Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sports Illustrated

Twee strijden voor de interim titel en een derde gaat er met de title shot vandoor. De UFC heeft dit trucje al toegepast in de middengewicht divisie. Robert Whittaker is de interim kampioen maar moet Georges St-Pierre voorlaten voor een title shot. Gaat de UFC dit trucje nu ook in de lichtgewicht divisie toepassen?

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat Tony Ferguson vs. Kevin Lee het main event zullen verzorgen van UFC 216. De nummers #2 en #7 van de lichtgewicht divisie zullen strijden om de UFC interim lichtgewicht titel. Een titel die doorgaans recht geeft op een confrontatie met de kampioen van de divisie. Echter, zien we in de middengewicht divisie dat die titel niet meer zo heilig is. Daarbij moet wel gezegd worden dat de interim titel gevecht tussen Yoel Romero vs. Robert Whittaker pas werd aangekondigd nadat Michael Bisping geblesseerd raakte. Hierdoor werd zijn partij met GSP naar een later datum geschoven.

Over twee dingen kunnen we in ieder geval zeker zeggen dat ze waar zijn. De UFC kijkt altijd naar het financiële plaatje en Conor’s wil is wet. Ondanks dat Ferguson en Lee zullen vechten voor de interim titel, heeft McGregor laten weten de trilogy met Nate Diaz af te willen ronden. Eerlijk is eerlijk, wie zit er niet te wachten op een derde strijd tussen McGregor en Diaz? Maar kijkend naar de huidige situatie, de aankomende interim titelgevecht, is het niet voor de hand liggend om een andere vechter een titelkans te geven.

Met het [hoogstwaarschijnlijk] uitvallen van Jon Jones is de UFC wederom haar tweede grootste ster van de organisatie kwijt voor onbepaalde tijd. Door het verlies van Jones ziet de UFC een groot inkomstenbron verdwijnen, en lijkt een potentiële superfight met Stipe Miocic van de baan. Kijkend door de ogen van de UFC willen ze deze inkomstenbron ergens anders vandaan halen.

In de top 5 best verkochte PPV-evenementen staan McGregor en Diaz op plek #1 en #2.
1. UFC 202 Diaz vs. McGregor ll, 20 augustus 2016, PPV – 1,650.000
2. UFC 196 McGregor vs. Diaz, 5 maart 2016, PPV – 1.600.00
–  UFC 100 Lesnar vs Mir, 11 juli 2009, PVV – 1.600.000
4. UFC 205 Alvarez vs. McGregor, 12 november 2016, PVV- 1.300.000
5. UFC 194 Aldo vs. McGregor, 12 december 2015, PVV- 1.200.000
–  UFC 200 Tate vs. Nunes, 9 juli 2016, PVV- 1.200.000

McGregor staat garant voor succesvolle verkochte PPV-evenementen en de combinatie McGregor-Diaz maakt het nog groter. De trilogy is op papier nu nog groter doordat ‘The Notorious’ de 155 pond titel op zak heeft. Mocht hij deze titel verliezen in een confrontatie met Ferguson of Lee, dan verliest de trilogy al wat charme en wellicht opbrengsten. Dus het momentum van de trilogy is nu.

McGregor liet aan BBC News weten dat hij open staat voor de rematch, maar alleen als Diaz op 155 pond komt vechten. Iets wat geen moeilijke eis moet zijn gezien Diaz ook in de lichtgewicht rankings staat.

”Ik ben de 155 pond kampioen. Ik ontmoette hem op 170 [pond], hij versloeg mij, ik ging een rematch aan op 170, en ik versloeg hem. Nu ben ik de 155 pond kampioen. Als hij een rematch wil dan moet hij afzakken naar 155 pond. Dat lijkt me eerlijk. Ik had niet gevraagd om een rematch op een lager gewicht. Ik vroeg om een rematch op exact hetzelfde gewicht. Dat leek me wel zo eerlijk en ik won. Dus nu won ik en daarna won ik de 155 pond titel. Dus als hij wil vechten moet hij naar 155 komen.” 

McGregor’s manager Audie Attar liet aan MMA Junkie weten dat zijn cliënt een trilogy partij met Diaz wil. Daarnaast ziet hij naast de interim contenders Fergyson en Lee ook Khabib Nurmagomedov en Max Holloway als optie.

”Hij wil het trilogy gevecht [vs. Diaz]. Je hebt Khabib die hem uitdaagt, en dan heb je natuurlijk Tony Ferguson en Kevin Lee nog die voor de interim titel zullen vechten. Dan heb je nog Max Holloway, die nu de 145 pond kampioen is. Je hebt genoeg opties en hij houdt van Mixed Martial Arts.

Iedereen zegt…’Oh, hij gaat met pensioen, hij heeft nu zoveel geld verdient.’…Hij is ambiteus. Hij is super ambitieus en hij houdt van vechten. Hij houdt van een uitdaging en hij is een super atleet. Dus we zullen nog veel meer zien van Conor McGregor, en we zien wel wat er nu komt.” 

Nate Daiz heeft niet meer gevochten sinds de rematch tussen hem en McGregor vorig jaar augustus. en hij is alleen geïnteresseerd in een partij als McGregor tegenover hem staat in de octagon.

De UFC sluit haar jaar af met UFC 219 op 30 december in de T-Mobile Arena. Er werd al eerder gespeculeerd dat McGregor dan zal terugkeren in de octagon. Vorig jaar was het meest succesvolle jaar van de organisatie, terwijl de cijfers dit jaar erg tegenvallen. Zal de UFC capituleren aan de wil van McGregor en het jaar knallend afsluiten met het grootste gevecht van dit jaar en wellicht, door alle hype erom heen, het grootste UFC-gevecht ooit.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (4)

 • Gunther De Cock
  Gunther De Cock

  Jaco van den Houten, lees dit !!! 😱

  • Jaco van den Houten
   Jaco van den Houten

   Ik wil wel een derde partij zien !

  • Gunther De Cock
   Gunther De Cock

   Jaco van den Houten… Jep ! Beste optie wat mij betreft 🥊

  • Jaco van den Houten
   Jaco van den Houten

   sowieso ! Maar wie pakt ‘the W’ ?!?

You May Also Like

Garbrandt: ”Conor McGregor had gelijk, TJ is echt een slang in het gras.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cody ‘No Love’ Garbrandt kwam ...

UFC 205: Inside The Octogan – Gastelum vs Cerrone en Tate vs Pennington

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

(Video) Zie hier hoe Amanda Nunes haar titel won

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 30 december zal Amanda ...