Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Georges St-Pierre – door vele gezien als the greatest of all time – zal dit jaar zijn rentree maken in de UFC. Hier zal hij het opnemen tegen middengewicht kampioen Michael Bisping. GSP wilde de titel winnen om vervolgens gelijk af te zakken naar zijn eigen vertrouwde gewichtsklasse, maar de UFC heeft hier een stokje voor gestoken.

De Canadees is ongetwijfeld de beste weltergewicht die de UFC en wellicht MMA ooit gekend heeft. Echter, zal hij niet in de 170 pond divisie terugkeren maar in de 185 pond divisie. Reden hiervoor is omdat St-Pierre geschiedenis wil schrijven door zich aan te sluiten bij Randy Couture, BJ Penn en Conor McGregor. Zij wisten zich allemaal te kronen tot kampioen in twee verschillende divisies. De UFC wil de wens van de voormalig weltergewicht kampioen graag vervullen maar onder één voorwaarden. Mocht hij de titel winnen, dan moet hij zijn belt wel verdedigen. ‘Rush’ is nu contractueel verbonden aan een verplichtte titelverdediging.

”Ik moet mijn titel verdedigen. Dat staat geschreven in het contract. Ik moet mijn titel verdedigen als ik win. En dat zal tegen [Robert] Whittaker zijn geloof ik. Als ik Bisping versla zal hij de volgende zijn tegen wie ik vecht. Tenzij er iets gebeurt, en dat is vaak de situatie, dingen gebeuren nou eenmaal. Zoiets kun je nooit van te voren weten.” 

St-Pierre hoopte na een overwinning en een nieuwe titel opzak terug te keren naar zijn oude divisie waar hij Tyron Woodley zou uitdagen voor de 170 pond titel. Na een tegenvallende partij van Tyron Woodley vs. Demian Maia heeft UFC-president helemaal afgezien van een mogelijke match-up tussen Woodley vs. St-Pierre. De Canadees geeft aan hier begrip voor te hebben.

”Dit [verdedigen van de titel] was niet mijn oorspronkelijke plan maar ik begrijp wel hoe de UFC ernaar kijkt. Ze willen hun titels verdedigen. Ze willen niet een titelverdediging vertragen omdat ze niet willen dat mensen moeten wachten. Dan begrijp ik wel, ik ben zelf een vechter. Ik begrijp dat wel. Ik wil niet dat mensen moeten wachten. Dit jaar is heel onfortuinlijk geweest. De 185 pond titel is nog niet verdedigt en ik ben de eerste die tegen Bisping vecht dit jaar. Dat is een lange tijd en ik begrijp waarom mensen boos zijn.”

Madison Square Garden moet het strijdtoneel worden bij de terugkeer van St-Pierre. Vorige week liet ‘Rush’ via Instagram weten dat hij zijn contract voor UFC 217 dat gepland staat voor 4 november, heeft getekend.

Bekijk hier het volledige item met Georges St-Pierre in The MMA Hour met Ariel Helwani (24.16m)

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dana White: ”Pettis is te oud en te groot om featherweight nog te halen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 blijft maar tegenslagen ...

UFC 211 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe aflevering van UFC 211 Embedded met Stipe Miocic, Joanna Jedrzejczyk, Junior dos ...

Francis Ngannou is op zoek naar een titelgevecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic ...

EPIC Hangout #038: UFC Fight Night: Hendricks vs Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...