te beschikken over een sterke kin en dat hij absoluut geen angst kent. De voorwaartse druk is daarom ook onophoudelijk. Het is niet de meest technische striker, maar is zoals gezegd nergens bang voor. ‘The Kid‘ heeft ook de beschikking over een steeds beter wordende groundgame. In zijn laatste partij tegen Chas Kelly verschenen zijn uitstekende vaardigheden op de grond ten tonele. Trekt Knight zijn sterke lijn tegen Lamas door?

 

Aljamain Sterling vs Renan Barao

De traktaties blijven maar komen, en het gevecht tussen Sterling en Barao is zo’n traktatie. Het gevecht zal niet plaats vinden op 135 pond, maar op een speciale catchweight van 140 pond. Dit heeft alles te maken met de weightcut issues uit het verleden van Barao. Californië heeft de nieuwe regels omtrent weightcutting in plaats, en de commissie stond niet toe dat het gevecht op 135 pond zou plaatsvinden. Barao, ook wel ‘The Baron‘ genoemd, viel al eens flauw bij een weightcut en dit heeft de CSAC doen besluiten het gevecht op een catchweight te laten plaatsvinden. De stap terug naar 135 pond is voor Barao een curieuze. Hij vocht zijn vorige twee partijen op vedergewicht, met gemixte resultaten. Hij verloor van Jeremy Stephens, en won van Philip Nover. Daarop besloot de Braziliaan, teamgenoot van Jose Aldo, terug te keren naar de divisie waar hij ooit kampioen was. Het wordt voor de voormalige titelhouder een hels karwei om terug te keren naar de top. Eerst zal hij af moeten rekenen met ‘The Funkmaster‘, en dat is zeker geen geringe opgave. Voor ‘The Baron’ wordt het zaak agressief te zijn, met zijn sterke trappen en woeste combinaties. Net als teamgenoot Jose Aldo beschikt hij over sterke BJJ skills, die hij echter vrijwel nooit hoeft te laten zien.

Sterling komt uit het kamp van Chris Weidman en Al Iaquinta, en is langzaam maar zeker naar het niveau van zijn illustere teamgenoten aan het klimmen. Renan Barao wordt de tweede echt grote test voor Sterling. Hij vocht eerder al tegen de landgenoot van Barao, Rafael Assuncao, maar kwam in die partij iets te kort. Hij probeerde met felle trappen de Braziliaan te kortwieken, maar was daarentegen niet actief genoeg met zijn handen. Ook liet hij zijn kin een paar keer opvallend onbeschermd, waar Assuncao niet genoeg gebruik van maakte. ‘The Funkmaster‘ zal tegen Barao aan moeten vallen, maar zal dat niet onbesuisd moeten doen. Barao is een zeer capabele counter striker, dus Sterling zal zijn momenten goed moeten uitkiezen. ‘Aljo‘, zoals Sterling liefkozend door zijn coaches wordt genoemd, heeft ook een sterke worstelachtergrond, en zal zijn takedowns goed moeten timen. Kan hij tegen Barao zijn eerste echt grote vis verschalken?

 

Renato Moicano vs Brian Ortega

Als eerste van het voortreffelijke achttal komen de heren Moicano en Ortega aan de beurt. Beide heren komen op vedergewicht uit, en gelden beiden als goede prospects. Brian Ortega is bekend van zijn vele verschijningen op de show van UFC this week, maar is natuurlijk veel meer dan een tv personage. Moicano is de minst bekende van het het stel, maar moet beslist niet onderschat worden. In zijn laatste partij won hij toch vrij verrassend van Jeremy Stephens. Hij ontweek slim de harde stoten van ‘Lil Heathen’ en bleef nimmer als een stilstaand doel voor de vervaarlijke power van Stephens staan. Met harde trappen wist hij ook het voorste been van de teamgenoot van Dominick Cruz te bewerken. In de latere rondes wist hij met een sterke linkerjab Stephens telkens te ontmoedigen om naar voren te komen. Brian Ortega zal echter een geheel ander strijdplan vereisen.

Ortega is al een tijdje niet in de octagon te bewonderen geweest. Zijn laatste partij dateert alweer van een jaar geleden, maar was er eentje om te onthouden. Tegen rouwdouwer Clay Guida liet Ortega op UFC 199 zien dat zijn standup vrij goed is. Verrassend, omdat ‘T-City‘ bekend staat om zijn uitstekende Jiu-Jitsu. Tegen ‘The Carpenter‘ bewaarde hij het beste voor het laatst. Hij leek de partij te gaan verliezen, maar ramde vlak voor het einde zijn knie hard in het gelaat van Guida, die van zijn stokje ging. In de partij liet hij ook zien te beschikken over een aantal goed trappen. Ortega heeft eerder al verklaard niet als een BJJ specialist te willen vechten, zoals bijvoorbeeld Demian Maia wel doet. ‘T-City’ verkreeg een zwarte band in BJJ onder Royce Gracie. De matchup met Moicano wordt een zeer interessante, omdat Moicano ook niet bepaald een doetje op de grond is. Wie gaat er met de overwinning vandoor, en kan zijn opmars richting de top van de 145 pond divisie vervolgen?

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 218 Embedded: Vlog Series – Episode 5

Een nieuwe editie van UFC 218 Embedded met onder andere Max Holloway, José Aldo, ...

Who's Next ?!? UFC 199: Rockhold vs. Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

(Video) Weigh-ins UFC Fight Night Hamburg: Arlovski vs. Barnett

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De weigh-ins van UFC Fight ...

UFC Hildago: Poirier vs Johnson: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag 17 September staan Dustin ...