Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Valentina Shevchenko wist zich goed te herpakken na haar verlies tegen Amanda Nunes. Via twee sterke performances krijgt ze nu de kans om zich te revancheren. Alleen ditmaal staat de UFC bantamgewicht titel op het spel.

Tijdens de Summer Kick-Off persconferentie liep het een beetje uit de hand tijdens de staredown. Nunes wist zich niet te beheersen en zette haar hand tegen het gezicht van Shevchenko terwijl ‘Bullet’ er rustig onder bleef.

”Naar mijn mening reageerde ze zo omdat ze niet goed met de aandacht en druk om kon gaan. Ze zag waarschijnlijk zwart voor haar ogen en daardoor kon ze zichzelf niet beheersen. Mijn reactie zal heel simpel zijn. Voor die stoot krijgt ze er tien terug op de dag van het gevecht.”

Voor Shevchenko zal het de eerste keer zijn dat ze fungeert als main event tijdens zo’n groot evenement. Eerder stond ze als main event gepland tegen Holly Holm en Julianna Peña, maar zo groot als een main event tijdens International Fight Week heeft ze nog nooit meegemaakt. Toch blijft ze er nuchter onder.

”Om het main event te zijn van zo’n groot evenement betekent dat ik niet alleen goed moet vechten, maar ook geweldige technieken moet laten zien. Aan het einde van de dag is het net zoals elk ander gevecht en draait het om controle. Of het nou in de training is, in de gym bij jou in de buurt of op zo’n groot evenement. Als de kooi dicht gaat, is het gewoon een gevecht.”

De voormalig kickboks – en muay thai wereldkampioen wil zich niet alleen focussen op haar sterkste eigenschappen. Ze ziet zichzelf als een complete MMA-vechtster en is overal op voorbereidt.

”Ik verwacht alles, en ik ben voorbereid op alles. Ik ben voorbereid op meer dan alles om zo me beste ik te laten zien. Of het anders zal zijn weet ik niet. We hebben overal op getraind. Stoten, worstelen, groundgame en op het moment dat je niet meer vooruit kunt gaan. De kracht en gedachtes die dan naar boven komen duwen je het gevecht door en dat is één van de belangrijkste dingen. Ik ben een complete vechter en wil niet op één stijl gokken. Natuurlijk is mijn achtergrond muay thai maar als je een MMA-vechtster wil zijn, moet je compleet zijn. Daarom ga ik niet automatisch naar muay thai in en gevecht maar zal ik er alles aan doen om een gevecht te winnen. Als het een standup gevecht is, dan doe ik dat. Als het een worstelpartij wordt, dan doe ik dat. Als het een grondgevecht wordt, dan doe ik dat. Ik voel me overal op me gemak dus ik zal alles gebruiken.”

‘Bullet’ hoopt het gevecht snel te eindigen en kan het moeilijk in woorden beschrijven wat het betekent om een UFC-titel te winnen.

”Ik probeer haar zo snel mogelijk te finishen. Dat is één ding waarvan ik zeker ben. Ik houd er niet van om te gaan dromen hoe een gevecht gaat. Ik zal er alles aan doen om het gevecht te winnen. Een titel winnen betekent heel veel. Het is het resultaat van al het harde werk van afgelopen jaren met mijn coaches en familieleden. Het is niet te beschrijven hoeveel dit zal betekenen.”

Voor Shevchenko zal dit pas haar vijfde partij zijn in de UFC. Buiten haar verlies tegen Nunes om versloeg ze Sarah Kaufman, Holly Holm en Julianna Peña.

UFC 213 Nunes vs. Shevchenko 2, 8 juli 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

BT Sport Main Card
Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko
Yoel Romero vs. Robert Whittaker
Fabricio Werdum vs. Alistair OVereem
Anthony Pettis vs. Jim Miller

UFC Fight Pass Prelims
Travis Browne vs. Aleksei Oleinik
Chad Laprise vs. Brian Camozzi
Daniel Omielanczuk vs Curtis Blaydes
Jordan Mein vs. Belal Muhammed

UFC Fight Pass Early Prelims
Rob Font vs. Douglas Silva de Andrade
Thiago Santos vs. Gerald Meerschaert
Cody Stamann vs. Terrion Ware
Trevin Giles vs. James Bochnovic

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

You May Also Like

Ice-Cube: “Als ze ons blij maken dan verplaatsen we wel.”

Floyd Mayweather en Conor McGregor moeten nog één obstakel overbruggen. Ice-Cube heeft namelijk de ...

Cris Cyborg: ”Ik wist dat de UFC-vedergewicht kampioen mij ging ontwijken.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie versloeg Holly Holm ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

Win een gratis exemplaar van EA UFC 2 !

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 17 maart ligt EA ...