Luke Rockhold
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

Een dikke twee weken geleden werd het main event van UFC Fight Night Pittsburgh aangekondigd. Luke Rockhold, al een tijdje niet actief, gaat het daar opnemen tegen David Branch. Luke Rockhold is de voormalig kampioen in de middengewicht divisie, en verloor in zijn laatste gevecht de titel aan Michael Bisping. Voorafgaand aan de partij waren Rockhold en Bisping elkaar flink aan het jennen, en de van AKA afkomstige vechter had onder andere de volgende uitspraak aan het adres van de mondige Brit: ‘It’s your destiny to be my bitch‘. Dat kwam zoals bekend niet uit. Integendeel, want ‘The Count‘ deed precies het tegenovergestelde. Rockhold kwam arrogant de partij in en dacht het klusje wel even te kunnen klaren. Met een paar spijkerharde linkerhoeken maakte Bisping een einde aan die illusie.

Rockhold kreeg eigenlijk onze landgenoot Gegard Mousasi als nieuwe tegenstander aangeboden. Dat gevecht zou dan op UFC 215 moeten plaatsvinden. Er kon echter een dikke streep doorheen worden gezet door de overstap van Mousasi naar Bellator. Nu krijgt Rockhold dus David Branch. De vechter maakte onlangs zijn rentree in de UFC, en won op UFC 212 van Kristof Jotko. Branch kwam over van WSOF, the World Series of Fighting, en was in die organisatie kampioen in twee gewichtsklassen tegelijk, namelijk de midden- en lichtzwaargewicht divisies. Daarvoor was hij in 2011 voor het laatst actief in de UFC.

De heren lieten er geen gras over groeien en zijn al druk bezig met elkaar uit de tent proberen te lokken. Rockhold vuurde als eerste, en verscheen maandag op The MMA Hour:

 

“Weet je, ik kan gewoon niet meer wachten. Er zit een heel denkproces achter dit gevecht. In juni wilde ik tegen Anderson Silva in Rio vechten, maar hij nam het gevecht niet aan. Daarna ging de UFC over naar Gegard Mousasi, en ze kregen hem niet zover om het contract te tekenen. Ik ging toen naar de lichtzwaargewicht divisie voor Shogun Rua, om vanuit daar naar Fabricio Werdum in de zwaargewicht divisie te gaan. Ik heb er werkelijk alles aan gedaan om een opwindend gevecht te regelen, maar niemand nam het gevecht aan, en nu is David Branch de enige uit de top tien die een gevecht wil.”

Rockhold trok alle registers uit de kast om een aantrekkelijk gevecht te regelen, echter was alle moeite vergeefs. David Branch was voor Rockhold een ‘last-resort’, en de AKA vechter had liever tegen Yoel Romero gevochten:

“Ik heb alles geprobeerd wat me een beetje logisch leek, maar niemand wilde vechten. Yoel wilde de boel vertragen en een gevecht om drie rondes. We weten allemaal dat hij problemen heeft als hij een ‘echt gevecht moet vechten. Ik was meer dan bereid om tegen Yoel te vechten. Ik zou de mogelijkheid om hem de mond te snoeren geweldig hebben gevonden. Dat gevecht had ik snel beëindigd, dat weet ik zeker.”

Opvallend is te noemen dat Rockhold met geen woord over aanstaande tegenstander Branch rept. Dat is ook de voormalig tweevoudig WSOF kampioen niet ontgaan. Op twitter trok Branch hard van leer:

 

“Waar praat je in godsnaam over man? Ik hoorde dat klote-interview van je bij Ariel Helwani. Ik zou twijfelen aan mezelf? Waar praat je in godsnaam over? Ik heb godverdomme al vijf jaar geen gevecht verloren. Je kan niet boksen, en je hebt totaal geen kin. En je stapt met mij de kooi in?!? Ben je gek geworden?”

 

Rockhold reageert op twitter:

 

“Wat doe je in godsnaam in een kapperstoet met een muts op, je verschuilend achter die goedkope zonnebril? Je gaat helemaal niks doen!”

 

Er is dus al aardig wat haat en nijd tussen de twee, wat de anticipatie op het gevecht alleen maar goed zal doen. UFC Fight Night Pittsburgh zal op 16 september worden gehouden. Gaat Rockhold zijn terugkeer met een overwinning opluisteren, of gaat David Branch voor een kleine verrassing zorgen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bryan Caraway voelt zich bestolen “Ik zou voor de bantambelt moeten vechten”.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bryan Caraway staat momenteel vijfde ...

Conor McGregor: “Ik stap de octagon niet meer in tenzij ik co-promotor ben.”

Tijdens de première van zijn documentaire film Conor McGregor: Notorious laat de Ier zijn ...