Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

                                                                                 Foto: Bloody Elbow

De langverwachte rematch tussen Daniel Cormier vs. Jon Jones vond eindelijk plaats op UFC 214. Jon Jones wist zijn titel te heroveren en kreeg ook zijn #1 pound-for-pound positie terug. Buiten een bedankje via social media heeft ‘DC’ zich tot nu toe stil gehouden. In The MMA Hour laat Cormier weten dat hij verwacht weer tegen Jones te vechten in de toekomst.

In zijn eerste publiekelijke interview sinds het gevecht op 29 juli laat Cormier weten hoe hij met de teleurstelling om is gegaan.

”Het is een bittere pil om te slikken. Je moet niet vergeten dat ik iemand ben die de beste wil zijn. Ik train hard, werk hard en ik voelde dat ik er klaar voor was. Ik voelde me goed voorbereid en ben teleurgesteld in de uitkomst van het gevecht. Maar als ik er nu naar terugkijk, was ik boos, maar ik denk dat een groot deel van mijn verdriet kwam van… Ik vond dat mijn coaches, mijn coaches hadden me zo goed voorbereidt voor specifiek dit gevecht, en dat het mij dan niet lukt om de klus te klaren, daar kwam denk ik veel van mijn verdriet vandaan. Natuurlijk was ik verdrietig door het gevecht, maar ik had meer te doen met de mensen die dichtbij mij staan omdat zij zoveel gegeven hebben om mij voor te breiden, en ik was er klaar voor.”

Er werd gespeculeerd dat ‘DC’ met pensioen zou gaan mocht hij zijn titel verliezen aan Jones, maar de voormalig kampioen laat weten dat hier geen sprake van is. Hij is wel van plan om 2017 uit te zitten om te herstellen en om bij zijn familie te zijn.

”Waarom zou ik stoppen met vechten? Ik voel dat ik nog steeds van het competitieve houd. Dat motiveert mij. Als ik niet het competitieve heb, dan houd ik er niet van, en voel ik me slecht. Ik houd ervan om ergens aan deel te nemen. Ik houd ervan om in zo’n omgeving te zitten. Ik weet niet precies welk pad ik moet bewandelen om weer in aanmerking te komen voor een gevecht met Jones, maar ik ga ervan uit dat hij dan nog de kampioen is. En ik geloof niet dat iemand anders in deze divisie mij aan kan. Dus wanneer ik genoeg partijen heb gewonnen, geloof ik dat we weer tegen elkaar zullen vechten. Daarnaast maken we geld samen, en wanneer je geld maakt samen staat de UFC meestal wel open om mee te werken.”

Cormier hoopt binnen een aantal partijen Jones weer te ontmoeten in de octagon. Hij ziet Jimi Manuwa als een optie en laat ook de naam van Volkan Oezdemir vallen. ‘DC’ geniet alle respect van de UFC en zal rustig de tijd nemen en krijgen om te bekijken wat voor hem de beste optie is.

”De UFC waardeert mij en eerlijk gezegd hebben ze al contact opgenomen met mij voor wat ideeën voor mijn volgende gevecht. Ik heb gezegd dat ik even tijd nodig heb. Maar er zijn opties op zwaargewicht en opties op 205 [pond]. Jimi Manuwa is overduidelijk een gevecht die nu kan gebeuren. Volkan Oezdemir heeft het fantastisch gedaan voor zichzelf en is een goeie gast. Maar als de makkelijkste pad naar de gevechten die ik wil vechten is om door iemand zoals hun te gaan, dan doe ik dat. Dus het is even afwachten waarvoor ik kies.

Op dit moment zit ik in een fase van mijn carrière waar de UFC echt openstaat voor suggesties vanuit mijn kant. De laatste 2,5 jaar sinds ik Jones voor het eerste vocht tot nu, ben ik een headliner geweest. Ik heb miljoenen en miljoenen verkocht aan pay-per-view, en daarmee krijg je respect binnenin de organisatie.”

Daniel Cormier was 2,5 jaar de UFC lichtzwaargewicht kampioen en wist zijn titel drie keer te verdedigen. ‘DC’ was tweemaal te sterk voor Anthony Johnson door middel van een submission en Alexander Gustafsson werd verslagen via een split decision. Door het uitvallen van Jones voor UFC 200 vocht Cormier een non-titel gevecht met Anderson Silva, die hij won via unanimous decision.

Bekijk hier het volledige item van Daniel Cormier in The MMA Hour met Ariel Helwani. (29.56m)

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Darren Till: “Aan het eind van het jaar ben ik de kampioen.”

Darren Till werd benoemd tot UFC doorbraak vechter van het jaar en “The Gorilla” ...

(Video) Bellator 169 post-fight interviews

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bellator heeft opnieuw voet weten ...

UFC 209 Free Fight: MacDonald vs. Thompson

Stephen Thompson hoopt de octagon deze keer te verlaten met de UFC weltergewicht titel ...

Fight Announcements Recap Week 43.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Deze week werden er weer meer ...