Tyron Woodley
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Zoals verwacht laat de reactie van Tyron Woodley op de kritiek van Dana White niet lang op zich wachten. De weltergewicht is niet bang om de UFC president het hoofd te bieden, en dient White regelmatig van repliek. White was niet blij met de tactisch voortreffelijk gevochten partij van Woodley, en was van mening dat T-Wood zijn tegenstander Demian Maia snel af had moeten maken. Woodley reageert snel op de uitlatingen van White. Op de persconferentie na UFC 214 verweerde hij zichzelf al, en gisteren op The MMA Hour ging Woodley voluit door:

“Ik geef niet zoveel om wat de fans zeggen, maar wanneer jouw werk promotie is, promoot verdomme je vechters dan! Promoot je kampioen. Verneder je kampioen niet! Mijn schouder ging half uit de kom in de eerste ronde, en ik kon geen stoten meer gooien die echt schade konden aanrichten. Iedereen die niet weet wat een scheur in je schoudergewricht inhoudt, ga even naar google en wikipedia en zoek het uit, en ondanks dat ging ik door met vechten, ik bleef bij mijn plan, ik voerde mijn plan uit. Ik moest alles wat ik gooide dat mijn schouder pijn deed omzetten naar ‘rechte stoten’.

Dus ik zeg alvast sorry, ik ben boos omdat ik deze operatie al eens eerder onderging. Het is zeker niet prettig. Het is geen snel herstel. Het is niet iets waar ik vrolijk van wordt. Ik ga nog wel een paar second opinions aanvragen. Ik kom net bij de dokter vandaan. Ik heb hier documenten in mijn hand over mijn blessure. Ik vind dat ik een publiekelijk excuus moet krijgen. Ga je mijn publiekelijk bekritiseren Dana White? Ik eis dat je publiekelijk je excuus aanbiedt! 

Ik heb niets anders dan goede dingen voor de sport gedaan. Ik ben niets anders dan een goed model voor de organisatie geweest. Ik vecht met integriteit. Ik deed verslag over de sport een week voordat ik ging vechten. Ik kom altijd mijn verplichtingen tegenover de organisatie na. Maar dat gaat even stoppen. Het woord na business is ‘man’. Jij (Dana) moet een echte man zijn, en mij publiekelijk een verontschuldiging aanbieden. En als ik dat niet krijg, dan ga ik wat zaken op straat gooien waarvan je niet wilt dat ze daar zijn. En daar maak ik echt geen grappen over!”

 

Een dreigement van Woodley? Op het eerste oog lijkt dat niet een heel slim plan. Maar dat kan Woodley duidelijk niets schelen:

“Ze weten waar ik het over heb. Ik wil een publiekelijk excuus!

En ik kan het maar beter krijgen ook. Ik ben dit echt zat.”

Er was niemand die Demian Maia bekritiseerde. Waarom stootte je niet meer dan Tyron? Waarom ging je niet in bereik van Woodley staan? Waarom ging je de slagenwisselingen niet aan? Waarom zette je geen druk naar voren? Waarom kreeg je hem niet naar de grond? Nee, alleen ik, de kampioen krijgt zulke kritiek. Niemand bekritiseerde Stephen Thompson. Ik hoorde Dana White tegen Stephen Thompson zeggen dat hij zich niets van de fans aan moest trekken, en dat ze zelf maar moesten proberen tegen mij te vechten.”

 

Opnieuw goede punten van Woodley, die de kritiek aan zijn adres gearticuleerd probeert te verdedigen. Om maar even een voorbeeld aan te halen, pakt Woodley het voorbeeld van Conor McGregor erbij:

“Wat gebeurde er met jullie golden boy Conor McGregor, toen hij in de eerste partij Nate Diaz niet kon uitschakelen en teveel stoten mistte? Hij gaf op. Hij ging op zijn buik liggen, en hij gaf op, terwijl die ‘rear naked choke’ niet eens heel diep zat. Mijn schouder schoot in mijn gevecht drie keer half uit de kom! Maar ik gaf niet op. 

Daarom ben ik boos, omdat ik niet hoffelijk wordt behandeld, en omdat ze niet eerst naar me toe komen wanneer ze een probleem hebben. Ik heb een dikke huid. Ik heb zeker vreselijke gevechten gehad, waar ik zeker kritiek op verdiende. Zeurde ik toen er mensen mij bekritiseerden toen Rory MacDonald me in elkaar sloeg? Hij had me goed te pakken, en ik vocht die avond gewoon slecht. En daar heb ik nooit een excuus voor verzonnen!”

 

Dana White werd ook weer eens op een leugen betrapt. Een paar dagen voor UFC 214 verklaarde White nog dat Woodley zeker het gevecht tegen Georges St. Pierre zou krijgen. White veranderde echter zijn gedachten bij het aanschouwen van ronde vijf tussen Maia en Woodley. Waar het gevecht tussen Michael Bisping en GSP verdwenen leek, kwam het nu ineens weer in beeld. Niet dat Woodley dat niet verwachtte, want ‘The Chosen One‘ was een paar dagen voor UFC 214 al zeer wantrouwend. Dat wantrouwen bleek niet ongegrond.

“Ik en Dana hebben niet eens een slechte verstandhouding. En ik ben niet eens echt boos op Dana, maar hij moet me wel zijn excuses aanbieden. Als hij dat doet, is er niks aan de hand. Ik weet wat ik moet verwachten. Ik verwacht niet meer van een persoon dan wat hij/zij in het verleden heeft laten zien. Dus ik verwachtte het Georges St. Pierre gevecht niet, ik rekende er niet op.

Je hoorde me toch bij de persconferentie? En hij zei: nee, nee, als je wint, dan krijg je het GSP gevecht. Hij zei niet dat ik per se heel dominant moest winnen. Hij zei alleen dat ik moest winnen. Dat was het. Ik was niet verrast toen jullie zeiden dat Dana zei dat Bisping nu het gevecht zou krijgen. Dat wist ik allang. Ik hoorde Bisping en GSP in een telefoongesprek op zijn podcast. Ze zouden sowieso al gaan vechten.”

 

Dana White is overigens niet te beroerd om zijn kampioenen publiekelijk te kruisigen. Dat deed hij onlangs ook al met Amanda Nunes en met Demetrious Johnson. Wat zorgelijk is, is dat hij de mensen niet apart neemt, en dat ze het net zoals de rest, vernemen via de media. En dat is het probleem dat Tyron Woodley heeft met de hele situatie:

“Weet je, wees gewoon eerlijk en direct tegen me. Dat doe ik zelf ook. Ik kan niet voor Nunes of Mighty Mouse spreken. Dat zijn vrienden van me, en natuurlijk wil je dat ze krijgen wat ze verdienen. Maar als ik naar mezelf kijk, zoals ik zelf gedraag, kom zelf met me praten! Vind je dat ik kut heb gevochten? Neem me even apart voordat je het podium opgaat. Als je vindt dat ik iets verkeerd heb gedaan, of je vindt iets niet leuk wat ik op social media heb gepost, wat het ook is. Ik ben er om mee te praten. Kom naar me toe, en praat met me!”

De volledige transcript van het interview is te vinden op MMA Fighting.

Wij zijn benieuwd hoe de hele zaak gaat ontwikkelen. Gaat Dana door het stof kruipen, of gaan we meemaken dat Tyron Woodley gevoelige zaken op straat gaat gooien?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(POLL) – Welke opkomende Nederlandse MMA atleet moet op UFC Rotterdam debuteren?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – Nu UFC Rotterdam ...

John Lineker

John Lineker: “Ik ben blij dat Marlon Vera de partij aannam.”

Op UFC Sao Paulo keert John Lineker, evenals Lyoto Machida, terug naar de octagon. ...

Henri Hooft

Henri Hooft legt zijn acties tijdens UFC 210 uit: “Ik zou AJ nooit verlaten.”

Waar was Henri Hooft tijdens de pensioen aankondiging van zijn vechter Anthony Johnson? De ...

Max Holloway: ”UFC moet hem maar eerst zijn hersens laten nakijken.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway versloeg voormalig ...