Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sports Illustrated

Benson Henderson keert zaterdag terug in de kooi en hoopt zich te revancheren van zijn verloren titelgevecht. Hij zal het opnemen tegen Patricky Pitbull in San José. Eerder versloeg ‘Bendo’ zijn jongere broer Patrício Freire. Henderson waakt voor wraakgevoelens vanuit familieredenen en hoopt op een nieuwe kans voor de lichtgewicht titel.

In gesprek met de Telegraph laat Henderson weten dat hij is aangekomen bij het einde van zijn carrière. Dit laatste gedeelte wil hij zoveel mogelijk vullen met grote partijen en wil hij zich vaker beschikbaar stellen om op korte termijn in te vallen.

“Ik sta aan het begin van het einde van mijn carrière. Ik ben nu 33 en ben niet van plan om nog te vechten als ik 38 ben. Nu zal ik ervoor zorgen dat dit gedeelte van mijn carrière uit zoveel mogelijk actie bestaat. Ik heb het geluk en ben gezegend dat ik nooit veel blessures oploop tijdens mijn gevechten. Doorgaans kan ik gewoon weer vechten het weekend erop, en vaak doe ik ook mee aan jiu jitsu toernooien de week na mijn gevecht. Dat gezegd te hebben, ik heb nog een beperkte tijd over en in die tijd wil ik zoveel mogelijke grote partijen, titelgevechten [of niet] en [Ik wil] partijen aannemen op korte termijn. Dus meld me maar aan, en neem maar contact met me op Mike Kogan, Rich Chou [Bellator matchmakers]. Daar sta ik voor open.”

“Bendo” versloeg het jongere broertje van Patricky Pitbull op Bellator 160. Patrício Freire moest zich in de tweede ronde gewonnen geven wegens een opgelopen beenblessure. Henderson is zich ervan bewust dat het verslaan van een familielid mee zal spelen in de mentale toestand van Patricky Pitbull.

“Het gaat wel door mijn hoofd heen, en ben me er zeker van bewust. Ik heb de jongere broer verslagen en sta nu gepland om te vechten tegen de grote broer. Ik snap dat als je met familieleden…, als hij mijn broer had verslagen, dan zou ik er ook klaar voor zijn en zou dat ook in mijn hoofd spelen. Ik weet dat Pitbull de agressievere van de twee is, dus het zal een uitdaging worden. Maar om eerlijk te zijn speelt het niet een hele grote rol in mijn mentale voorbereiding.”

“Goed voor jou, God zegent jou. Ik ben blij dat je veel geld hebt verdient, maar aan dat soort vechters irriteer ik me mateloos.”

De Amerikaan vocht, en verloor, op Bellator 165 voor de lichtgewicht titel tegen toenmalig kampioen Michael Chandler. Inmiddels verloor Chandler verrassend, en mede door een voetblessure, zijn titel aan Brent Primus op Bellator NYC. “Bendo” hoopt via Patricky Pitbull in aanmerking te komen voor een gevecht met Primus maar zal er niet om schreeuwen. Via een kleine sneer jegens Conor McGregor laat hij weten een hekel te hebben aan dat soort vechters.

“Veel mensen hielden geen rekening met Brent [Primus], en als ik tegen hem vecht voor de titel dan zal ik hem niet onderschatten. Ik zal voorbereid zijn om die riem om mijn middel te krijgen. Je moet het willen om tegen de beste van de divisie te vechten. Voor nu heeft hij de riem, dus het is mijn doel om hem te verslaan. Dat gevecht is nog niet bevestigt maar ik wil wel tegen Brent vechten. Dat heb ik niet in de hand, enkel hetgeen wat voor mij ligt. En ik ga er ook niet om schreeuwen. Niet zoals de vechters die nep bond dragen, veel onzin praten en zich in een gevecht met de beste bokser weet te praten. Dan verliest hij dat gevecht en mag hij alsnog voor een wereldtitel vechten in zijn volgende gevecht. Alleen omdat ze goed kunnen praten. Goed voor jou, God zegent jou. Ik ben blij dat je veel geld hebt verdient, maar aan dat soort vechters irriteer ik me mateloos.”

Via een indrukwekkende overwinning wil Henderson een titelgevecht vrijspelen.

“Waar ik wel controle over heb, is wat er gaat gebeuren in de kooi tegen Pitbull komend weekend. Ik zal een goede prestatie leveren, een fantastische prestatie, zal hem verslaan via een knockout of een submission, iets indrukwekkends. Dat is het enige waar ik vat op heb nu. Vanaf daar zien we wel of ik een titelgevecht krijg. Maar een goede prestatie zal me zeker aan de top brengen en dan zien we wel wat de Bellator match-makers zullen zeggen.”

Bellator 183 Henderson vs. Freire, 23 september 2017, SAP Centre, San José, Amerika

Main Card
Benson Henderson vs. Patricky Freire
Roy Nelson vs. Javy Ayala
Lorenz Larkin vs. Paul Daley
Adam Piccolotti vs. Goiti Yamauchi
Aaron Pico vs. Justin Linn

Preliminary Card
Brooke Mayo vs. Kaytlin Neil
Ricardo Vasquez vs. Justin Tenedora
Mike Ortega vs. Tony Johnson
Brandon Laroco vs. Gaston Bolanos
Corina Herrera vs. Jaymee Nievara
Luis Jauregui vs. J.J. Okanovich
Anthony Castrejon vs. Daniel Gonzalez

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Bellator 168 Weigh-ins + resultaten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Bellator 168 ...

Ryan Bader: “Ik verwacht vandaag of morgen contract Bellator.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrap Digest Ryan Bader ...

Bellator 171 Guillard vs. Njokuani Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Chidi Njokuani wint de Bellator ...